Cum alegem produsele?

10 mituri despre mașina de spălat vase pe care nu trebuie să le crezi

Adevăratele “meciuri” cu vasele murdare din chiuvetă se dau atunci când oalele, farfuriile și alte tacâmuri uleioase ocupă până la refuz acest spațiu. În acele momente, ești pur și simplu obligat să te pui pe treabă, pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul tău. Însă nu uita de planul B, pe care cei mai inspirați clienți ai noștri l-au activat deja de foarte mult timp, simplificându-și astfel fiecare zi din viață: mașina de spălat. 

Un astfel de produs poate fi ajutorul tău cel mai de preț, în lupta cu mormanele interminabile de vase murdare. Dacă nu ai mai folosit până acum o mașină de spălat vase, există o mulțime de întrebări pe care este și firesc să ți le pui, înainte de o eventuală achiziție: 

Oare îmi încap și oalele mari în mașina de spălat vase?

Cât de bine vor fi curățate urmele uleioase de pe tacâmuri?

Consumă mult o mașină de spălat vase? 

Pentru a nu cădea în capcana miturilor privind mașinile de spălat vase, rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și convinge-te singur dacă sunt sau nu plauzibile. 

Mit 1 – Mașina de spălat vase nu este la fel de eficientă precum curățarea manuala al acestora

ADEVĂR – Ultimele masini de spalat vase dispun de duze ce aruncă jeturi puternice de apă, pulverizând astfel urmele de grăsime sau ulei de pe suprafața anumitor vase. Pulverizarea apei este pe cât de eficientă împotriva murdăriilor greu de scos, pe atât de blândă cu suprafețe de material delicate, precum porțelanurile. În final, vasele vor fi la fel de curate ca atunci când le spălai manual. 

Mitul 2 – Mașina de spălat vase e prea mică pentru oalele mari 

ADEVĂR – În mașina de spălat vase intră fără probleme oalele mari, tăvile pentru prăjituri, precum și o mulțime de alte ustensile pentru gătit de dimensiuni considerabile. Mai mult decât atât, mitul conform căruia mașinile de spălat vase nu sunt încăpătoare pentru oale mari este demontat și de sertarele reglabile de care acestea dispun. Astfel, se poate obține oricând mai mult spațiu, în cazul în care ai de spălat recipiente mari.

Mitul 3 – Mașina de spălat vase nu scoate și petele uleioase

ADEVĂR – Este unul dintre cele mai des vehiculate mituri, privind eficiența mașinilor de spălat vase. Nimic mai fals de atât! Cele mai noi modele de mașini pentru spălarea vaselor tratează cu maxim de eficiență problema peliculelor uleioase, având variatoare de temperatură 45-70°C, ce pot fi setate la un prag termic maxim, atunci când trebuie scoase urme de ulei și alte sosuri dificile. 

Mitul 4 – Nu este igienic să speli biberoane în mașina de spălat vase 

ADEVĂR -Temperaturile ridicate de spălare îndepărtează până la 99.9% din microorganismele prezente atât pe suprafața biberoanelor, cât și pe suprafața altor ustensile pentru prepararea hranei celui mic. Cu o mașină de spălat vase foarte bună, sterilizarea biberoanelor este mai simplu de realizat ca niciodată!  

Mitul 5 – Trebuie să clătești orice veselă sau tacâm, înainte de a le introduce în mașina de spălat vase 

ADEVĂR – Nu ești obligat să speli înainte vesela, altfel, ce rost ar mai avea achiziționarea unei mașini de spălat vase? Tot ce trebuie să faci, înainte de a pune vasele în mașină, este să înlături resturile alimentare de pe suprafața acestora. Atât și nimic mai mult. 

Mitul 6 – Spălarea vaselor în mașină durează foarte mult 

ADEVĂR – Mașinile de spălat vase dispun de funcții pentru spălare rapidă. Mai mult decât atât, încărcarea acestora nu ocupă mai mult de 10 minute. În total, un rând complet de vase, introdus pentru spălare în interiorul mașinii, presupune un ciclu de aproximativ 30 de minute. 

Mitul 7 – O mașină de spălat vase nu încape într-o bucătărie mică 

ADEVĂR – Mașinile de spălat vase nu sunt corpuri extrem de voluminoase. Dimpotrivă, lățimea unui astfel de produs poate atinge un maxim de 60 de centimetri. Plus că majoritatea mașinilor pentru spălarea vaselor se integrează cu ușurință în blatul din bucătărie, fiind ușor de mascat de o ușa a unui corp de mobilier. Totodată, mașinile de spălat vase sunt cât se poate de silențioase, generând un impact redus asupra mediului. 

Mitul 8 –  Mașinile de spălat vase consumă cantități foarte mari de apă și curent electric 

ADEVĂR – Un produs de top poate consuma 1KWh (kilowat oră) la fiecare ciclu de spălare. Cât despre apa consumată în timpul acestui proces tehnologizat, o mașină de spălat vase ECO nu are nevoie decât 10-12 litri de apă / ciclu, comparativ cu 100 de litri irosiți, în cazul unei spălări manuale.

 

Mitul 9 – În cazul unei pene de curent, trebuie să scoți vasele murdare din mașină 

ADEVĂR – După terminarea penei de curent, o mașină de spălat vase bună va continua întregul proces de curățare exact din punctul în care s-a oprit. Nu trebuie să scoți niciun vas din cuva mașinii, dacă acest proces a fost întrerupt brusc, decât în cazul în care alegi să speli manual, în lipsa unei surse de energie electrică. 

Mitul 10 – Nu poți utiliza mașina de spălat vase decât atunci când s-a umplut 

ADEVĂR – Ultimele modele de mașini pentru spălarea vaselor sunt cât se poate de flexibile, pentru că dispun de funcții tip “halfLoad” (trad. încărcare pe jumătate). Odată activate aceste funcții, mașina de spălat vase își schimbă radical modul în care utilizează principalele sale resurse (apă, curent, detergent), așa că poți da drumul oricând la un ciclu de spălare a vaselor, chiar dacă mașina este pe jumătate goală. 

Iată care sunt cele mai des auzite 10 mituri despre mașinile de spălat. Orice întrebare ai avea, privind eficiența unui astfel de produs, suntem pregătiți oricând să îți oferim atât sfaturi, cât și recomandări de cumpărare! Așadar, ne revedem pe ideall.ro!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *