Cum alegem produsele?

Avantajele si dezavantajele unui aparat de aer conditionat

Un aparat de aer conditionat este cea mai buna metoda de a te lupta cu caldura infernala de vara. Te ajuta sa induri zilele calduroase in care pare ca toata lumea traieste intr-un cuptor, imbunatatind considerabil calitatea aerului din casa ta. In plus, il poti folosi si pe timp de iarna pentru ca iti permite sa ii ajustezi temperatura in functie de nevoie. Cu toate acestea, un aer conditionat poate avea si mici efecte asupra sanatatii, dar asta doar in cazul in care nu ai grija de el si nu ii schimbi filtrele la timp.

Previne deshidratarea si supraincalzirea corpului

Expunerea la temperaturi ridicate pentru o perioada indelungata de timp duce la deshidratare, cauzata de transpiratia excesiva prin care se elimina apa. Daca nu reusesti sa inlocuiesti aceasta apa pierduta, vei ajunge la deshidratare. Un aer conditionat va mentine o temperatura confortabila in mod constant, iar corpul tau nu va transpira, deci nu vei mai pierde apa.

Supraincalzirea este si ea alta problema care apare in momentul in care corpul tau este expus la caldura pentru prea mult timp. Expunerea indelungata la caldura iti va impiedica organismul sa isi regleze temperatura interna, iar asta poate cauza probleme mai mari. Din nou, aerul conditionat va mentine un climat placut in casa, iar corpul tau nu se va supraincalzi.

Imbunatateste calitatea aerului

Aerul conditionat va imbunatati considerabil calitatea aerului din interior si va crea o atmosfera mai sanatoasa. Asta se datoreaza faptului ca este capabil sa filtreze particulele de praf, polen si murdarie inainte ca aerul sa ajunga in casa. In plus, va tine sub control si nivelul de umiditate din casa, iar asta va impiedica aparitia mucegaiului.

Reduce alergiile si simptomele de astm

Dupa cum spuneam mai sus, aerul conditionat filtreaza toate particulele de praf care altfel ar fi ajuns in plamanii tai. Astfel, acest dispozitiv iti va reduce considerabil simptomele de astm si alergii, lasand afara tot polenul si praful. Expunerea la mucegai sporeste aceste simptome si, din nou, aerul conditionat te ajuta controland nivelul de umiditate din camera.

Iti usuca pielea

Un dezavantaj al expunerii indelungate la aerul conditionat este deshidratarea pielii asa ca ai grija sa nu stai prea mult sub el. De asemenea, va cauza si uscarea mucoasei.

Iti va agrava problemele respiratorii

Nu te speria, asta nu se va intampla decat daca diferenta de temperatura este prea mare. Scade treptat cifrele de pe display si lasa-ti corpul sa se obisnuiasca inainte sa le modifici din nou. Oricat ai cauta sa te racoresti instant, nu seta aerul conditionat direct pe 17 grade Celsius daca pana acum erai obisnuita cu 26-27 de grade.

In plus, daca nu inlocuiesti filtrele la timp, risti sa dezvolti alergii si simptome de astm pentru ca aparatul nu va mai fi capabil sa separe particulele de praf si polen de aerul curat pe care ti-l introduce in camera.

Sursa foto: freeimages.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *