Curățare și îngrijire Instrucțiuni de utilizare

Ce trebuie să știi despre autocurățarea cuptoarelor electrice?

În cazul în care te-ai decis să renunți la vechiul tău cuptor din bucătărie, alegând în locul acestuia un model incorporabil cu funcție de autocurățare, poți afla din rândurile acestui articol o mulțime de informații interesante, privind utilizarea unui astfel de produs.

Sursa foto: AICI

Ce avantaje oferă un cuptor incorporabil cu autocurățare? 

Cei care aleg un cuptor incorporabil cu funcție de autocurățare de pe ideall.ro, se bucură de o serie de beneficii clare, pe care acest produs le aduce în bucataria fiecărei locuințe: 

  • Lipsa efortului privind curățarea manuală a interiorului său – spălarea, frecarea și clătirea suprafețelor dinăuntrul unui cuptor incorporabil vor fi mai simple ca niciodată, iar interiorul acestuia va străluci de curățenie, după fiecare utilizare; 
  • Suprafața de gătit nu se va mai zgâria – funcția de autocurățare a unui cuptor incorporabil împiedică utilizarea manuală a produselor de curățare, pentru igienizarea pereților interiori ai cuptorului; astfel, întreaga suprafață de gătit va rămâne nedeteriorată, în urma fiecărui proces de autocurățare; 
  • Reducerea timpului de curățare și a energiei utilizate. Efortului redus pentru curățarea cuptorului, asigurat de sistemul de autocurățare, i se adaugă și timpul redus pentru terminarea acestui ciclu. Mai mult decât atât, energia pe care o iroseai până acum pentru igienizarea zonei de gătit a cuptorului poate fi direcționată către alte activități mai plăcute. 

Câte tipuri de autocurățare există? 

Cuptoarele incorporabile pot avea înglobate 3 tipuri diferite de autocurățare: 

  1. Autocurățarea pirolitică 

Piroliza (provenit din greacă: pyr-foc / lysis-separare), așa cum mai este cunoscut acest tip de autocurățare a unui cuptor incorporabil, descrie transformarea și descompunerea impurităților de pe suprafața de gătit, la temperaturi foarte mari. 

Un cuptor incorporabil ce vine la pachet cu acest prim sistem de autocurățare, poate urca temperatura din spațiul interior chiar și până la un nivel termic de 500°. În aceste condiții, resturile alimentare se vor transforma într-o pulbere fină, ce va putea fi îndepărtată apoi foarte simplu, cu ajutorul unei cârpe ușor umede. 

Acest proces de autocurățare este unul cât se poate de eficient, fiind în măsură să îndepărteze de pe suprafața pereților interiori chiar și cele mai dificile pete. Dezavantajul constă în faptul că funcționarea la temperaturi extrem de ridicate atrage după sine un consum ridicat de energie (în cazul cuptoarelor electrice). 

  1. Autocurățarea catalitică 

Fiind un sistem de igienizare autonomă întâlnit la foarte multe cuptoare incorporabile de calitate, autocurățarea catalitică se bazează pe stratul gros de email din interiorul acestora. Acesta absoarbe ca un burete resturile alimentare și petele de grăsime, cu ajutorul particulelor de ceramică (minuscule) ce descompun eficient murdăria din interior. 

În cazul unor modele cu funcție de autocurățare catalitică, acestea sunt prevăzute la interior cu panouri catalitice, a căror înlocuire va fi obligatorie o dată la câteva luni. Acest lucru presupune costuri de întreținere mai mari. Însă marele avantaj oferit de acest tip de autocurățare constă în igienizarea foarte bună a cuptorului, chiar și în timpul gătitului. 

  1. Autocurățarea cu aburi

Este cea mai nouă tehnologie de curățare autonomă a cuptoarelor incorporabile, întâlnită la majoritatea modelelor apărute în ultimii ani. Autocurățarea cu aburi este asemănătoare unei proces de infuzare: când ai terminat de gătit, toarnă o anumită cantitate de apă în cădiță specială a cuptorului, apoi activează funcția de autocurățare cu aburi. 

Sub efectul temperaturii ridicate din interior, apa din tăviță se va transforma rapid în aburi, aceștia îndepărtând fără probleme murdăria acumulată pe pereții interiori. Avantajul principal oferit de autocurățarea cu aburi: simultan cu pereții interiori ai cuptorului, se pot curăța și oalele sau vasele de gătit din interiorul acestuia. 

Pe ideall.ro te așteptăm cu o gamă variată de cuptoare incorporabile, asigurând sisteme autonome de curățare a suprafețelor de gătit, funcții ce permit un confort sporit, mai puțină energie irosită pentru igienizarea lor și rezistență îndelungată a pereților interiori. Cere-ne oricand sfatul la numărul de telefon pentru a putea face cea mai bună alegere de cumpărare a unui astfel de produs pentru bucătărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *