Cum alegem produsele?

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Cea mai buna masina de tuns iarba

Vrei să întreții corespunzător grădina și să te bucuri în fiecare zi de o priveliște deosebită și de un spațiu îngrijit? Își dorești un produs perfect pentru a tunde gazonul sau iarba și cu care să economisești timp, să nu depui muncă fizică prea multă și să nu investești foarte mult în acest sens? Cea mai bună metodă prin care vei reuși să-ți satisfaci dorințele este să descoperi mașina de tuns iarbă potrivită, care să se muleze pe nevoile tale.

În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune produse electrice sau manuale și al celor mai bune mărci, vei ști cum să faci alegerea potrivită și cum să folosești echipamentul în așa fel încât să poți să te bucuri de el o perioadă lungă de timp. Nu în ultimul rând, vei afla răspunsul la unele întrebări despre cele mai bune mașini de tuns iarba, în așa fel încât să te bucuri de rezultate deosebite. 

1. Cea mai bună mașină de tuns iarba – Clasificare TOP 3

Mașina de tuns iarbă este un echipament care, cu ajutorul lamelor, taie vegetația la o înălțime uniformă. Dispozitivul ușurează munca și efortul depus de grădinar, așa că alegerea unui astfel de produs poate fi dificilă, mai ales că pe piață există o ofertă variată în acest sens. Mașinile de tuns iarbă sunt de diferite tipuri, printre acestea numărându-se modele manuale sau motorizate (electrice, cu combustibil), mașini de tuns iarba cu împingere sau mini tractor. 

Produs Mașina manuală de tuns gazonul Bosch Mașina de tuns iarba Karcher LMO Mașina de tuns iarba cu doi acumulatori Li Ion Bosch Rotak
Caracteristici Mașina manuală de tuns gazonul are 4 cuțite pe pivot și mâner din oțel.

Greutatea produsului este de 6.4 kg.

Lățimea de tăiere este de 30 cm.

Înălțimea de tăiere minimă este de 12 mm.

Înălțimea de tăiere maximă este de 40 mm.

Mașina de tuns iarbă este ideală pentru grădină și are o greutate de 13,3 kg.

Are mâner de transport.

Volumul de colectare a ierbii este de 45L.

Lățimea de tăiere este 36 cm.

Înălțimea de tăiere minimă este de 30 mm.

Înălțimea de tăiere maximă este de 70 mm.

Mașina de tuns gazonul este electrică și are acumulator.

Greutatea este de 13.9 kg.

Lățimea de tăiere este 43 cm.

Înălțimea de tăiere minimă este de 20 mm.

Înălțimea de tăiere maximă este de 70 mm.

Volumul de colectare a ierbii este de 50L.

PRO Tunde rapid.

Tăierea este de înaltă calitate.

Nu necesită întreținere foarte complicată.

Raportul calitate – preț este foarte bun.

Are indicator de nivel de umplere.

Este ușor de condus pe terenuri neuniforme.

Se manevrează ușor.

Are sistem de tăiere 2 în 1.

Rezultatul de tăiere este uniform.

Are cutie de colectare a ierbii.

Oferă finisare perfectă.

Manevrarea este ușoară.

Colectează și frunzele.

Montarea se face foarte simplu, fără scule.

Iarba se cosește bine până la margine.

Contra Este eficientă pe suprafețe mici de teren. Acumulatorul nu este inclus. Prețul este destul de mare.
Vezi AICI preț Vezi AICI preț Vezi AICI preț

1.1. Cea mai bună mașină de tuns iarba electrică

Mașinile de tuns iarba electrice sunt printre cele mai populare pentru că își fac excelent treaba pe suprafețe mici, medii și mari, fiind conectate la o sursă de energie electrică (priză, acumulator), dar și pentru că sunt silențioase.

Mașina de tuns gazonul cu acumulator Li-Ion Bosch Rotak

Vezi AICI preț

Mașina de tuns iarba este electrică și are acumulator, greutate de 13.2 kg, diferite funcții speciale, iar caracteristicile de lucru sunt următoarele: lățime de tăiere 37 cm, volum de colectare a ierbii 40L, reglarea înălțimii de tăiere în 6 trepte. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • are excelente performanțe de tăiere
  • vine cu ergonomie perfecționată datorită mânerelor Ergoflex
  • asigură tăiere fiabilă, chiar și în condiții dificile
  • montarea este rapidă, fără scule
  • cosește iarba perfect, până la margine
  • prețul este foarte mare

Makita ELM3720 Mașina de tuns iarba

VEZI PRODUSE 

Mașina de tuns iarba electrică are următoarele caracteristici: 1400W puterea motorului, 37 cm lățime de tăiere, înălțime ajustabilă, 20-55 mm înălțime de tăiere, coș de depozitare a apei, 40 L capacitatea rezervorului de iarbă, iar greutatea este de 11.6 kg. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • se deplasează bine
  • se depozitează foarte ușor, mai ales că are mânerul pliabil
  • este recomandată pentru terenuri cu suprafață mică și medie
  • raportul calitate – preț este excelent
  • prinderea coșului este mai greoaie și se umple foarte repede

Mașina electrică de tuns gazonul Bosch ARM 3200

Vezi AICI preț

Mașina de tuns iarba este electrică, are putere 1200 W, greutate 6,8 kg. Lățimea de tăiere este de 32 cm, iar volumul de colectare 31 L. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • are un design deosebit
  • poate fi folosită pentru terenuri mici și medii
  • se deplasează ușor cu ajutorul roților cu care este dotată
  • se întreține foarte ușor
  • are un raport calitate – preț foarte bun
  • este dependentă de prezența unei prize

1.2. Cea mai bună mașină de tuns iarba manuală

Mașina de tuns iarba manuală este foarte ușor de utilizat, prietenoasă cu mediul înconjurător și mult mai economică. De obicei, este alegerea perfectă pentru gospodarii care vor să îngrijească o suprafață redusă de teren, deși efortul în acest sens este puțin mai mare decât în cazul unor mașini de tuns iarba electrice. 

Mașina manuală de tuns gazonul Bosch AHM 30

Vezi AICI preț

Mașina de tuns iarba este de uz casnic, are 4 cuțite pe pivot, greutatea de 6.4 kg, iar materialele sunt de calitate superioară (oțel). 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • tunde rapid suprafețe mici de teren
  • are sistem de blocare clic pentru reglarea fără cheie a cuțitului inferior
  • nu necesită mare întreținere
  • raportul calitate – preț este foarte bun 
  • este potrivit doar pentru suprafețe mici de teren

Mașina de tuns iarba Gardena Classic 330(4027)

VEZI PRODUSE

Produsul este dotat cu cilindru de tăiere Classic 330, are lățimea de tăiere de 33 cm, iar înălțimea este ajustabilă. Greutatea mașinii de tuns iarbă este de 8.2 kg. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este prietenoasă cu mediul înconjurător
  • se transportă ușor și se depozitează în orice spațiu, chiar și într-unul foarte mic
  • are mâner pliabil
  • se poate folosi oricând, fără să fie nevoie de accesorii suplimentare
  • mânerul nu este foarte confortabil
  • nu are sac de depozitare a ierbii

Einhell GE-HM 38 S (409455) Mașina de tuns iarba

VEZI PRODUSE

Mașina de tuns iarba are o greutate de 7,7 kg, culoare roșie, este confecționată din metal și plastic, fiind recomandată pentru peluze de până la 300 m. Are lățimea de tăiere de 38 cm, diametrul axului de tăiere este de 125 mm, iar diametrul roților de 220mm. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este silențioasă
  • este fabricată din materiale de bună calitate
  • poate fi echipată cu sac de colectare
  • mânerul e reglabil și proiectat ergonomic
  • raportul calitate – preț este foarte bun
  • poate fi folosită doar pentru suprafețe mici de teren

2. Cum alegi cea mai bună mașină de tuns iarba

Spațiul din jurul locuinței trebuie să fie bine întreținut pentru că de acest lucru depinde, în mare măsură, și aspectul estetic al curții. Tăierea ierbii trebuie să facă parte din activitățile periodice ale oricărui gospodar, iar alegerea unei mașini de tuns iarba ajunge să fie o prioritate ce trebuie satisfăcută. Oferta bogată de produse de pe piață, brandurile de renume, prețurile variate și caracteristicile echipamentelor obligă gospodarul să calculeze cu atenție toate amănuntele pentru a reuși să găsească o mașină potrivită suprafeței de teren pe care o are. 

De aceea, este important să descopere un produs de calitate superioară pentru a reuși să ia cea mai bună decizie, printre criteriile de care ar trebui să țină seama numărându-se și:

  • Tipul. Mașinile de tuns iarbă sunt împărțite în diferite categorii: manuale, motorizate, cu împingere, minitractor. Produsele manuale nu sunt la fel de confortabile, precum celelalte, mai ales că implică forța fizică a utilizatorului;
  • Suprafața de lucru. O grădină mare sau un teren vast necesită manevrarea unei mașini de tuns iarba cu o putere mare, cele mai indicate produse fiind cele care funcționează pe bază de benzină sau motorină, dar și minitractoarele. Dacă terenul este mic, atunci utile sunt mașinile manuale. Produsele electrice sunt ideale pentru suprafețe mici, medii și mari;
  • Modalitatea de colectare. Unele mașini de tuns iarba sunt dotate cu coș de colectare, altele nu. Există, de asemenea, utilaje care au saci confecționați din material textil, ce pot fi refolosiți. Produsele care nu au un astfel de sac aruncă iarba tăiată în lateral și va fi nevoie să fie strânse separat;
  • Manevrabilitatea. Este vital ca mașina să fie simplu de mișcat dintr-un loc în altul, să aibă un mâner care să poată fi ajustat în așa fel încât să se potrivească înălțimii utilizatorului, dar și ca roțile să fie fabricate dintr-un cauciuc moale și suficient de mari;
  • Prețul. Mașina de tuns iarbă trebuie privită ca pe o investiție, așa că ar fi indicat ca gospodarul să ia cea mai bună decizie în această privință după ce și-a consultat bugetul. Cu cât are mai multe funcții, este mai performant și asigură randament sporit, cu atât va fi mai scump echipamentul. 

3. Mărci recomandate de Ideall.ro

Magazinul Ideall.ro recomandă tuturor modelele de mașini de tuns iarba de la Bosch și Karcher pentru performanță și calitatea materialelor. Astfel, gospodarii vor reuși să obțină rezultatele cele mai bune și să se bucure de priveliști deosebite imediat ce iarba va fi aranjată la înălțimea dorită. 

3.1. Marca Bosch

Bosch este un brand german, renumit pentru calitatea produselor electronice, care a început să funcționeze în 1886. Foarte aproape permanent de clienți, Bosch oferă soluții inovatoare, care trebuie să le îmbunătățească viața, generând entuziasm de fiecare dată când scoate un produs nou pe piață. Din anul 1994 este prezent și în România, unde deține 5 companii. 

3.2. Marca Karcher

Brandul Karcher este german și operează la nivel mondial. Compania are succes în domeniul tehnologiei de curățare și caută să găsească diferite soluții la toate problemele tehnice care pot apărea într-o gospodărie. Produsele ei sunt eficiente și nepoluante (compatibile cu mediul înconjurător), având și un raport calitate – preț excelent. 

4. Cum se folosește mașina de tuns iarba

Echipamentul trebuie să fie utilizat doar după ce a fost consultat cu atenție manualul tehnic și au fost luate în considerare toate indicațiile producătorului, în acest fel evitându-se eventualele stricăciuni. Înainte de a fi pus în uz se vor îndepărta de pe teren toate bucățile de pietre, de metal, crengile sau alte obiecte care ar putea să ducă la oprirea mașinii de tuns. Pe toată perioada muncii se va menține o distanță de siguranță vis-a-vis de alte persoane sau animale, fără ca gospodarul să uite să folosească și echipamentul de protecție, care poate fi alcătuit din ochelari de protejare a ochilor, mănuși, bocanci cu vârf de oțel și îmbrăcăminte specială (o salopetă ar fi potrivită). 

Echipamentul este pus în funcțiune și va fi oprit imediat ce se va detecta vreun zgomot diferit de cel normal. Modelul manual se va propulsa cu ajutorul forței fizice a utilizatorului, iar cel electric prin puterea motorului din dotare. După ce s-a tuns la înălțimea potrivită iarba, mașina se oprește și se va trece la curățarea ei de resturile de iarbă de pe cuțite, procedeu care ar putea să-i prelungească viața. Periodic, cuțitele vor fi ascuțite, în așa fel încât să nu se piardă din performanțele lor. Elementele expuse la rugină se lubrifiază pentru a fi protejate.

Pe durata sezonului rece, atunci când nu este manevrat, dispozitivul trebuie depozitat într-un loc uscat, departe de umezeală, dar și de temperaturile extreme, care ar putea să-l deterioreze. În caz contrar, anul următor vor exista puține șanse să mai fie la fel de eficient. 

Așadar, după ce ai luat în calcul toate caracteristicile pe care trebuie să le ai în vedere înaintea achiziționarea unei mașini de tuns iarba, nu mai rămâne decât să te bucuri pe deplin de toate beneficiile pe care un astfel de aparat ți le va aduce.

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre mașinile de tuns iarba

  • Cum alegi cea mai bună mașină de tuns iarba?

Cea mai bună mașină de tuns iarba se va alege în funcție de tipul produsului (manual, electric, pe combustibil), suprafața de lucru, funcții, mentenanță, modalitate de colectare, fiabilitate și preț.

  • Cum se folosește mașina de tuns iarba?

Mașina de tuns iarba manuală este simplu de pus în funcțiune, fără să necesite pregătiri în acest sens, fiind propulsată de forța utilizatorului, iar mașina de tuns iarba electrică pornește ținând apăsat butonul de pornire. Dacă se aude o modificare a zgomotului motorului, atunci este bine să se facă o pauză.

  • Care este cea mai bună mașina de tuns iarba: electrică sau manuală?

Mașina de tuns iarba manuală este foarte bună pe suprafețe mici de teren, însă ineficientă pentru terenuri medii și mari, acolo unde un produs electric poate face față mult mai bine, fără ca gospodarul să depună mult efort fizic. 

  • Cum se ascute mașina de tuns iarba?

Cuțitele dispozitivului trebuie să se ascută periodic pentru a funcționa cum trebuie, iar acest procedeu se face cu ajutorul unor pile speciale sau cu polizoarele motorizate. 

  • Cum se curăță mașina de tuns iarba?

Echipamentul se curăță imediat după folosire, pentru a scăpa de elementele vegetale rămase pe lame. Sacul va fi golit și el. Întotdeauna utilajul va fi curățat doar după ce a fost oprit și nu mai funcționează. 

Surse foto: Ideall.ro, Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *