Cum alegem produsele? Instrucțiuni de utilizare

Cele mai bune combine frigorifice: Păreri, sugestii și sfaturi! Top 3 cele mai bune combine frigorifice!

Vrei să afli care sunt cele mai bune combine frigorifice? Vrei să faci o achiziție în cunoștință de cauză, să cumperi ceea ce este potrivit pentru tine și familia ta? Vrei să nu cheltuiești în plus și să beneficiezi de cel mai bun raport calitate-preț? În continuare, vei descoperi topul celor mai bune combine frigorifice și vei putea alege un produs de calitate superioară. 

1. Cea mai bună combină frigorifică – Clasament TOP 3

O combină frigorifică este un dispozitiv aproape nelipsit din casele românilor datorită avantajelor pe care le oferă. Mai exact, acest aparat electrocasnic îmbină într-un mod convenabil un frigider cu o ladă frigorifică, ambele fiind absolut necesare pentru o viață confortabilă și pentru păstrarea alimentelor. 

Modelele de combine frigorifice prezente pe piață sunt numeroase și diverse. Majoritatea producătorilor de electrocasnice au în portofoliul lor un astfel de produs. Există mai multe clasificări, dar, în general, cumpărătorii se orientează în funcție de top 10 combine frigorifice și după volumul de depozitare al acestora: mari, mici și medii. 

[table id=14 /]

1.1. Cea mai bună combină frigorifică cu volum mic

Combinele frigorifice de mici dimensiuni, cu un volum total de până la 300 L, sunt potrivite pentru persoanele singure sau pentru familiile cu puțini membri, cu un stil de viață activ, deoarece nu păstrează o cantitate mare de alimente proaspete sau congelate în casă și nu au nevoie de un aparat electrocasnic mare, care să ocupe mult loc și să aibă un consum energetic ridicat. 

Combina frigorifica Liebherr CUfb 2831

Vezi AICI preț

Este un produs de calitate superioară, cu design modern și care face parte din clasa energetică A++. Are un consum de doar 192 kW/an. Combina frigorifică oferă un volum total de 265 L. Frigiderul are rafturi reglabile, din sticlă, și compartiment pentru legume și fructe transparent.  

[table id=LiebherrCUfb2831 /]

Combina frigorifica Whirlpool BSNF 8999 PB

Vezi AICI preț

Combina frigorifică Whirlpool BSNF 8999 PB are un volum total de 229 L și o clasă energetică de A+++, ce îi conferă un consum redus, de doar 153 kW/an. Încorporează numeroase funcții speciale, cum ar fi: 6TH Sense Fresh Control, tehnologie Dual Fresh No Frost și sistem Multiflow. 

[table id=WhirlpoolBSNF8999PB /]

Combina frigorifica Heinner HC-V268A+

Vezi AICI preț

Combina frigorifică are un volum total de 268 L și un sistem de răcire static. Clasa energetică a aparatului electrocasnic este A+. Printre caracteristicile sale se numără: control mecanic cu termostat ajustabil, iluminare de tip LED în interior, uși reversibile.

[table id=HeinnerHC-V268A /]

1.2. Cea mai bună combină frigorifică cu volum mediu

Combinele frigorifice de dimensiuni medii, cu volum total între 300 și 350 L, sunt potrivite pentru familiile formate din 3 sau 4 membri, care preferă alimente proaspete, preparate acasă. 

Combina frigorifica Whirlpool W9 821D OX H

 

Vezi AICI preț

Combina frigorifică are un sistem de răcire dual No Frost. Aparatul face parte din clasa energetică A++, încorporează un sistem de răcire și de control de ultimă generație, care asigură o umiditate și o temperatură perfectă. Designul modern se îmbină cu calitatea desăvârșită a materialelor și cu numeroasele funcții încorporate. 

[table id=WhirlpoolW9821DOXH /]

Combina frigorifica Electrolux EN3601MOX

Vezi AICI preț

Această combină are un volum total de 337 L și are clasa energetică A++. Culoarea este inox (argintiu), cu tehnologie anti amprentă, iar sistemul de răcire este static pentru frigider și static Low Frost pentru congelator. Controlul este de tip mecanic, iar ușile sunt reversibile. 

[table id=ElectroluxEN3601MOX /]

Combina frigorifica Indesit XI8 T2Y S B

Vezi AICI preț

Combina frigorifică are tehnologie de răcire No Frost, provine din clasa energetică A++ și vine cu un volum total de 338 L. Dezghețarea și decongelarea sunt automate, iar sistemul de control este electronic. 

[table id=IndesitXI8T2YSB /]

1.3. Cea mai bună combină frigorifică cu volum mare

Combinele frigorifice mari au un volum total de peste 350 L, perfect pentru familiile numeroase sau pentru cei care păstrează alimente proaspete și congelate în cantități mari la domiciliu. 

Combina frigorifica Bosch KGE49VI4A

Vezi AICI preț

Are un volum total de 413 L și face parte din clasa energetică A++. Aparatul electrocasnic prezintă câteva caracteristici interesante: tehnologie de răcire statică cu răcire interioară dinamică cu ventilator pentru frigider, sistem Low Frost pentru congelator, control electronic al temperaturii și afișaj exterior, culoare inox EasyClean.

[table id=BoschKGE49VI4A /]

Combina frigorifica Liebherr Cnef 4005

Vezi AICI preț

Aparatul oferă o putere de răcire profesională, iar funcția No Frost permite ca decongelarea să nu mai fie necesară niciodată. Provine din clasa energetică A++, are iluminare plafon cu LED, funcție de blocare acces pentru copii, ecran TFT, avertizează acustic și optic faptul că ușa este deschisă. Poate depozita în total până la 356 L.

[table id=LiebherrCnef4005 /]

Combina frigorifica Arctic AK60406NF++

Vezi AICI preț

Combina frigorifică Arctic AK60406NF++ este un atuu pentru orice bucătărie modernă, încorporând numeroase funcții importante și atractive pentru oamenii de astăzi. Regimul alimentar bazat pe legume și fructe din abundență poate deveni realitate cu ajutorul acestui aparat electrocasnic, ce aduce un spațiu generos, special pentru depozitarea acestor alimente proaspete. Dispozitivul are o clasă energetică A++, design inovator, poate fi semiincorporat și are un compartiment special cu o temperatură apropiată de 0 grade Celsius.  

[table id=ArcticAK60406NF /]

2. Cum alegi o combină frigorifică bună

O alegere potrivită în această privință este destul de greu de făcut, deoarece există sute de modele disponibile pe piață, cu numeroase caracteristici și cu o gamă de prețuri de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei. Totuși, specialiștii recomandă câteva criterii după care cumpărătorii se pot ghida pentru a achiziționa o combină frigorifică adecvată nevoilor familiei: 

  • Un prim criteriu este consultarea topurilor anului 2020 ale combinelor frigorifice de pe site-urile de specialitate. Review-urile pozitive ale clienților mulțumiți pot indica o alegere corectă;
  • Alt criteriu ar putea fi prețul combinelor frigorifice. Deși primul instinct este să se cumpere unul dintre cele mai ieftine produse, totuși, ar trebuie să se știe că sunt de calitate mai redusă, consumă mult și nu oferă un volum suficient. Cele mai scumpe combine frigorifice nu-și justifică prețul întotdeauna, acestea încorporând tot felul de funcții care nu sunt esențiale. Alegerea perfectă este din zona de mijloc al costurilor, unde raportul calitate-preț este excelent;
  • Dimensiunile combinei frigorifice trebuie să reflecte necesitățile familiei. O combină prea mică nu va putea depozita întreaga cantitate de alimente necesară, iar una prea mare va consuma prea mult și ocupă un spațiu suplimentar în cameră;
  • Clasa energetică reprezintă cantitatea de energie consumată de către echipament. În privința combinelor frigorifice există trei clase de consum: A+, A++, A+++, unde primul consumă cel mai mult, iar ultimul este cel mai economic;
  • Combinele frigorifice pot fi incorporabile sau nu, așa că alegerea trebuie făcută în funcție de mobilierul disponibil sau de design-ul ales pentru încăperea în care va fi plasat electrocasnicul mare.

3. Mărci recomandate de Ideall.ro

Mărci bune de combine frigorifice sunt numeroase, dintre acestea evidențiindu-se în TOP Liebherr, Beko și Arctic. 

3.1. Marca Liebherr

Liebherr este brandul cu 60 de ani experiență în domeniul refrigerării și congelării, cu numeroase fabrici în Germania, Austria, Bulgaria, Malaysia, care a avut ambiția să dezvolte continuu inovații și soluții convingătoare. Folosește materiale și componente de cea mai înaltă calitate și bucură clienții cu designul modern, elegant, cu control electronic de precizie și funcționare la cel mai înalt nivel. Aparatele electrocasnice oferite de acest brand au eficiență energetică A+++, o tehnologie patentată Liebherr (BioFresh). Calitatea excepțională a produselor acestei mărci a fost dovedită de premiile obținute: ”Marca de specialitate în comerț a anului 2012” (Plus X Awards) și ”Brandul de aur preferat” (în 2014- alegerea clienților).

3.2. Marca Beko

Compania Beko este al doilea cel mai mare brand de electrocasnice din Europa, crescând foarte rapid pe piața europeană în ultimii ani. Oferă întotdeauna soluții inteligente, inovatoare, rapide, fiabile, eficiente din punct de vedere energetic, precum și design inovator. A câștigat foarte mare popularitate pe piața din România datorită raportului calitate-preț foarte bun și folosirii materialului rezistent pe timp îndelungat (tabla de inox). 

3.3. Marca Arctic

Este o companie înființată în România în anul 1968, lider pe piața de electrocasnice autohtonă și foarte apreciată de către români. În ultimii ani, produsele acestei mărci au încorporat tehnologii moderne, ceea ce face ca acestea să fie competitive cu produsele mărcilor de renume. Produsele Arctic fac parte din categoria de prețuri de mijloc, raportul calitate-preț fiind excelent în această privință. 

4. Cum se folosește o combină frigorifică

Combinele frigorifice au ca principală sarcină păstrarea alimentelor într-o stare cât mai bună pentru consum, dar pentru a se atinge acest scop, trebuie respectate anumite condiții. În primul rând, acestea trebuie amplasate în încăperi aerisite, în care nu este nici prea cald, nici prea frig, cu umiditate redusă și cu recomandarea ca soarele să nu bată direct în aparat. 

De asemenea, ușile combinei trebuie să fie închise tot timpul, iar perioadele în care sunt deschise să fie tot mai scurte. În general, aceste echipamente nu necesită întreținere specială, ci doar îndepărtarea gheții din congelator atunci când este nevoie, în cazul combinelor frigorifice cu sistem de răcire static. 

Trebuie plasate pe o suprafață plană, pentru a nu apărea vibrații sau zgomote deranjante. Cei care sunt îngrijorați de eventualitatea apariției defecțiunilor nedorite ar trebui să știe că ele nu apar foarte des și că durata de viață a echipamentului este de aproximativ 10 ani, perioadă în care funcționează fără întrerupere.

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre combinele frigorifice

Ce este o combină frigorifică?

O combină frigorifică este un echipament electrocasnic cu două sau mai multe compartimente separate: o parte pentru refrigerare și o parte pentru congelare.

Cât de repede sunt congelate alimentele într-o combină frigorifică?

Perioada de congelare a alimentelor este variabilă, în funcție de puterea combinei, fiind indicată în caracteristicile acestora, sub forma unui număr de kilograme congelat în 24 de ore. 

Ce combină frigorifică trebuie să cumpar?

Alegerea trebuie făcută în funcție de banii disponibili, marca produsului și de caracteristicile ce îndeplinesc cele mai multe nevoi.

Care este diferența dintre răcirea statică și cea No Frost?

Răcirea statică se realizează prin intermediul unei plăci aflate în spatele combinei, care răcește în timp tot volumul acesteia, pe când tehnologia No Frost se bazează pe circularea unui curent de aer rece, care asigură o temperatură constantă. 

Ce înseamnă tehnologia Inverter pentru o combină frigorifică?

Tehnologia Inverter se referă la compresorul variabil, care permite realizarea unei economii de energie considerabilă față de compresoarele clasice. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *