Cum alegem produsele?

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Din pacate, vara ne ia in fiecare an prin surprindere. Iar in ciuda faptului ca aerul conditionat nu este cea mai sanatoasa metoda de a te racori, stim cu totii ca a devenit un obiect esential pentru confortul casei tale. Cu toate acestea, iti recomandam sa il folosesti cu masura. Nu e deloc sanataos sa iesi in 30 de grade Celsius de la doar 15-16. Iar daca vrei sa investesti intr-un aparat de aer conditionat, echipa Ideall.ro iti arata cum sa il alegi.

Numarul de BTU

Toata lumea a auzit de BTU, insa nu multi stiu si ce inseamna. BTU este unitatea de masura pantru racire sau incalzire, iar un aparat de aer conditionat cu un numar ridicat de BTU va fi alegerea perfecta. Cu toate acestea, trebuie ales in functie de suprafata pe care planuiesti sa o racesti. Astfel, pentru o camera intre 10-25 mp vor fi suficienti 9000 de BTU in timp ce pentru una intre 30-50 mp se recomanda un aer conditionat de 12000 BTU.

Tipul de aparat

Exista cam patru tipuri de aparate de aer conditionat: multi split, de perete, de tavan si portabile. Dupa cum probabil stii, cel de perete este cel mai popular si cel mai putin intruziv dintre toate tipurile din lista. Cu toate acestea, un aer conditionat de tavan va arata inestetic, in timp ce unul multi split s-ar putea sa fie prea costisitor in cazul in care vrei sa racesti doar o camera. Noi iti recomandam un aer conditionat Samsung de perete, cu functii precum Easy Filter sau Virus Doctor.

Clasa energetica

Bineinteles, aici o sa iti recomandam un aer conditionat Gree (sau orice alt brand) care se incadreaza in clasa A+, A++ sau A+++. Desigur, pretul va creste cu fiecare plus adaugat insa vei economisi pe termen lung. Electrocasnicele din aceasta clasa au intrunit cerintele Uniunii Europene cu privire la consumul de energie electrica deci vor consuma mult mai putin. Iar asta se va simti mai ales pe timp de canicula, cand aerul conditionat va fi pornit non-stop.

Filtrele

Filtrele bune sunt un aspect deosebit de important la un aparat de aer conditionat dar din pacate, multa lume pare sa le ignore. Noi iti recomandam sa alegi un astfel de dispozitiv cu flitru HEPA sau cu ioni negativi pentru a evita bolile respiratorii. De asemenea, acest filtru trebuie curatat sau inlocuit la fiecare 6 luni, chiar si cand aerul conditionat nu este folosit.

Nivelul de zgomot

De obicei, aparatele de aer conditionat silentioase sunt si cele care se incadreaza in clasa A+. Asa ca vei avea ocazia sa impusti doi iepuri dintr-o data. Poate ca acum nu pui asa mare accent pe nivelul de zgomot, insa cand va trebui sa il tii pornit peste noapte, vei observa cu siguranta diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *