Cum alegem produsele?

Cum iti alegi aparatul de ras

Poate ca vrei sa-ti schimbi aparatul de ras cu un produs mai eficient sau poate ca, dupa ani de zile in care ai folosit traditionalele lame, acum te afli in cautarea primului tau aparat de barbierit electric.

In orice situatie te-ai afla, diversitatea modelelor de aparate de ras poate parea coplesitoare. Ce sa alegi, un aparat cu alimentare direct de la sursa sau unul cu acumulator? Unul pe care sa-l poti folosi si cu spuma de ras, sau unul cu care te poti barbieri pe uscat? Poate ca ai pielea sensibila sau fire foarte groase de par, care ar fi cel mai adecvat aparat de ras in astfel de cazuri?

Ti-am pregatit un ghid de alegere a celui mai bun aparat electric de barbierit pentru tine, in functie de cele mai importante caracteristici si de avantajele oferite, precum si cateva recomandari utile.

Tipuri de aparate de ras in functie de tehnologie

Aparatele de ras electrice se impart in doua mari categorii, in functie de tehnologia folosita: cu sita si cu discuri rotative (cu capete mobile). Modul lor de functionare este relativ similar, insa diferenta este data de dispunerea lamelor.

Unii barbati sunt de parere ca aparatele de ras cu sita sunt mai eficiente in zona gatului, unde firele de par cresc in mai multe directii, si le prefera pe cele cu capete rotative pe linia maxilarului, dar asta nu inseamna ca ai nevoie de doua aparate ca sa realizezi un barbierit exceptional. E suficient sa gasesti aparatul cel mai bun pentru tipul tau de barba (mai fina sau mai groasa) si sa aplici miscarile adecvate tehnologiei cu care este dotat.

Aparat de barbierit cu sita

Acest tip de aparat foloseste una sau mai multe lame oscilante, dispuse in diverse unghiuri de taiere. Lamele sunt ascunse in spatele unei site sau folii cu perforatii (i se mai spune si gratar) prin care patrund firele de par, asezandu-le in pozitia propice pentru a fi retezate cat mai aproape de piele.

  • Este ideal pentru barba mai scurta, cu par subtire.
  • Il poti folosi atat in sensul cresterii firului de par, cat si in sensul opus, daca nu ai pielea extrem de sensibila.
  • Ofera rezultate optime cand este utilizat pe suprafete mari de piele, dar trebuie sa tii cont ca nu se muleaza pe conturul maxilarului.
  • Aparatul de ras cu sita poate fi folosit cu succes daca obisnuiesti sa te razi zilnic.
  • Ca dezavantaje, putem mentiona faptul ca nu este tocmai silentios.

De retinut:

Aparatul de ras cu sita se utilizeaza cu miscari similare celor prin care manevrezi lama traditionala de ras.

Aparatul de ras cu discuri rotative

Si acest tip de aparat de ras foloseste lame oscilante, insa acestea sunt ascunse in spatele unor capete metalice fixe sau flexibile, cu fante. Cele mai multe aparate de acest fel au trei sau patru capete rotunde in interiorul carora lamele se rotesc in jurul axei centrale si reteaza firele de par care intra prin perforatiile sitei.

  • Este ideal pentru barba mai lunga, cu fir gros, care creste in mai multe directii.
  • Se adapteaza usor la contururile delicate ale maxilarului si barbiei.
  • Pentru ca este foarte eficient si in cazul barbii de „cateva zile” sau chiar de „o saptamana”, poti opta pentru acest aparat daca obisnuiesti sa te razi la intervale mai lungi de timp.
  • In plus, este mai silentios decat aparatul cu sita.

De retinut:

Aparatul de ras cu capete rotative se utilizeaza cu miscari circulare repetate.

Aparate pentru barbierit uscat sau umed

Majoritatea producatorilor au realizat modele de aparate de barbierit care pot fi folosite atat pe pielea uscata, cat si umeda. Acest lucru iti permite sa te barbieresti rapid, cand te grabesti, folosind aparatul de ras pe uscat, sau pe umed, cu apa si spuma de ras, daca ai tenul sensibil sau vrei sa te bucuri de o experienta revigoranta.

Verifica insa cu atentie specificatiile produsului inainte de a-l folosi pe pielea umeda. Tine minte ca un aparat de ras cu specificatia „Wet and Dry” este cu totul altceva decat unul care nu are decat specificatia „lavabil”. Aparatul de ras lavabil poate fi curatat sub jet de apa, dar nu poate fi folosit pentru rasul umed, pe cand cel Wet and Dry poate intra in contact cu apa si cand te razi, si cand il cureti.

Aparate de ras fara fir sau cu fir

In ce priveste tipul de alimentare, oferta de aparate cu fir este in prezent putin mai restransa decat cea a aparatelor cu acumulatori, care iti ofera, de altfel, mai multe avantaje. Pe acestea din urma le poti folosi chiar daca nu ai o priza in baie, le poti transporta usor cand pleci in calatorii si au, de cele mai multe ori, o optiune de incarcare rapida, in numai 3 minute, care iti permite sa te barbieresti o data.

Aparate de barbierit electrice cu cel mai bun raport calitate-pret

Am selectat trei aparate de ras electrice care iti ofera un barbierit excelent si cat mai multe specificatii avantajoase pentru tine, la un pret accesibil.

Aparat de ras Philips HQ7330/19

Acesta este unul dintre cele mai populare si accesibile aparate de ras din gama Philips. Il poti utiliza pentru barbieritul uscat, dar il poti folosi si la dus, pentru a economisi timp si pentru a te bucura de o experienta reconfortanta.

Aparatul are trei capete rotative care se muleaza perfect pe contururile faciale, iar tehnologia Super Lift & Cut ridica firele de par pentru a le taia sub nivelul pielii, pentru o senzatie catifelata de durata. In plus, poate fi folosit atat cu cablu, cat si cu acumulatori.

Aparat de ras Panasonic ES-RT67-S503

De la Panasonic iti recomandam un aparat de ras cu sita, dotat atat cu tehnologie Wet and Dry, cat si cu trimmer, pentru ingrijirea mustatii si a marginilor favoritilor.

Este un model popular datorita pretului accesibil si a sistemului de taiere cu 3 lame, care iti asigura un barbierit rapid si precis. Functioneaza fara fir, deci il poti folosi oriunde.

Aparat de ras Braun 3040 B3

Accesibil si deosebit de eficient, acest aparat poate fi folosit atat pe pielea uscata, cat si umeda, iar tehnologia cu 3 elemente de taiere independente si oscilante se adapteaza usor la contururile fetei, oferindu-ti un barbierit fin si precis.

Este dotat si cu trimmer, pentru modelarea perciunilor, si functioneaza atat cu alimentare la priza, cat si cu acumulatori.

Iti recomandam sa explorezi cu atentie oferta noastra de aparate de ras si, tinand cont de sfaturile de mai sus, sa identifici produsele ale caror caracteristici iti pot satisface cel mai bine nevoile. Nu uita ca fiecare barba este diferita, ca pielea are nevoie de un anumit timp de acomodare cu un aparat de ras nou si, foarte important, ca trebuie sa respecti miscarile adecvate fiecarui aparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *