Cum alegem produsele?

Top 7 cele mai bune masini de spalat sub raport calitate-pret

Iti doresti o masina de spalat rufe fiabila, eficienta, care sa se incadreze in bugetul tau si sa dureze ani la rand? Alegerea poate parea dificila cu o varietate atat de mare de modele disponibile, numeroase branduri si variatii de pret.

Cu toate acestea, este foarte important sa achizitionezi masina de spalat care sa se potriveasca nevoilor pe care tu si familia ta le aveti. Iata mai jos cateva puncte de pornire mai mult decat utile pentru viitoarea ta masina de spalat rufe.

        Masina de spalat rufe – 7 intrebari pe care sa ti le pui

  1. Care este spatiul alocat pentru masina de spalat? – poate fi destinata unui spatiu ingust de pe hol (slim), incastrata in mobilierul de bucatarie (cu incarcare frontala) sau din contra, ai o baie ultra spatioasa care iti permite o masina de spalat de dimensiuni mari;
  2. Cat de multe haine ma asteapta de regula in cosul de spalat rufe? – o familie cu doi copii poate avea nevoie de o masina de spalat cu o capacitate de incarcare de 7 – 9 kg;
  3. Care este bugetul pe care il am disponibil? – o suma mai mica de bani nu inseamna neaparat un sacrificiu tradus in performanta masinii de spalat rufe; va avea probabil mai putine functionalitati, important este sa fie cele care acopera cerintele tale;
  4. Cat de important este pentru mine sa economisesc apa si energie electrica? – este deja cunoscuta etichetarea care ne semnaleaza consumul de energie al produsului, unde A (verde) denota indicele ridicat de eficienta; furnizorii au realizat modele din ce in ce mai performante, astfel ca intalnesti clasa A+++; masinile de spalat rufe cu incarcare frontala folosesc mai putina apa decat cele cu incarcare verticala; acestea din urma trebuie sa se umple in intregime pentru ciclurile de spalare si clatire;
  5. Ma confrunt adesea cu pete dure? – va fi important sa cauti o masina cu un ciclu special de indepartare a petelor (spalare intensa), cu program de prespalare sau spalare cu aburi; este vorba asadar de o setare speciala care sa ajute detergentul sa se dizolve complet pentru o mai buna indepartare a petelor;
  6. Am nevoie de o masina de spalat rufe cu uscator? – cand spatiul de uscare al rufelor constituie o problema, cand nu mai vrei inca un obiect electrocasnic si anume uscatorul de rufe, poti lua in considerare o masina de spalat cu aceasta functie speciala; tine cont ca in majoritatea cazurilor ciclurile de spalare si uscare sunt lungi; daca nu iti doresti o astfel de functie optionala, fii atent la viteza de centrifugare; aceasta se masoara in rotatii pe minut si cu cat este mai mare, cu atat inseamna ca la final hainele sunt mai uscate; astazi masinile de spalat au de regula intre 1000 si 1600 RPM;
  7. Multe dintre hainele pe care le am necesita o atentie speciala? – multe modele de masini de spalat au cicluri speciale, concepute pentru curatarea diferitelor materiale, de la jeansi la camasi, bluze; un program anti-sifonare (usor de calcat) sau unul de spalare manuala pot fi mai mult decat atractive.

Masina de spalat rufe cu incarcare orizontala sau verticala

Cu siguranta un prim pas este sa te decizi daca vei lua o masina cu incarcare frontala sau cu incarcare verticala.

Masinile de spalat rufe cu incarcare frontala pot costa mai mult, insa inregistreaza performante foarte bune si consuma mai putina apa si energie.

Plusuri:

  • actioneaza delicat cu hainele
  • in general folosesc mai putina apa
  • de regula sunt mai eficiente in timpul spalarii cu apa calda
  • folosesc mai putin detergent
  • au mai multe programe si optiuni pentru temperaturi ridicate
  • detin viteze mai mari de centrifugare, ceea ce inseamna o uscare mai rapida
  • sunt ideale pentru incaperi mici, poate fi folosit spatiul de deasupra

Minusuri:

  • cicluri mai lungi de spalare
  • dificil sau aproape imposibil de a mai scoate un obiect uitat in buzunare in mijlocul ciclului de spalare
  • in general sunt mai costisitoare
  • in multe cazuri nu mai poti opri masina pentru a mai adauga un articol pe care l-ai uitat
  • dificil de mutat
  • pot fi situatii in care clatirea nu a fost realizata foarte bine, dat fiind consumul redus de apa pe care il inregistreaza
  • tind sa aiba cicluri de spalare mai zgomotoase

Masinile de spalat cu incarcare verticala pot fi mai accesibile la pret, sunt mai usoare, spala mult si repede, insa folosesc mai multa apa decat cele cu incarcare verticala.

Plusuri:

  • sunt considerate de o foarte buna calitate
  • au cicluri de spalare mai scurte
  • de regula au preturi mai scazute
  • sunt mai usor de mutat datorita greutatii mai mici
  • poti adauga haine odata ce masina a pornit
  • este mai simplu sa recuperezi un obiect din cuva, in mijlocul ciclului de spalare
  • de regula au o clatire mai buna

Minusuri:

  • mai aspre cu hainele
  • utilizeaza mai multa apa decat cele cu incarcare frontala
  • folosesc mai multa energie cand are loc spalarea cu apa calda
  • necesita mai mult detergent

Top 7 masini de spalat rufe (raport excelent calitate – pret)

Pentru a-ti usura si mai mult misiunea de a alege masina de spalat rufe, iata mai jos cateva dintre masinile de spalat populare ale momentului, cu caracteristici multiple si preturi avantajoase.

1. Masina de spalat rufe Beko WKY71233PTLYB3

7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Aquafusion, Slim

Dimensiuni

– Latime: 60 cm

– Adancime: 45 cm

– Inaltime: 84 cm

Aquafusion este un sistem patentat de Beko, care simplu spus iti ofera o economie semnificativa de apa, energie si detergent.

Are un numar de 15 programe, multe dintre ele speciale, pentru o grija sporita a hainelor tale. Detine inclusiv functia de prespalare pentru articolele cu pete dure.

2. Masina de spalat rufe Arctic APL61012BDW0

6 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Slim

Dimensiuni

– Latime: 60 cm

– Adancime: 41.5 cm

– Inaltime: 84 cm

Include programe speciale, inclusiv pentru camasi, geci cu puf, ie.

3. Masina de spalat rufe Hotpoint Ariston WMSD 723B EU

7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, LCD, Slim

Dimensiuni

– Latime: 59.5 cm

– Adancime: 43.5 cm

– Inaltime: 85 cm

Detine certificarea Woolmark Platinum Care, prin urmare poti introduce in masina de spalat inclusiv haine care au eticheta de spalare manuala. Are functii precum anti-sifonare sau stoarcere suplimentara.

4. Masina de spalat rufe Arctic AFD7201

A+++, 1200 RPM, 7 kg, Clasa A+++, EcoWash, Display

Dimensiuni

– Latime: 60 cm

– Adancime: 51 cm

– Inaltime: 84 cm

Are un numar de 16 programe, iar printre cele speciale sunt: Camasi, Improspatare, Spalare manuala, Autocuratare.

5. Masina de spalat rufe Beko WRE6512BWW

6 Kg, 1000 RPM, A+++, Slim

Dimensiuni:

– Latime: 60 cm

– Adancime: 45 cm

– Inaltime: 84 cm

Detine program special dedicat articolelor de lenjerie din materiale delicate, dar si unul special conceput pentru spalarea gecilor de iarna si a pilotelor din puf de gasca. Are tehnologia OptiSense care face ca uscarea articolelor se fie mult optimizata (poti alege nivelul de uscare), dar si sistemul AquaFusion pentru un consum redus de apa, energie si detergent.

6. Masina de spalat rufe Gorenje WP60S3, WAVEACTIVE

6 kg, 1000 rpm, A-30%, Indicatori LED, Slim

Dimensiuni

– Latime: 60 cm

– Adancime: 43 cm

– Inaltime: 85 cm

Masina detine program de autocuratare si igienizare a cuvei si a tamburului, iar functia StableTech asigura silentiozitatea, lipsa de zdruncinaturi in timpul spalarilor.

7. Masina de spalat rufe cu uscator LG Titan F4J6TG0W

8/5 kg, 1400RPM, Clasa A, Direct Drive, SpaSteam, 6 Motion DD

Dimensiuni

Latime: 60 cm

Adancime: 56 cm

Inaltime: 85 cm

Ai rufe curate si uscate. Asadar, nu mai trebuie sa investesti bani si spatiu pentru un uscator de rufe. Ai o masina de spalat 2 in 1.

Detine program anti alergic si daca ai uitat sa introduci un articol in masina, o poti face dupa ce masina a pornit.

Tine minte, cel mai important este sa alegi o masina de spalat in concordanta cu nevoile tale. Echipa Ideall.ro iti sta la dispozitie pentru orice intrebare legata de o masina de spalat rufe care ti-a atras atentia pe site. Ca sa iti fie mai usor in procesul de cautare, foloseste filtrele dedicate. Cauta asadar masina de spalat rufe dupa brandul dorit, culoare, tip incarcare (frontala sau verticala), daca este incorporabila sau nu, capacitate s.a.

Tu ce masina de spalat rufe te gandesti sa-ti cumperi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *