Idei de amenajare casă interior - exterior 

Amenajare birou: idei, sfaturi si recomandari pentru decorarea biroului

Atunci cand iti amenajezi biroul, indiferent ca muncesti de acasa, iti doresti sa faci asta sau pur si simplu obisnuiesti sa muncesti ocazional din confortul propriului camin, o incapere bine pusa la punct te va ajuta sa fii mai productiv, mai relaxat si mai creativ.

Pentru a-ti pune planul in aplicare, va trebui in primul rand sa gasesti o camera dedicata, separata de activitatile familiale, bine iluminata si cu suficient spatiu de stocare pentru nevoile tale. Exista cateva zone din fiecare casa care pot fi transformate cu usurinta intr-un birou, cum ar fi subsolul, camera de oaspeti sau mansarda. In acest articol vom vorbi despre cateva aspecte de luat in considerare atunci cand iti amenajezi biroul.

Amplasarea biroului

Sursa foto: pixabay.com

Alegerea camerei in care iti vei amenaja biroul este un pas extrem de important, avand in vedere ca acest spatiu este unul in care iti vei petrece o buna parte a timpului. Chiar daca nu vei lucra ore in sir de la biroul de acasa, activitatea desfasurata aici necesita o incapere placuta, aerisita, linistita si luminoasa.

Distragerile reprezinta o problema serioasa pentru cei care muncesc de acasa, asa ca alege sa-ti amplasezi biroul intr-un spatiu cat mai indepartat de restul locuintei. Daca planuiesti sa ai intalniri cu clientii la birou, alege o camera apropiata de o intrare. De asemenea, opteaza pentru un spatiu in care poti monta cu usurinta aer conditionat, pentru a te bucura de o temperatura optima pe tot parcursul anului.

Masuratori

Sursa foto: pixabay.com

Pentru inceput, va trebui sa masori camera in care vei amenaja biroul. Astfel, vei sti cat spatiu ai la dispozitie pentru mobilierul si echipamentul de birou. O modalitate simpla de a face acest lucru este prin desenarea unui plan al biroului, pe care vei marca dimensiunile usilor, ferestrelor si caloriferelor. Odata ce ai realizat acest plan si ai masuratorile la indemana, poti incepe sa cauti piesele de mobilier si echipamentul potrivit pentru biroul tau.

Mobilierul de birou

Sursa foto: pixabay.com

Cu o multitudine de optiuni existente pe piata, poate parea dificil sa alegi mobilierul perfect pentru birou. Asadar, te vom ajuta cu cateva reguli de baza si sugestii de care poti sa tii cont.

Atunci cand mobilezi aceasta incapere, trebuie sa te concentrezi pe trei piese principale: biroul, scaunul si corpurile de depozitare. Daca alegi aceste obiecte corect, iti va fi foarte usor sa amenajezi camera.

Biroul

Orice birou are nevoie de un spatiu dedicat de lucru, iar acestea sunt disponibile intr-o varietate de forme si marimi. Daca vrei sa economisesti spatiu, te poti indrepta spre un birou coltar sau unul minimalist. Daca, in schimb, ai o camera incapatoare, poti opta pentru un birou mare, cu rafturi, sertare si dulapioare incorporate.

Un alt aspect de luat in seama atunci cand alegi biroul, este amplasarea acestuia. Majoritatea specialistilor recomanda ca biroul sa fie pozitionat langa o fereastra, deoarece lumina naturala sporeste productivitatea. In plus, o priveliste frumoasa este intotdeauna binevenita. Daca biroul tau se afla intr-o camera lipsita de ferestre, poti agata cateva fotografii cu peisaje placute cat mai aproape de masa de lucru.

Sursa foto: pixabay.com

Scaunul

Confortul si productivitatea sunt strans legate de pozitia in care stai la birou. Prin urmare, alegerea unui scaun potrivit este esentiala. Poti opta pentru un scaun de birou operational, ergonomic sau directorial. Nu uita sa achizitionezi si cateva scaune in plus pentru partenerii de afaceri si clientii care iti vor vizita biroul. Orice ai alege, primul criteriu pe care trebuie sa-l iei in considerare este, fara doar si poate, confortul.

Corpurile de depozitare

Corpurile de depozitare sunt necesare pentru a-ti mentine biroul ordonat si organizat. Iata cateva piese pentru care poti opta:

● Birou cu sertare, rafturi si/sau dulapoare incorporate;
● Rafturi;
● Clasoare;
● Dulapuri;
● Sertare.

Echipamentul de birou

Cand vorbim despre echipamentul dintr-un birou, trebuie pus accentul pe calitatea si functionalitatea produselor pe care le cumparam. Alege un laptop sau un computer performant care te va ajuta sa-ti desfasori munca fara dificultati. Pentru si mai multa eficienta, achizitioneaza unul sau doua monitoare in plus, pe care le poti folosi pentru a vizualiza mai multe ferestre in acelasi timp, pentru conferinte, traininguri sau sedinte online etc. Pentru a tipari diverse documente, alege o imprimanta sau o multifunctionala si nu uita sa te aprovizionezi cu suficiente consumabile.

Daca ai suficient spatiu, poti achizitiona si un espressor sau o cafetiera, insa in caz contrar, iti poti prepara cafeaua in bucataria locuintei.

Iluminatul corect al biroului

Sursa foto: pixabay.com

Pe langa sursa principala de lumina artificiala, lampile de birou sau corpurile de iluminat incastrat te vor ajuta sa reduci oboseala ochilor atunci cand petreci ore intregi la calculator, citesti contracte sau semnezi diverse acte. Un alt sfat util in legatura cu iluminatul este acela de a pozitiona toate monitoarele astfel incat sa nu reflecte lumina, fiind astfel deranjante pentru ochi.

Toate sfaturile, ideile si recomandarile de mai sus te vor ajuta sa amenajezi un birou care sa se plieze pe nevoile tale, unde vei putea fi productiv, creativ si relaxat oricand vei lucra din confortul propriului camin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *