Idei de amenajare casă interior - exterior 

Amenajarea balconului: idei, sfaturi, solutii

Indiferent de suprafata sau de forma sa, balconul poate deveni cu usurinta cea mai interesanta incapere a unei locuinte. Chiar daca este deschis sau inchis, ingust sau lung, investind putin timp si creativitate in amenajarea sa, acest spatiu va fi atat functional, cat si placut ochiului. Iata cateva idei, sfaturi si solutii care te vor ajuta sa-ti amenajezi balconul.

Podeaua balconului: cum o alegi?

Pentru un efect primitor, natural si cald, opteaza pentru lemnul special pentru terasa. Acest material este perfect pentru a acoperi cimentul gri cu aspect plictisitor si neingrijit.

Daca iti doresti ceva versatil, foarte usor de curatat si intretinut, indreapta-te spre gresie. Aceasta este foarte durabila, accesibila si rezistenta la abraziune.

Pardoseala expodica are si ea o durata mare de viata, este rezistenta la socuri, dar si la umiditate, fiind si usor de reparat sau intretinut.

Piatra naturala este o alta optiune potrivita pentru pardoseala balconului, in special daca iti doresti un aspect elegant si rafinat. Poti selecta dintr-o multitudine de tipuri, precum ardezia, travertinul si marmura.

Orice ai alege, asigura-te ca produsul este de foarte buna calitate, rezistent la abraziune, durabil si usor de intretinut. Tine cont de culoarea si stilul pardoselii, deoarece ele pot schimba complet efectul vizual al incaperii.

Peretii balconului

Aici poti experimenta cu diferite materiale precum piatra, caramida sau lemn pe unul sau mai multi pereti ai balconului. Aceste materiale vor crea un aspect placut, delimitand in acelasi timp spatiul in mai multe zone cum ar fi cea de gradinarit, cea de gratar sau cea de relaxare. Daca ai un buget restrans, poti folosi tapetul care imita materialele mentionate anterior.

Mobilierul potrivit pentru balcon

Atunci cand alegi mobilierul, trebuie sa ai in vedere tematica pe care ti-ai dori sa o aiba aceasta incapere. Visezi la un spatiu relaxant, decorat cu bambus si fotolii comode sau preferi sa te bucuri de o mica gradina de flori? Ai numeroase optiuni, asa ca odata ce ai stabilit cum ar trebui sa arate balconul locuintei tale, poti incepe sa alegi piesele de mobilier.

O bancuta din metal sau din lemn, asezata de-a lungul ferestrei, de la un capat la celalalt al peretului si accesorizata cu cateva pernute este excelenta pentru a-ti incarca bateriile in timp de admiri privelistea. Daca iti doresti sa petreci ore intregi alaturi de cei dragi, savurand o cafea sau o bautura racoritoare, poti alege un set format din masuta si scaune sau fotolii. In situatia in care dispui de un spatiu generos, poti adauga si o canapea confortabila. Daca nu vrei sa achizitionezi mobilier nou, poti reconditiona niste scaune si mese pe care le ai deja.

Amenajarea balconului in functie de suprafata

In timp ce un balcon mare lasa mai mult loc imaginatiei, oferindu-ti o oportunitati nelimitate de amenajare, un spatiu mic, insa bine structurat, poate include elementele esentiale, putand fi decorat intr-un stil intim si cochet.

Amenajarea unui balcon mic

Unul dintre avantajele unui balcon mic este ca poate fi usor de amenajat intr-un timp foarte scurt. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva elemente originale, care atrag atentia. De exemplu, poti sa-ti decorezi balconul in stil minimalist si sa accesorisezi mobila cu obiecte si materiale viu colorate. Daca preferi clasicul set de cafea, compus dintr-o masuta si cateva scaune, opteaza pentru scaune pliabile, care se depoziteaza usor, facand astfel economie de spatiu.

Amenajarea unui balcon mare

In cazul unui balcon mare, ai libertatea de a alege cate piese de mobilier doresti. In plus, poti opta pentru delimitarea mai multor zone, precum cea de gratar, cea de luat masa, cea de depozitare, cea de gradinarit, cea de relaxare etc. Poti alege un fotoliu balansoar pentru serile linistite petrecute impreuna cu cei dragi, o masa de fotbal pentru momente distractive, ori un gratar electric sau cu gaz cu capac pentru a pregati bucate delicioase impreuna cu prietenii.

Transformarea balconului intr-o mica sala de fitness

Sursa foto: pixabay.com

In ziua de azi, dam din ce in ce mai multa importanta miscarii, insa nu avem intotdeauna timp sa ajungem la sala. Asadar, de ce sa nu profiti de spatiul din balcon si sa-ti creezi propria sala de fitness, unde poti sa faci sport oricand doresti. Tot ce ai de facut este sa alegi cateva aparate de fitness (cum ar fi o banda de alergare, un stepper si o bicicleta) si niste accesorii (greutati, saltea, coarda etc.) si sa te bucuri de exercitiile benefice pentru sanatatea ta.

Balconul – gradina casei tale

Balconul poate fi frumos decorat cu flori plantate si ingrijite chiar de tine. Este o solutie accesibila, la indemana si care iti va infrumuseta imediat locuinta. Poti suspenda ghivecele de perete, le poti aseza pe podea sau le poti agata pe marginea balconului.

Balconul – spatiu de depozitare

Aceasta intrebuintare a balconului este foarte des intalnita in casele romanilor. Incaperea poate fi folosita pentru a depozita numeroase obiecte, cum ar fi electrocasnice mici pe care nu le folosesti prea des, echipament de schi, biciclete, borcane, conserve, haine, pantofi, truse de scule etc. Profita la maximul de spatiu, montand cateva rafturi cu ajutorul unor scule electrice. Opteaza si pentru niste dulapuri sau cutii de depozitare in care poti sa pastrezi diferite obiecte, ferindu-le astfel de lumina.

Balconul – o anexa utila a locuintei tale

Daca balconul tau este inchis si izolat, il poti transforma cu usurinta intr-o anexa a locuintei. Aceasta incapere poate servi drept bucatarie de vara echipata cu cateva electrocasnice si un banc de gatit, spatiu de lucru prevazut cu o masuta, un scaun si un laptop, spatiu de joaca pentru copii, colt de lectura cu un fotoliu confortabil – posibilitatile sunt nelimitate.

Asadar, ai numeroase idei, sfaturi si solutii la dispozitie pentru a-ti amenaja balconul in functie de bugetul, gusturile si preferintele tale. Transforma acest spatiu intr-o incapere adaptata nevoilor tale si bucura-te de rezultatul obtinut!

Surse fotografii: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *