Cum alegem produsele?

Cea mai bună hotă decorativă

Pentru a găti și lua masa în cele mai bune condiții, este necesar ca aerul din bucătărie să fie curat tot timpul. Hota este un aparat esențial pentru păstrarea unei ambianțe plăcute. Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai bune modele de hote decorative, care au atât un aspect plăcut, cât și cea mai mare eficiență.

1. Cele mai bune hote

1.1. Cea mai bună hotă decorativă telescopică

Hotele telescopice sunt potrivite mai ales pentru bucătării mici. Acestea pot fi instalate pe mobilier și oferă un aspect modern interesant. Iată ce opțiuni poți lua în considerare:

Hotă Franke Smart FSM 601 WH/GL

O primă recomandare este această hotă Franke cu puterea de 140 W, cu filtru metalic și cu capacitate maximă de absorbție de 301-400 m3/h.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • motor special conceput pentru a obține un consum de energie redus cu 50%
  • filtru cu cărbune activ folositor pentru purificarea aerului prin recirculare

Hotă Electrolux LFP316S

Poți alege și această hotă Electrolux, pentru a obține cea mai bună calitate a aerului în bucătăria ta. Aceasta are trei trepte de viteză și o capacitate maximă de absorbție de 301-400 m3/h.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • filtru de carbon pentru recircularea și purificarea
  • absorbție optimă și silențioasă

 

Hotă Electrolux LFP316AB

Această hotă neagră cu trei trepte de viteză are capacitatea de absorbție cuprinsă între 301 și 400 m3/h și filtru pentru grăsimi din aluminiu.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • aspect plăcut
  • silențioasă și eficientă

 

1.2. Cea mai bună hotă decorativă tip casetă

Hotele decorative tip casetă pot fi folositoare mai ales atunci când ai nevoie de un produs de dimensiuni reduse, dar cu o capacitate mare de absorbție. Aspectul modern face ca acestea să poată fi integrate ușor în orice bucătărie. Iată ce modele poți să adaugi pe listă:

Hotă Bosch DHL555BL

Această hotă tip casetă de dimensiuni reduse are o capacitate de absorbție mare, cuprinsă între 601 și 700 m3/h. Are trei trepte de putere și poate funcționa în modul intensiv.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • treaptă de putere pentru utilizare intesivă
  • încorporabilă în mobilă sau insulă
  • două motoare, pentru eficiență crescută
  • funcție de recirculare a aerului

 

Hotă Franke Inca Plus FBI 525 PLUS

O alegere bună este și această hotă cu puterea de 125 W și capacitatea de abosrbție de 501-600 m3/h.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • dimensiuni reduse
  • finisaj modern și plăcut la vedere
  • setare pentru intensitate mare

 

Hotă încorporabilă Bosch DHL885C

Poți să iei în considerare și acest model de hotă cu capacitatea maximă de absorbție de peste 700 m3/h și trei trepte de viteză, pe lângă opțiunea de folosire intensivă. Turbina cu două circuite de aer de putere mare asigură evacuarea optimă a mirosurilor puternice.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • folosire în modul intensiv
  • comandă electronică pentru folosire intuitivă

1.3. Cea mai bună hotă decorativă tradițională

Poți să optezi și pentru o hotă tradițională cu o putere mai mică de absorbție, dar care își face treaba foarte bine în bucătăriile mici sau în spațiile unde nu se gătește foarte mult și des.

Hotă Beko HNS61210X

O primă recomandare de hotă tradițională este acest model cu filtru pentru grăsime lavabil. Capacitatea de absorbție este de maximum 300 m3/h, ceea ce o face perfectă pentru bucătăriile mai mici.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • filtrul metalic colectează particulele de grăsime, menținând bucătăria curată

Hotă Hansa OKP6222MH

Poți lua în considerare și această hotă cu capacitate maximă de absorbție de 401-500 m3/h și cu iluminare cu becuri halogen. 

Vezi AICI preț

 

Avantaje Dezavantaje
  • silențioasă
  • filtrele pot fi curățate în mașina de spălat vase

 

Hota Beko HNS61210W

Această hotă Beko are o capacitate maximă de absorbție de până la 300 m3/h, trei trepte de putere și este disponibilă în varianta de culoare albă.

Vezi AICI preț

Avantaje Dezavantaje
  • filtru metalic pentru grăsime lavabil
  • aspect elegant 

 

2. Cum aleg o hotă decorativă bună?

Ca să faci alegerea potrivită de hotă decorativă pentru bucătăria ta, este recomandat să compari caracteristicile produselor care te interesează. Există anumite aspecte de care să ții cont mai ales, printre care cele mai importante sunt:

 

Dimensiuni

Mai ales dacă ai o bucătărie mică, dimensiunea hotei este esențială pentru a obține un aspect plăcut și un nivel optim de eficiență. Hotele telescopice, de tip casetă sau tradiționale sunt toate potrivite în acest caz, având lățimi cuprinse între 50 și 60 cm. Poți opta mai ales pentru modelele încorporabile în mobilă. 

 

Capacitatea maximă de absorbție

Un alt aspect deosebit de important este și capacitatea maximă de absorbție, pentru că aceasta îți indică cât de eficientă este hota. Există modele la care nivelul atinge 300 m3/h, dar și hote care pot absorbi până la 700 m3/h. Alegerea depinde de mărimea bucătăriei, de cât de des și de ce tipuri de alimente gătești.

Nivelul de zgomot

Chiar dacă o hotă este eficientă, dacă este prea zgomotoasă îți poate afecta concentrarea în bucătărie și te poate împiedica să petreci clipe plăcute alături de cei dragi. De aceea, aceasta trebuie să aibă un nivel de zgomot cât mai scăzut. Pentru a găsi cea mai bună variantă din acest punct de vedere, poți compara caracteristicile modelelor care te interesează.

Funcții (evacuare și/sau recirculare)

Este recomandat ca hota pe care o alegi să aibă atât funcție de evacuare, cât și de recirculare a aerului. Acest lucru presupune existența a două filtre: cel din metal pentru grăsimi și cel din cărbune activ, care purifică aerul.

Consumul energetic

Un alt aspect de care să ții cont este și nivelul consumului energetic. Cu cât capacitatea de absorbție a hotei decorative este mai mare, cu atât și puterea exprimată în Watt este mai mare.

3. Mărci recomandate de Ideall.ro

Ca să faci alegerea potrivită, te poate ajuta să cunoști și detalii despre mărci renumite producătoare de electrocasnice mari, printre care și hote. Prestigiul poate fi un indicator al calității și al fiabilității produsului. Iată ce branduri să iei în considerare când alegi hota decorativă pentru bucătăria ta:

3.1. Marca Bosch

Bosch este o marcă renumită pentru electrocasnicele variate pe care le pune pe piață, printre care și hotele de diferite tipuri, în care este integrată cea mai nouă tehnologie. Pe lângă cea mai bună calitate a produselor, compania se remarcă și prin apropierea de clienți și găsirea de metode pentru a le satisface acestora cerințele. 

Prin intermediul acestei mărci au apărut nenumărate inovații ale electrocasnicelor din bucătărie. De exemplu, în 2014 a fost lansat un model de cuptor cu ajutorul căruia se pot obține produse de panificație și fripturi excelente prin funcțiile PerfectBake și PerfectRoast și senzorii care mențin temperatura la nivel optim.

3.2. Marca Franke

Franke este o altă companie germană cu o istorie îndelungată de peste 100 de ani. Produsele puse pe piață se caracterizează prin accentul pus pe designul elegant și pe cele mai bune funcționalități. Scopul acestui brand este găsirea celor mai bune soluții pentru nevoile complexe ale consumatorilor, care să fie o combinație perfectă între unicitate și calitate.

3.3. Marca Electrolux

Electrolux este o marcă cu prestigiu în domeniul electrocasnicelor și în general al aparatelor necesare pentru confort în locuință. Compania caută continuu cele mai bune metode de a oferi tuturor posiblitatea de a avea o locuință propice relaxării și creării unor amintiri plăcute pentru toată familia.

4. Cum se folosește o hotă decorativă?

Hotele decorative sunt ușor de folosit, mai ales că multe modele au afișaj electronic sau butoane cu touchscreen care permit setarea cu mai mare ușurință. Poți alege treapta de putere dorită în funcție de tipul de mâncare pe care-l gătești și de dimensiunea încăperii. Tot prin afișajul electronic sau prin butoanele mecanice poți seta și funcția dorită, de evacuare sau de recirculare a aerului.

Multe modele de hote au filtre din metal lavabile, pe care le poți spăla manual sau la mașina de spălat vase. Acestea acumulează grăsimea din alimentele gătite foarte rapid, de aceea este indicat să le cureți des.

Este recomandat ca hota să fie curățată o dată pe lună, însă intervalul dintre curățări depinde și de cât de mult gătești. Poți să faci acest lucru singur sau apelând la o firmă specializată. Urmează instrucțunile din manualul de utilizare al produsului pentru a afla cum să detașezi filtrul de grăsime, apoi lasă-l la înmuiat o oră într-o soluție din apă fierbinte și detergent degresant. Îl poți pune și în mașina de spălat vase dacă este specificată această posibilitate în manualul de utilizare. Înainte de a monta piesele la loc, ai grijă să le lași să se usuce bine.

Hota este un element esențial al oricărei bucătării, iar cea decorativă îți oferă posibilitatea de a îmbina aspectul plăcut cu caracteristicile tehnice de ultimă generație. Pentru a te bucura de cele mai bune condiții, poți alege unul dintre modelele de mai sus.

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre hota decorativă

De ce să aleg o hotă decorativă?

Hotele decorative sunt ideale dacă vrei să îmbini tehnologia de ultimă generație cu aspectul plăcut. Acestea se încadrează în orice tip de amenajare și îi adaugă un plus din punct de vedere al designului.

La ce să fiu atent când cumpăr o hotă decorativă?

Consultă lista de caracteristici ale produselor care te interesează, pentru a afla care este cea mai bună variantă pentru tine. Principalele aspecte de care să ții cont sunt dimensiunea hotei, capacitatea maximă de absorbție, nivelul de zgomot, tipurile de funcții și nivelul consumului energetic.

Se pot spăla filtrele de la hotă?

Da, filtrele se pot spăla și chiar este recomandat să faci acest lucru cât mai des, în funcție de cât de des gătești. Le poți demonta și spăla la mașina de spălat vase sau în apă cu detergent degresant, în funcție de specificațiile din manualul de utilizare al hotei.

Ce putere de absorbție trebuie sa aibă o hotă decorativă?

Nu există un anumit nivel de absorbție pe care trebuie ca hota să-l aibă. Dacă ai o bucătărie mică sau dacă gătești rar, poate fi suficientă o hotă care absoarbe maximum 300 m3/h. Capacitatea acesteia poate atinge și 700 m3/h, o variantă perfectă pentru cei care au nevoie de o curățare intensivă a aerului din bucătărie.

Ce hotă decorativă să cumpăr în funcție de amenajarea bucătăriei?

Pentru a potrivi hota decorativă la stilul de amenajare a bucătăriei, poți să ții cont de culoare. Hotele cu aspect metalic argintiu se potrivesc mai ales în încăperile moderne, iar dacă bucătăria ta are aspect mai degrabă clasic poți alege o hotă albă sau într-o nuanță pastel de crem sau maro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *