Cum alegem produsele?

Cea mai buna hota: sfaturi, preturi, recomandari

Iti place atmosfera din bucataria ta moderna si eleganta, dar daca vrei s-o pastrezi mereu la fel de proaspata si primitoare, trebuie sa montezi deasupra aragazului cea mai buna hota. Altfel, mirosurile care apar in timpul gatitului se vor amesteca intr-un talmes-balmes olfactiv, prea putin imbietor, iar daca bucataria este configurata in spatiu deschis, acestea se vor raspandi si in living.

Exista insa multe tipuri de hote de bucatarie, iar alegerea modelului adecvat spatiului de care dispui se poate dovedi mai complicata decat credeai. De aceea, ti-am pregatit un minighid care te va indruma in misiunea de identificare a celei mai bune hote de bucatarie.

Cum alegi o hota buna

O hota buna de bucatarie trebuie sa elimine mirosurile, aburul, fumul, grasimea si alte particule din aer in timpul gatirii.

  • Hota trebuie aleasa in functie de dimensiunile aragazului sau ale plitei, adica sa aiba o latime cel putin egala cu cea a suprafetei de gatit.
  • Distanta dintre suprafata de gatit si hota ar trebui sa fie de aproximativ 65-75 cm, in functie de tipul hotei. Exceptie de la aceasta regula fac hotele incorporabile in blatul de bucatarie.
  • Un alt reper in functie de care poti selecta cele mai bune hote este cel al capacitatii de absorbtie. Intr-o bucatarie spatioasa, o hota cu o capacitate de absorbtie sub 300 m³/h nu va face fata, insa poate fi o alegere buna intr-o bucatarie mica sau pentru o persoana care gateste putin. O hota buna trebuie sa poata inlocui aerul de 10 pana la 20 de ori pe ora.

Cum calculezi capacitatea de absorbtie necesara pentru hota de bucatarie

Formula de calcul pentru capacitatea de absorbtie minim necesara este:

Capacitate absorbtie hota = (Lungimea x latimea x inaltimea bucatariei) x 10

De exemplu, pentru o bucatarie de 5 metri lungime, 4 metri latime si 3 metri inaltime, cea mai buna hota trebuie sa aiba cel putin o capacitate de absorbtie de:

(5 x 4 x 3) x 10 = 600 m³/h

  • De asemenea, iti recomandam sa optezi pentru hote cu trepte de viteza reglabile, pentru a putea face ajustari in functie de mancarea pe care o prepari, si cat mai silentioase, cu un nivel de zgomot in jur de 50 dB.

Tipuri de hote de bucatarie

In functie de modul de functionare, exista doua tipuri de hote:

  • Hote cu evacuare – Dispun de un sistem de filtrare care absoarbe particulele de grasime, iar aerul cu substante reziduale este evacuat in exterior printr-un tunel de ventilatie. Trebuie montate in apropierea unei ferestre pentru a putea evacua aerul.
  • Hote cu recirculare (hote fara burlan) – Atrag aerul si aburul intr-un filtru de carbune, care extrage mirosurile neplacute, apoi aerul curat este eliberat inapoi in bucatarie. Sunt ideale in apartamentele de bloc, unde este mai dificil accesul la o gura de ventilare.

In functie de instalare, ai la dispozitie mai multe modele de hote:

  • Hote traditionale (conventionale) – Se monteaza deasupra aragazului, pe perete sau pe o suprafata suspendata. Sunt potrivite in bucatariile mici.
  • Hote decorative – Montarea hotei decorative se poate face fie pe perete, fie in mijlocul bucatariei, in stil insula. Acest tip de hote este prevazut cu tub de evacuare si exista numeroase modele care pot functiona atat in modul de evacuare, cat si in cel de reciclare. Designul variat si deosebit permite integrarea facila in orice tip de decor.
  • Hote semineu – Se monteaza pe perete si sunt disponibile in diverse modele: hota semineu arcada, hota semineu de colt, hota semineu dreapta, conica sau rotunda, in functie de particularitatile spatiului in care va fi instalata si de preferintele tale.
  • Hote incorporabile – Hotele incorporabile se incastreaza in mobilier, economisind spatiu. Unele modele au elemente telescopice, care se pot extinde in timpul functionarii. Dintre acestea, se remarca in mod special modelele de hote incorporabile Down Draft, care se monteaza in blatul de bucatarie. Cand gatesti, extragi pur si simplu hota Down Draft din blat printr-o apasare de buton.

Recomandari de hote de bucatarie bune

Tinand cont de toate reperele de mai sus, corelate cu preturile la care produsele sunt disponibile in magazinul nostru, am alcatuit o lista cu cele mai bune hote de bucatarie:

Hota Hotpoint Ariston SL 16 P IX/HA NewStyle

  • De la producatorul britanic Hotpoint ai o hota de bucatarie traditionala, ergonomica si silentioasa, cu un design sofisticat si discret.
  • Se monteaza sub blat, are o capacitate de absorbtie de 336 m3/h, 3 trepte de viteza si un pret accesibil.

Hota Franke Country Londra – FCL 602

  • In oferta producatorului elvetian de renume Franke gasesti o hota de bucatarie decorativa rustica, silentioasa, eficienta, dotata cu iluminare cu LED.
  • Designul impresioneaza prin rama cu finisaj din lemn.
  • Functioneaza atat in modul de evacuare, cat si in cel de recirculare, are o capacitate de absorbtie de 420 m3/h, filtru casetat din aluminiu si un pret raportat la calitate foarte bun.

Hota Bosch Serie 4 DWA66DM50

  • Producatorul Bosch iti pune la dispozitie o hota semineu arcada cu putere optima de evacuare pentru bucatarii dintre cele mai spatioase.
  • Are o capacitate de absorbtie exceptionala, de 600 m3/h, functioneaza atat in regim de evacuare, cat si in regim de recirculare a aerului si dispune de 3 trepte de viteza.

Hota Electrolux EFP60460OX

  • Poti alege pentru bucataria ta o hota complet integrata, culisanta si foarte puternica, desi ocupa un spatiu extrem de mic, produsa de Electrolux.
  • Aceasta hota incorporabila telescopica are o capacitate de absorbtie de 603 m3/h, dispune de iluminare cu LED si are 3 trepte de viteza.
  • Functioneaza in modul de evacuare, cu optiunea de recirculare. Hota telescopica ofera un nivel ridicat de calitate la un pret foarte avantajos.

Hota Bosch Serie 6 Down Draft DDD96AM60

  • Aceasta hota incorporabila in blat reprezinta ultima generatie de hote de bucatarie moderne, eficiente, cu un design ingenios.
  • Se ascunde in blat atunci cand nu este folosita, dar se activeaza imediat printr-o apasare de buton atunci cand gatesti.
  • Elimina usor mirosurile persistente datorita capacitatii de absorbtie de 690 m3/h, dispune de 3 trepte de putere si are un filtru metalic, lavabil si reutilizabil.

Speram ca iti vor fi de folos sfaturile noastre si te invitam sa explorezi oferta Ideall de hote de bucatarie de la producatori internationali de top, ca sa alegi cea mai buna hota pentru bucataria ta.

Surse fotografii: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *