Cum alegem produsele?

Cea mai bună hotă telescopică – avantaje, criterii de alegere și recomandări de produs 

O hotă modernă este gura de aer perfectă pentru o bucătărie în care se gătește foarte mult. Cu ajutorul acestui aparat electrocasnic, aburii și mirosurile mâncărurilor de pe foc respectă o rută bine definită, din interior către exterior, facilitând astfel un aer mult mai respirabil și o temperatură optimă în acest spațiu. 

Printre cele mai apreciate modele de hote ale momentului sunt cele telescopice. Aceste modele sunt deosebit de ergonomice, au un design modern ce poate fi integrat cu ușurință într-un decor de bucătărie “hi-tech” și absorb cu putere fiecare particulă de abur din zona în care se gătește. Mai multe despre cele mai bune hote telescopice, chiar acum: 

Ce avantaje oferă o hotă telescopică?

Sursa foto: AICI

  • Nu putem trece în revistă principalele beneficii pe care le oferă o hotă telescopică fără a pune în lumină calitățile sale ergonomice. Achiziționarea unui astfel de produs se va dovedi a fi o alegere inspirată, mai ales în cazul bucătăriilor mici, din apartamentele blocurilor construite înainte de 1989; 
  • Mai mult decât atât, hotele telescopice reduc riscul accidentărilor nedorite. Motivul este cât se poate de elocvent: atunci când nu sunt utilizate, dimensiunile lor se reduc până la nivelul mobilierului din bucătărie, fapt ce diminuează astfel incidența loviturilor; 
  • O pondere însemnată din totalul hotelor telescopice de ultimă generație garantează prezența unui filtru de carbon, componentă ce asigură o igienizare a aerului mult mai bună;
  • Atunci când cumperi o hotă telescopică, îți recomandăm să mizezi pe varianta unui model cu părți componente mobile. Un astfel de model poate fi extins pe orizontală sau pe verticală, reușind să fie astfel trase mult mai aproape de zona în care se gătesc preparatele. 

Cum alegi cea mai bună hotă telescopică?

Așa cum ai putut afla din rândurile de mai sus, hotele telescopice oferă avantaje reale celor care le achiziționează. Însă trebuie precizat faptul că aceste avantaje sunt activate doar atunci când sunt respectate o serie de criterii, esențiale în alegerea produsul perfect. Iată care sunt acestea: 

Cea mai bună hotă telescopică – Capacitatea de absorbție

Acest prim criteriu de alegere gravitează în jurul unui aspect extrem de simplu: frecvența sesiunilor de gătit din spațiul bucătăriei tale. Aici ar mai fi de adăugat încă o precizare importantă: decorul spațiului. Cei doi factori determinanți pentru alegerea capacității de absorbție trasează următoarele condiții: în cazul în care gătești frecvent, vei avea nevoie de o hotă telescopică, ce dispune de o putere de absorbție mare. Fix de același produs vei avea nevoie și în cazul în care spațiul bucătăriei tale este unul deschis. 

Cea mai bună hotă telescopică – Dimensiunile 

Sursa foto: AICI

În privința dimensiunilor perfecte ale unei hote telescopice, îți recomandăm să alegi un produs a cărui dimensiuni (în forma sa deschisă) să depășească linia blatului de bucătărie, prescum și pe cea a aragazului, cu aproximativ 10 cm. O astfel de potrivire a acestui aparat electrocasnic față de celelalte corpuri din decor asigură o eficiență în absorbție ridicată. 

Cea mai bună hotă telescopică – Nivelul de zgomot 

Zgomotul pe care o hotă telescopică îl produce nu trebuie să declanșeze un anumit tip de disconfort, resimțit de fiecare dată când este pornit acest aparat electrocasnic de mari dimensiuni. Tocmai de aceea, este bine de știut faptul că ultimele modele din această categorie sunt deosebit de silențioase, însă prețul poate fi pe măsura funcțiilor oferite. Îți recomandăm să ne ceri sfatul în această privință, astfel încât noi să îți putem sugera cea mai bună hotă telescopică pentru nivelul de zgomot pe care dorești să îl producă. 

Cea mai bună hotă telescopică – Consumul de energie 

Una dintre cele mai uzuale întrebări puse de români – “Cât consumă?” – se aplică și în cazul hotelor telescopice. Fiind un produs electrocasnic de dimensiuni considerabile, realizat să absoarbă cu putere căldura și aburii produși în timpul gătitului, este recomandat ca modelul de hotă telescopică ales să aparțină clasei energetice A, sau oricărei alte clase superioare. 

Ai văzut mai sus care sunt principalele avantaje pe care o hotă telescopică le poate oferi, în spațiul unei bucătării moderne. Cum aceste avantaje nu pot fi obținute decât prin însușirea unor caracteristici tehnice ale hotei telescopice, am analizat, de asemenea, și principalele criterii de alegere ale unui astfel de produs. Nu îți mai rămâne decât să intri chiar acum pe ideall.ro și să alegi cel mai bun model de hotă telescopică, potrivit nevoilor tale – frecvența gătitului, spațiul de care dispui, nivelul de zgomot pe care ești dispus să îl suporți etc  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *