Cum alegem produsele?

Cea mai buna tableta: 3 produse recomandate si sfaturi de achizitie

Strategia ideala pentru a fi sigur ca alegi cea mai buna tableta este sa incepi prin a culege toate informatiile utile despre caracteristicile tehnice si felul in care acestea pot veni in intampinarea nevoilor tale specifice.

Cu toate ca, in ultimii ani, popularitatea tabletelor a ramas relativ constanta sau chiar a scazut, acestea raman niste produse electronice adaptabile care iti sunt de folos in mai multe feluri. Cu ajutorul lor navighezi pe Internet, scrii rapid un e-mail, urmaresti filmele preferate, citesti o carte si te joci. De asemenea, le poti lua cu tine oriunde, fiind mai usoare si mai manevrabile decat laptopurile.

Dar intrebarea principala ramane: cum alegi cea mai buna tableta?

Te ajutam sa gasesti raspunsul in randurile de mai jos.

Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna tableta pentru tine

Identifica modurile in care vei folosi tableta

In principiu, toate tabletele fac aceleasi lucruri, dar diferentierea se face la nivelul eficientei. Daca iti doresti o tableta doar ca sa citesti ebook-uri si sa urmaresti din cand in cand retelele de socializare, atunci o tableta de 10.1 inch pe diagonala, cu o camera foto performanta cu panorama nu este probabil o alegere optima.

Pe de alta parte, daca vrei o tableta pe care sa o poti lua cu tine cand iesi din casa si iti cumperi una care nu are decat conectivitate wireless, e clar ca vei avea nevoie de o tableta cu conectivitate 3G/4G, care iti ofera acces la Internet printr-o cartela mobila de date.

Hotaraste-te asupra sistemului de operare

Pe tablete ruleaza trei sisteme de operare: iPadurile cu iOS si Android sau Windows cu celelalte tablete. Care este cel mai bun? Cel cu care esti obisnuit. Ti se va parea mult mai intuitiv si mai eficient un sistem de operare cu care ai lucrat pana acum, spre deosebire de unul cu care ai contact pentru prima data.

Daca aplicatiile pe care vrei sa le folosesti nu sunt compatibile cu sistemul de operare al tabletei pe care te gandesti s-o cumperi, atunci va trebui sa te reorientezi si sa iti acorzi un oarecare timp de acomodare cu un sistem pe care nu il cunosti la fel de bine.

Stabileste capacitatea de stocare necesara

Ai putea spune ca nu prea mai conteaza capacitatea de stocare a tabletei, avand in vedere ca iti poti salva documentele in cloud folosind orice tip de tableta, si ai dreptate. Problema este ca, daca lucrezi cu multe documente si ai nevoie de cele mai multe dintre ele pentru o utilizare frecventa, poate fi putin obositor sa tot jonglezi cu fisierele ca sa nu ocupi memoria tabletei.

Solutie: Cauta tablete cu sloturi de memorie microSD si opteaza pentru tablete cu mai mult de 8 GB spatiu de stocare.

Vrei sa folosesti tableta pentru scris?

Tabletele reactioneaza la atingerea si glisarea degetului pe suprafata ecranului (sistem touch screen). Asa cum probabil ai observat, nu e tocmai usor sa tastezi pagini intregi pe tastatura virtuala a unei tablete.

Solutie: Poti conecta o tastatura Bluetooth compatibila cu sistemul de operare Android al tabletei tale, sau te poti orienta catre achizitionarea unei tablete convertibile, care se poate transforma in laptop prin atasarea unei tastaturi.

Ce inseamna cele mai importante caracteristici tehnice

Memorie RAM: Daca vrei sa te joci pe tableta sau sa folosesti aplicatii complexe, ai nevoie de una cu o memorie RAM cat mai mare (peste 1 GB).

Diagonala: Tableta de 7 inch incape in geanta, dar nu ofera o experienta media prea satisfacatoare. Tabletele cu diagonala mai mare sunt putin mai dificil de manevrat, dar sunt mai potrivite pentru jocuri sau vizionat filme.

Autonomie: Cu cat autonomia bateriei este mai mare, cu atat poate fi folosita mai mult timp (pana la 10 ore), fara a fi pusa la incarcat. Tabletele cu autonomie mare sunt ideale pentru copii.

Cele mai bune tablete recomandate

Tableta Apple iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular 128GB Space Gray

Nu ai cum sa dai gres cu un mini iPad. Are diagonala de 7.9 inch, este echipat cu procesor grafic puternic, PowerVR GX6450, iar conectivitatea se realizeaza atat prin Wi-Fi, cat si prin Bluetooth, GPS si port USB.

Tableta Samsung T585 Galaxy Tab A 2016 4G, 10.1”, RAM 2GB, Stocare 32GB, Black

Tableta Samsung T585 are un ecran de 10.1 inch ce ofera o claritate exceptionala a imaginilor, transformand jocurile si vizionarea filmelor intr-o experienta impecabila.

Tableta Huawei Mediapad T3 9.6″ LTE, RAM 2GB, Stocare 16GB, Camera 2MP/5MP, Grey

Curbele delicate si elegante ale tabletei Huawei Mediapad imbunatatesc considerabil experienta utilizarii acesteia. Cu o capacitate RAM de 2 GB, un procesor Qualcomm MSM8917 Quad Core  si o diagonala de 9.6 inch, este o optiune cu un raport excelent calitate-pret.

Iti mai recomandam sa explorezi oferta Ideall de tablete si sa folosesti filtrele din partea stanga a paginii pentru a identifica mai usor cea mai buna tableta pentru nevoile tale. Citeste cu atentie caracteristicile tehnice ale tabletelor si tine cont de necesitatile tale inainte de a face o alegere.

Surse fotografii: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *