Cum alegem produsele?

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 5 modele

Fie ca vorbim de vara sau iarna, un aparat de aer conditionat este ideal pentru orice incapere. Il poti aseza in living, bucatarie, dormitor,  hol sau in spatiile de birouri. Vara, aerul conditionat ajuta la racirea incaperii si contribuie la imbunatatirea calitatii aerului. Deoarece temperaturile sunt in crestere vara, incaperile locuintelor devin calduroase cu un aer greu de respirat, un aer umed.

In schimb, iarna, aparatul de aer conditionat incalzeste incaperea. Avantajul achizitionarii unui aparat de aer conditionat? Beneficiezi de aer rece sau cald, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie sa cumperi alte dispozitive aditionale.

Citeste mai departe si afla cum poti avea cel mai bun si potrivit aparat de aer conditionat.

Cuprins:

  • Cum te asiguri ca ai cel mai bun aer conditionat
  • Exemplu de calcul pentru a-ti da seama ce tip de aer conditionat ai nevoie
  • Recomandari: 5 aparate de aer conditionat

Cum te asiguri ca ai cel mai bun aer conditionat 

Ei bine, inainte de a lua decizia de a cumpara un aparat de aer conditionat, cu siguranta te intrebi cum il alegi pe cel mai bun. Ei bine, aerul conditionat trebuie sa contina acele specificatii potrivite pentru tine si sa fie in grafic cu bugetul tau. Un aparat de aer conditionat bun te scapa de aerul greu de respirat, are un consum acceptabil si iti ofera confort din toate punctele de vedere.

Pentru a te asigura cum sa ai cel mai bun aer conditionat, tine cont de urmatorii factori esentiali:

  • pretul aparatului de aer conditionat
  • garantia aparatului de aer conditionat
  • filtrele aparatului de aer conditionat
  • eficienta pentru racire
  • puterea de racire
  • spatiul dedicat aerului conditionat
  • inaltimea
  • marimea camerei/spatiului
  • marimea ferestrelor
  • nivelul de insorire

Daca te intrebi cum poti alege aparatul de aer conditionat bun, iti propunem varianta dupa marimea camerei si necesarul de racire.

Exemplu de calcul pentru a-ti da seama ce tip de aer conditionat ai nevoie 

Marimea camerei: 5 m x 5 m = 25 m², ai nevoie de un aparat de aer conditionat cu  o capacitate de racire de 35 kw = 12.000 btu

Marimea camerei : 6,3 m x 6,3 m = 40 m², ai nevoie de un aparat de aer conditionat cu o capacitate de racire de  5,0 kw = 18.000 btu

Marimea camerei: 6,7 m x 6,7 m = 45 m², ai nevoie de un aer conditonat cu o capacitate de racire de  6,0 kw = 21.000 btu

Pentru a calcula necesarul de racire folosesti 20 de BTU pentru fiecare metru patrat de suprafata de racit. Pe langa acest element, trebuie sa mai tii cont de marimea ferestrelor, a usilor si tipul izolatiei. Pentru a afla suprafata camerei trebuie sa inmultesti lungimea cu latimea. Astfel, daca nu stii ce sa alegi, vezi mai jos cateva tipuri de aparate de aer conditionat.

Aparat de aer conditionat split: Aerul conditionat split este format dintr-o unitate care contine un compresor si se monteaza afara. Acest tip este folosit pentru o camera sau un spatiu de pana la 60 de metri patrati.

Aparat de aer conditionat cu inverter: Pentru acest tip, compresorul functioneaza 100% atat pornit, cat si oprit. Inverterele au rolul de a varia turatia compresorului si de a mentine temperatura in baza unui intrerval de timp dat. Aerul conditionat cu inverter este eficient si consuma mai putina energie electrica.

Aparat de aer conditionat in pompa de caldura: Are capacitatea de a inversa ciclul de functionare cu rolul de a produce si racire si incalzire.

Aparat de aer conditionat de fereastra: Acest tip de aer conditionat se poate monta pe un perete exterior sau in zona ferestrei.

Aparat de aer conditionat portabil: Are avantajul ca este usor si mobil. In plus, se poate deplasa foarte usor dintr-o incapere in alta. El poate fi asezat in dormitoare deoarece nu are o putere mare in comparatie cu cel split.

In functie de toate aceste criterii poti alege foarte usor tipul de aer conditionat.

Recomandari: 5 aparate de aer conditionat 

Iti propunem cateva aparate de aer conditionat bune, pe care le poti achizitiona de pe site-ul nostru foarte usor.

9000 BTU: Aer conditionat Samsung Windfree

Acest aparat de aer conditionat detine tehnologia revolutionara Wind-free. Sistemul de climatizare Wind-Free detine 21.000 de micro-orificii pentru a putea distribui mai bine aerul in toata incaperea. Aceasta functionalitate ofera o racire confortabila. In plus, Wind-free ofera un aer proaspat, fara rafale de vant rece. Prin functia Smart Wi-fi, aerul conditionat poate fi controlat direct din aplicatia SmartThings, de la distanta. Acest tip de aer conditionat te ajuta sa ai un aer mai curat, fara curenti de aer si, in plus, il poti controla de la distanta.

12000 BTU: Aer conditionat Samsung Maldives

Acest model de aer conditionat este excelent deoarece consuma putin, mentine o temperatura confortabila, racoroasa. In plus, are control automat al temperaturii si detine performanta la cote maxime. Daca alegi un astfel de aer conditionat, ai consum putin si te bucuri de confort si de o stare de bine.

Aer conditionat Gree U-Crown GWH09UB-K3DNA4F, 9000BTU, A++

Acest model este indicat pentru spatiile rezidentiale, camere de hotel, case, vile, apartamente, garsoniere, dormitoare si living-uri. Are eficienta atat la racire, cat si la incalzire. Compresoarele sale de tip inverter ii ofera capacitatea de a reduce consumul de energie  cu pana la 65%.

Aparat de aer conditionat Gree Bora A5 GWH09AAB-K3DNA5A, Inverter, 9000 BTU, Wi-Fi, Catechin

Acest aparat de aer conditionat detine sistem Wi-Fi si poate fi controlat foarte usor de la distanta. Prin echipamentul detinut, ofera performanta si confort pe toata durata. Prin caracteristica I-Feel, aerul conditionat are capacitatea de a prelua temperatura utilizatorului. Prin simpla achizitie beneficiezi de mai multa comoditate si control asupra aparatului.

Aparat de aer conditionat Gree Bora A4 GWH12AAB-K3DNA4A, Inverter, 12000 BTU, Wi-Fi, Catechin

Prin sistemul inteligent Wi-Fi, acest aparat de aer conditionat ofera lejeritate si comoditate. Detine urmatoarele functii specifice si inovatoare, de exemplu:

  • Catechin Filter– aceasta functie are rolul de a imbunatati calitatea aerului si de a elimina mirosurile neplacute, alergenii
  • Auto Restart- prin aceasta functie aparatul are posibilitatea de a-si pastra setarile dupa o pana de curent
  • Functionare incalzire-racire – aceasta este stabila in conditiile de racire sau incalzire la anumite temperaturi de pana la -15 grade Celsius.

Alte functii:

  • I Feel
  • Dezghetare inteligenta
  • Auto Restart

 

Un aparat de aer conditionat bun trebuie sa fie conform nevoilor si sa-ti ofere satisfactie ori de cate ori este nevoie. Fie ca optezi pentru un aparat de aer conditionat Gree sau un aparat de aer conditionat Samsung, aparatele de aer conditionat iti ofera un confort la cote maxime in orice timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *