Cum alegem produsele?

Cel mai bun epilator – cum sa scapi de parul nedorit sigur si eficient

Exista o multime de metode prin care femeile aleg sa renunte la parul nedorit – unele mai dureroase, altele mai putin. Este, insa,  important ca ai de unde alege – in functie de pret, de rezistenta ta la durere, sau de suma pe care esti dispusa sa o platesti pentru aceste metode, poti alege epilarea cu ceara, cu lama, sau cu epilatorul. Te intrebi, probabil, care este cea mai buna dintre ele, sau cea mai eficienta. Iti putem spune, pentru inceput, ca epilatorul este printre optiunile preferate ale femeilor. Iata ce trebuie sa stii daca esti interesata de aceasta metoda de epilare.

Pasul 1 – Pregateste-ti pielea

Inainte sa te epilezi, este necesara o mica rutina, pentru a fi sigura ca vei avea pielea cat se poate de fina dupa si, daca se poate, fara iritatii. Prima regula ar fi sa iti exfoliezi pielea, cel putin cu o zi inainte. Atunci cand pielea este curata, sansele de infectii sau par crescut pe sub piele sunt considerabil mai mici. Mai mult decat atat, este indicat sa te epilezi dupa ce faci baie, pentru a da voie porilor sa se deschida. Astfel, pielea va fi mult mai pregatita pentru epilare.

Exista o gama variata de epilatoare pe piata, de la cele care se folosesc in dus sau pe pielea uscata, pana la cele care se folosesc doar pentru fata sau pentru zonele delicate. Mai multe optiuni pentru femei!

Pasul 2 – Incearca sa tii pielea intinsa

Pentru ca durerea sa nu iti provoace mari probleme, te sfatuim sa te asezi confortabil pe un prosop curat, cu epilatorul alaturi, iar cu una din maini sa tii pielea cat se poate de intinsa, in timp il vei folosi. Vei reusi, astfel, sa te epilezi mai sigur, mai rapid, si fara teama ca ai lasat in spate multe fire nedorite. Daca iti este mai convenabil, poti alege un epilator care se foloseste si in apa, aparat care a devenit mult mai des folosit in detrimentul celui clasic. Totodata, daca stii ca pielea ta este foarte sensibila, poti sa aplici inainte o compresa rece pe piele, sau o punga cu gheata. Va ajuta pielea sa se mai relaxeze si sa nu mai simti o durere atat de intensa.

Pasul 3 – Aloca mai mult timp acestei activitati

In cazul in care esti grabita sau ai o zi proasta, ar fi recomandat sa amani putin epilatul. Trebuie sa stii ca, pentru a avea o piele perfecta, aceste activitati cer destul timp. Cand ai o zi mai libera, atunci este momentul sa te ocupi de indepartarea parului nedorit. Cu siguranta, rezultatele vor fi mai bune si mai vizibile atunci cand iti vei permite mai mult timp pentru aceste activitati atat de necesare. Totodata, este recomandat sa te feresti de epilat ziua, inainte de plecarea in oras. Daca te ocupi de asta pe timpul serii, pielea va avea timp pana a doua zi sa se refaca si, in acest fel, poti purta rochia preferata fara nicio teama ca picioarele tale nu vor arata ca intr-o revista de moda!

Pasul 4 – Hidrateaza pielea

Daca ai reusit sa te epilezi, dar inca nu esti total multumita de aspectul pielii tale, este foarte important sa hidratezi pielea, dupa epilare. Aceasta va fi uscata si porii vor fi putin afectati, insa nu trebuie sa iti faci griji. Un ulei hidratant, un gel de dus cremos sau o crema de corp vor face minuni cu pielea ta. Vei vedea ca inflamatiile vor disparea si pielea ta va fi mai mult mai hidratata. Gelul de aloe vera este, totodata, extrem de util pentru perioada dupa epilat.

In functie de pielea ta, dar si de nevoile tale, cu siguranta vei gasi metoda ideala de epilare pentru tine. Gama de epilatoare pe care o poti alege este foarte mare, in functie de fiecare parte a corpului, asa ca poti selecta ce e mai bun pentru tine. Nu uita, insa, sa tii cont de sfaturile de mai sus pentru a te bucura de o experienta cat mai relaxanta in timpul epilarii.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *