Cum alegem produsele?

Cel mai bun fier de calcat – cum sa il alegi

Indiferent daca ne face placere sau nu, trebuie sa ne ocupam de aspectul hainelor in cele mai mici detalii. Acestea trebuie sa fie curate si calcate, pentru a ne putea pregati pentru o noua zi de munca, o prima zi la facultate sau o intalnire importanta. Stii cat de important este aspectul fizic, iar prima impresie conteaza intotdeauna. Afla, din randurile de mai jos, tot ce trebuie sa stii despre calcatul hainelor, care sunt cele mai bune modele de fiare de calcat si cum sa le alegi pe cele mai potrivite, in functie de caracteristici, de nevoile tale, dar si de raportul pret – calitate.

Documenteaza-te

Avand in vedere multitudinea de modele existente pe piata, trebuie sa mergi prin magazine, sau sa verifici online cat mai multe variante. In functie de necesitatile tale, dar si de functiile pe care acestea le au, poti beneficia de multiple optiuni. Fiarele de calcat vin intr-o multime de modele, branduri, culori, pe care le poti alege dupa functii, putere, sau materialul din care este facuta talpa. Toate conteaza!

Gandeste-te, mai intai, daca ai nevoie de un fier de calcat clasic sau de unul cu aburi. Apoi, calculeaza bugetul pe care esti dispus sa il cheltuiesti. Daca obisnuiesti sa calci 2-3 tricouri pe saptamana, atunci nu vei avea nevoie de un fier extrem de performant. Fierul de calcat cu jet de abur este ideal pentru hainele cu multe cute sau care se calca mai greu, asa ca ai putea sa tii cont de el daca vrei ca hainele tale sa arate impecabil.

Fii atent la functiile fierului de calcat

Unul dintre lucrurile principale la care trebuie sa fii atent, tine de functiile sale. In principiu, orice fier de calcat performant trebuie sa aiba aceste functii importante – cele mai cunoscute sunt : functia anti – picurare, care previne scurgerea apei pe tesaturi, functia anti-calcar – mult mai rezistenta in timp, si functia de oprire automata – in cazul in care il uiti in priza, acesta se va opri automat in scurt timp, ceea ce iti permite sa stai relaxat, in cazul in care astfel de situatii intervin.

Tine cont si de talpa fierului de calcat

Cele mai accesibile, ca pret, sunt cele care au talpa din otel sau inox, dar nu sunt atat de performante, din cauza ca tind sa se lipeasca si nu sunt extrem de potrivite pentru orice tip de material, de aceea trebuie sa citesti atent pe eticheta fiecarei piese de vestimentatie pe care o ai, pentru a sti cum trebuie calcata si la ce temperatura.

Fierul de calcat cu talpa din teflon sau ceramica sunt mult mai bune, pentru ca aluneca mult mai usor pe material, dar sunt putin mai slabe in ceea ce priveste rezistenta la zgarieturi.

Asigura-te ca fierul de calcat are o putere mare

Poti alege un fier de calcat si dupa puterea lui, exprimata in wati. Exista numeroase variante, ce oscilieaza intre 1000 W – 3000 W, cele recomandate fiind intre 2400- 2600 W. Iti vor calca hainele in doar cateva minute si iti vor lasa materialele perfect netede, fara cute.

Totodata, este foarte important sa intretii viata fierului tau de calcat prin curatare atenta. Chiar si cele mai performante dintre ele trebuie sa beneficieze de atentia ta, pentru a putea sa te bucuri de el cat mai mult timp si pentru a nu-ti distruge hainele.

Trebuie sa fii din ce in ce mai atent atunci cand iti alegi fierul de calcat, astfel incat raportul calitate – pret sa fie unul decent si sa aiba si randament. Alege sa investesti in obiecte de calitate, pe care le vei folosi mult timp de acum inainte.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *