Cum alegem produsele?

Cel mai bun frigider – Tu la ce criterii te uiti?

Iti doresti un frigider nou? Chiar daca pare o achizitie deloc complicata, tine cont ca sunt o serie de lucruri pe care trebuie sa iei in considerare inainte de a alege unul. Cel mai bun frigider inseamna mai mult decat sa arate bine si sa aiba loc alimentele in el.

Tehnologia a avansat foarte mult, astfel ca procesul de achizitie nu mai seamana absolut deloc cu cel din urma cu 5 ani. Frigiderele au o serie de optiuni care se adapteaza stilului tau de viata.

Afla detalii in randurile de mai jos!

        Tipuri principale de frigider:

  • Frigider cu 1 usa
  • Frigider cu 2 usi, congelatorul este asezat in partea de jos sau de sus
  • Frigider Side-by-side, cu doua usi care se deschid spre exterior, congelatorul si frigiderul sunt asezate unul langa celalalt (zona de congelator este mai ingusta)

Ia in considerare care iti place cel mai mult si care se potriveste cel mai bine cu stilul tau de viata. De asemenea, tine cont de spatiul din bucatarie si la usa acesteia, sa nu se loveasca de frigider.

        Caracteristici:

Caracteristicile frigiderelor devin tot mai multe, de la rafturi reglabile la functia de dezghetare automata. Producatorii uimesc cu functionalitatile pe care le aduc, display-uri LED (pentru inregistrare voce, alarma, afisarea orei), termostate, usi reversibile (directia de deschidere a frigiderului se poate schimba in functie de spatiul in care este incadrat). Iata mai jos 5 caracteristici pe care cel mai probabil ti le doresti si tu de la un frigider:

          No frost (Dezghetare automata)

Multi cunosc frigiderele traditionale care in mod regulat aveau nevoie sa fie dezghetate. Consumai timp pentru a goli frigiderul, pentru a indeparta gheata si a-l curata.

Avansul tehnologiei ne vine mereu in ajutor. Sistemul No Frost consta intr-un motor care raceste congelatorul si un ventilator care distribuie aerul in mod uniform, fara a genera gheata, deoarece nu se mai fac vapori de apa. Un astfel de frigider ajuta de asmenea la o racire mai buna si la conservarea gustului si proprietatilor alimentelor.

Te intrebi care este diferenta intre No Frost si Full No Frost? No Frost inseamna dezghetarea automata doar a combinei frigorifice (fara congelator), in timp ce eticheta Full No Frost indica dezghetarea automata in ambele compartimente.

          Controlul temperaturii

Tu alegi care sa fie temperatura frigiderului tau in functie de zone. De exemplu, poti alege ca pentru un sertar sa fie mai frig decat in restul frigiderului, astfel incat sa pastrezi proaspete carnea, pestele sau legumele.

Noile frigidere iti pun la dispozitie display pentru a seta temperatura sau un termostat reglabil.

          Racire rapida

Ti-au venit musafirii si unii dintre ei vor bere rece, altii calda? Multumeste-i pe toti. Exista functia de racire rapida in compartimentul special dedicat al frigiderului. Vei putea insera inclusiv o sticla de 1.5 litri. In aproximativ 15 minute doritorii de bautura rece vor fi pe deplin satisfacuti.

          Dispozitiv de apa

Daca iti doresti sa ai apa proaspat rece, mai ales in zilele toride de vara, atunci te vei putea hidrata rapid, gratie dispozitivului montat pe usa frigiderului tau (water dispenser).

Nu va mai trebui sa deschizi usa frigiderului pentru a scoate sticla cu apa.

Dispozitivul filtreaza apa de la robinet si ti-o ofera rece. Poti umple o sticla intreaga si apoi sa o pastrezi la temperatura camerei.

Da, asa cum bine ti-ai dat seama, nu vei mai avea nevoie sa cumperi apa de la supermarket, deci o economie de bani, in plus si foarte mult confort, nu vei mai cara bidoanele grele.

           Clasa energetica

Producatorii ofera produse tot mai bune, al caror consum de energie este tot mai redus. Eticheta energetica a produsului ne dezvaluie acest detaliu. Clasificarile de top pentru consumul redus de energie sunt A+, A++, A+++.

Un frigider care are clasa energetica A+ consuma cu 25% mai putina energie electrica decat cel din clasa A.

Un frigider care detine clasa energetica A+++ consuma cu 60% mai putina energie decat cele din clasa A.

Recomandarea Ideall

Combina frigorifica Samsung RB37J5010SA, 367l, A+, No Frost, H 201 cm

Are un spatiu interior de stocare generos, iar pe usa exista 4 rafturi ajustabile, astfel incat sa ai mai mult loc de depozitare.

Are tehnologie No Frost, astfel ca nu va trebui sa dezgheti frigiderul.

Include un compartiment special dedicat pentru carne si peste, pentru a le mentine mereu proaspete.

Designul elegant il face usor de integrat cu mobilierul tau din bucatarie.

Acceseaza site-ul ideall.ro pentru a vedea nenumaratele frigidere pe care ti le punem la dispozitie. Vezi preturile speciale de la frigidere Arctic, frigidere Indesit, frigidere Beko, frigidere Bosch, frigidere Gorenje, frigidere Samsung s.a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *