Cum alegem produsele?

Cel mai bun laptop – Recomandari top 5 laptopuri ieftine

Te gandesti sa cumperi un laptop si nu ai idee catre ce model sa te orientezi? Ai un buget deja stabilit pentru a-l achizitiona? Ei bine, fie ca deja ai ceva in minte sau nu, in acest articol venim catre tine cu cinci recomandari de laptopuri bune.

Asadar, citeste mai departe si descopera topul creat special pentru tine!

Cel mai bun laptop, la ce trebuie sa fii atent atunci cand il cumperi?

Poate ti s-a intamplat de foarte multe ori ca atunci cand vrei sa cumperi ceva sa te gandesti foarte mult. Dubii si iar dubii! Fie nu esti hotarat asupra modelului, fie are un cost mare ori nu cunosti foarte bine specificatiile modelului, fie sunt prea multe modele si nu ai idee ce este potrivit si lista poate continua la nesfarsit.

Ei bine, pentru a scapa de aceste intrebari, mai jos poti consulta criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun laptop.

  1. Procesorul

Procesorul este “creierul” laptopului. Ei bine, de procesor depinde in cea mai mare parte performanta sistemului. Cu cat procesorul este alcatuit din mai multe nuclee si o frecventa mai mare de functionare, cu atat laptopul va fi mai performant. Un procesor bun consuma energie destul de mult. Daca nu este atat de deranjant pentru tine acest lucru, atunci orienteaza-te catre un procesor cu nuclee multiple. In sens contrar, te poti orienta catre un procesor mai mic.

  1. GPU (Placa Video)

GPU (Placa Video) este un alt criteriu la care trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa cumperi un laptop. O placa video buna si rapida va oferi un rulaj fluent al jocurilor.

  1. Memoria RAM

Memoria RAM trebuie sa fie cat mai multa. Cantitatea minima pe care o recomandam este de 4GB. Aceasta memorie permite rularea continua fara anumite intreruperi, precum schimbarea intre aplicatii sau multitasking. Cu cat memoria RAM este buna, cu atat laptopul va face fata mai bine comenzilor.

  1. HDD-ul

HDD-ul are un minim de 500 de GB.  Cu cat acesta este mai mare cu atat mai bine pentru tine. Poate stiai sau nu, HDD influenteaza negativ viteza de rulare a sistemului. HDD-urile utilizate la laptopuri functioneaza la 5400 RPM dar si cu 7200 RPM.

  1. Display-ul

Display-ul standard la un laptop este de 15.6 inchi.  Daca vrei sa ai o modalitate mai buna, poti opta pentru un display de 11 sau 13 inchi. Cu toate acestea, rezolutia FULL HD este cea mai des intalnita si cea mai cautata in momentul de fata. Deci, cu cat un laptop are o rezolutie mai buna, cu atat vei beneficia de claritate mai buna.

  1. Bateria

Este foarte important ca un laptop sa-ti garanteze mai multe ore de functionare, sa nu se descarce imediat. Este riscant ca un laptop sa te lase atunci cand lucrezi la ceva important sau prezinti lucruri de business. Pe de alta parte, jocurule sau filmele epuizeaza rapid bateria. Ca idee, cu cat un laptop este mai mare, cu atat va consuma mai mult si autonomia va fi mai mica.

Top 5 laptopuri ieftine

Cel mai bun laptop sub 2000 de RON – Laptopuri Lenovo

Laptop Lenovo IdeaPad 320-15ISK, 15.6″ HD, Intel Core I3-6006U, RAM 4GB DDR4, SSD 128GB, DOS

Vezi detaliile produsului aici

Cel mai bun laptop sub 2500 de RONLaptopuri Lenovo

Laptop Lenovo V330-15IKB, 15.6″ FHD, Intel Core i5-8250U, RAM 4GB DDR4, HDD 1TB, DOS

Vezi detaliile produsului aici

Cel mai bun laptop sub 3000 RON – Laptopuri Dell

Laptop Dell Inspiron 5567, 15.6″ FHD Anti-glare LED, Intel Core i5-7200U, AMD R7 M445 GDDR5, RAM 8GB DDR4, SSD 256GB, Ubuntu Linux 16.04

Vezi detaliile produsului aici

Cel mai bun laptop sub 4000 RON – Laptopuri Dell

Laptop Dell Inspiron 5570, 15.6″ Anti-glare LED, Intel(R) Core(TM) i7-8550U, AMD Radeon 530 Graphics 4GB, RAM 8GB DDR4, SSD 256GB, Ubuntu Linux 16.04

Vezi detaliile produsului aici

Cel mai bun laptop sub 7000 RON – Laptopuri Apple

Apple MacBook 12″ Retina, Intel® Dual Core™ M3, RAM 8 GB, SSD 256 GB, Space Grey – INT KB

Vezi detaliile produsului aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *