Cum alegem produsele?

Care sunt cele mai bune televizoare 4K – modele de top, alternative low price, surprize pentru gameri

2019 este anul televizoarelor 4K! Marii producători mondiali de super-device-uri UHD – Samsung, Sharp, LG, Panasonic, Sony – ți-au pregătit o mulțime de surprize, pe care suntem pregățiți să la împărtășim cu ține, în rândurile acestui articol. Fie că eșți gamer, fie că vrei să vii cu un refresh de bun augur în spațiul locuinței, găsești mai jos câte un televizor 4K pentru fiecare buzunar și indiferent de pasiunea pe care o ai:  

1. Cele mai bune televizoare LG 4K din 2019 

Participarea celor de la LG la CES 2018 (Consumer Electronics Show) a însemnat și lansarea unei game întregi de televizoare 4K:

LG SIGNATURE OLED TV W8-4K HDR

Este un televizor 4K disponibil atât în două versiuni: cea de 65” și cea de 77”. Vine la pachet cu un procesor inteligent A9, fiind capabil să se conecteze la alte device-uri din casă (smartphone-uri și tablete). 

LG OLED 4K HDR AI SMART TV

Este disponibil în două versiuni: 55” și 65”. Are aceleași caracteristici intuitive și același hardware ajustat, funcții asemănătoare că cele ale lui W8. În plus, acest televizor 4K dispune de atât de mult mediatizatul “Glass Design”, despre care cei de la LG au tot vorbit în ultimul an.  

2. Cele mai bune televizoare Samsung 4K din 2019 

Chiar dacă la CES 2018, cei de la Samsung nu au dezvăluit nimic despre gama de televizoare 4K din acest an (alegând să lanseze atunci alte device-uri, precum Q9S 8K), așteptarea noastră a luat sfârșit. Dacă vrei să îți cumperi cel mai bun televizor Samsung 4K al acestui an, trebuie neapărat să alegi noul Q9F. Mai multe detalii tehnice despre acesta, mai jos:  

Cel mai bun televizor Samsung 4K: Q9F

Televizoarele din nouă gama Samsung Q9F sunt, fără îndoială, cele mai mai bune device-uri 4K pe care sud-coreenii le-au lansat până acum. Samsung 4K Q9F este primul televizor cu tehnologie QLED, oferind unul dintre cele mai clare afișaje din acest segment Premium. 

Tehnologia QLED este descrisă de Punctele Quantum, adică particule extrem de mici captive în LED-uri, ce garantează o luminozitate excelență, indiferent de nivel. 

Televizorul 4K Samsung Q9F – specificații tehnice: 

 • Disponibil în 2 variante: 65 inch și 75 inch; 
 • Tehnologie Quantum Dots; 
 • Domeniu High Dynamic (HDR);
 • Certificat Ultra Premium; 
 • 4 HDMI, 3 conexiuni USB.

3. Cele mai bune televizoare Sony 4K din 2019 

Anul trecut, în cadrul Consumer Electronics Show 2018, Sony dezvăluia numele câtorva super-produse ale acestui an. Proiectorul 4K Ultra Short Throw este doar unul dintre acestea, alături de nouă bară de sunet Sony. Fără discuție, super-device-ul Sony al acestui an este televizorul 4K Sony Bravia X900E:  

Cel mai bun televizor Sony Bravia 4K: X900E

Este noul flagship al gamei de televizoare 4K Sony. Sony Bravia X900E nu doar că este extrem de accesibil, dar și înglobează o serie de super-caracteristici, pe care ți le prezentăm chiar acum: 

 • Disponibil în 4 variante: 49”, 55”, 65”, 75”; 
 • Claritatea imaginii – 4K UHD; 
 • Motionflow XR; 
 • 4 HDMI, 2 USB 2.0, 1 USB 3.0;
 • Android OS.

Televizorul 4K X900E este dotat cu noul procesor al celor de la Sony – X1 – ce oferă imagini mult mai vii și detalii mult mai clare. X900E oferă un contrast al imaginilor de 5 ori mai mare decât cel oferit de televizoarele cu LED, prin tehnologia X-tended Dynamic Range Pro. 

Cu Sony Bravia X900E este compatibil cu aplicația Android TV, oferindu-ți o experiență mult mai bună, atunci când te uiți la filmele și serialele tale preferate de pe Netflix. 

4. Cel mai bun televizor 4K din clasa medie: Sony X900F 

Sony X900F este o alternativă mult mai convenabilă, din punct de vedere al prețului, fiind cel mai bun televizor Sony 4K din segmentul mijlociu. Din punct de vedere al clarității imaginii, televizorul 4K Sony X900F oferă: 

 • Extrem de mult negru în adâncimea imaginii; 
 • Funcție de diminuare locală; 
 • Luminozitate de vârf excelență;
 • Manevrabilitate foarte bună în mișcare;
 • Timp de răspuns remarcabil;
 • Iluminare de fundal cu aproape 0 palpaire. 

Din păcate, televizorul UHD Sony X900F nu suportă tehnologiile avansate de gaming (ex: FreeSync) sau moduri automate de joc. O altă “bilă neagră” a să este determinată de faptul că nu are unghiuri de vizualizare, iar mișcările cu un conținut scăzut de cadre pot fi afișat drept bruiate, din cauza timpului de răspuns al televizorului. 

5. Cel mai bun televizor 4K pentru gaming în 2019: Sony Z9D

Cum am putea vorbi despre cele mai bune televizoare 4K Ultra HD din acest an, fără să analizăm și oferta dedicată gamerilor. Așadar, prima poziție din topul celor mai bune televizoare UHD pentru pentru jocuri este ocupată de Sony Z9D 4K. 

Televizorul 4K Sony Z9D 4K – specificații tehnice: 

 • Disponibil în 3 variante: 65”, 75”, 100”; 
 • Calitatea imaginii: 4K Ultra HD; 
 • Motionflow XR; 
 • 4 HDMI, 3 conexiuni USB; 
 • Procesor 4K HDR X1 Extreme; 

Trebuie să știi că televizoarele din seria Sony Z9D vin cu cele mai noi echipamente gândite de producătorul japonez. Aceste televizoare 4K foarte bune au integrat procesoare 4K HDR X1 Extreme, fiind capabile de o cartografiere excelență super-bit. 

De aceea, aceste super-televizoare 4K oferă un afișaj chiar și de 64 de ori mai mare față de afisajele de culoare ale altor televizoare obișnuite. Acest model de televizor UHD dispune de o unitate principala de lumina pentru fundal, display-ul afișând astfel mai multe detalii în zonele umbroase, precum și culori mult mai vii, comparativ cu modelul X900E.  

6. Cea mai bună alternativă 4K pentru gaming în 2019: Samsung NU8000

Sursă foto: AICI

Pe segmentul dedicat pasionaților de jocuri video, Samsung NU8000 este cea mai bună alternativă MID a acestui an, însă cu funcții de gaming net superioare celor ale lui Sony.   

Chiar dacă Samsung 4K NU8000 nu dispune de o caracteristică locală la fel de reușită, timpul de răspuns mai lent, iar diminuarea traseului este mult mai mare, punctează foarte bine la capitolul Gaming: 

 • Suport pentru FreeSync Variable Refresh Rate (astfel, împiedică întreruperea jocurilor cu o grafică “pretențioasă”);
 • Decalaj de intrare foarte mic; 
 • Intrare automată în modul de gaming, atunci când televizorul 4K Samsung NU8000 detectează un joc pe XBOX One sau PS4. 

7. Cel mai bun televizor 4K de buget în 2019: LG B7A Series

LG B7A 4K oferă culori intense pe un negru perfect, contrast ce funcționează la fel de bine, indiferent de gradul de luminozitate. Și asta pentru că utilizează Dolby Vision, o tehnologie de imagine dinamică, ce extinde nivelurile de culoare și contrast. Acest televizor 4K de la LG este asemănător celor din seria LG OLED C7, cu precizarea că nu dispune de Dolby Audio. 

Televizor 4K LG B7A Series – Caracteristici tehnice

 • Disponibil în 2 variante: 55” și 65”; 
 • HDR activ cu Dolby Vision; 
 • webOS 3.5 Smart TV;
 • 4K UHD 2160p;
 • 4HDMI, 3 conexiuni USB. 

8. Cea mai bună alternativă 4K de buget în 2019: TCL R617

TCL R617 (pe care îl poți găși și sub denumirile de R613 sau R615) nu dipsune de funcții la fel de avansate, comparativ cu alte televizoare 4K de top, despre care am vorbit mai sus. Cu toate acestea, TCL R617 asigura o luminozitate la fel de bun cu cea a lui Sony X900F, precum și o calitate a imaginii mai mult decât mulțumitoare. 

Te așteptăm pe ideall.ro pentru a descoperi întreagă noastră oferta de televizoare UHD. Pentru orice informație suplimentară, nu ezită să ne ceri oricând sfatul la 021 205 39 90!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *