Instrucțiuni de utilizare

Cum alegi corect programul de spălare al mașinii de spălat?

O mașînă de spălat 2.0 îți oferă mai mult decât o curățare în profunzime și un miros plăcut al hainelor abia scoase din cuva. Cu un simplu click pe programul corect de spălare, salvezi timp și bani, iar materialele hainelor pe care le speli sunt mult mai bine întreținute, pentru o perioada mai lungă de timp. 

Chiar dacă mașînă ta spălat îți pune la dispoziție zeci de programe, ce pot oferi un program personalizat de spălare pentru fiecare fir de material în parte, în realitate, nu ai nevoie decât de doar câteva programe SMART. 

Mai multe despre cum alegem corect programul de spălare al mașinii de spălat, puțîn mai jos: 

Cum alegem programul de spălare al mașinii? 

Răspunsul este unul cât se poate de simplu: în funcție de tipul țesăturilor pe care le bagi în mașînă de spălat. Tehnologia în jurul căreia au fost conecepute ultimele modele de mașini de spălat îți oferă o lista completă de programe, potrivite pentru fiecare ciclu de spălare în parte.

Speli haine din materiale sintetice? Speli lână? Speli materiale delicate? Atunci asigura-te că folosești întotdeuana funcția de spălare dedicată materialului respectiv. Nu doar că țesăturile vor fi mult mai protejate, hainele arătând că noi pentru mai mult timp, însă vei putea economisi apă, energie și timp, cu fiecare spălare în parte.  

Care sunt cele mai importante funcții de spălare?

Funcția de spălare se alege înainte de începerea programului. Poți alege una sau mai multe funcții, acestea depinzând de compatibiliatea acestora cu specificul programului de spălare. 

Iată care sunt cele mai importante funcții de spălare: 

  1. Funcțiile de spălare rapidă 

Programele de spălare rapidă sunt utile atunci când: 

  • Spălăm rufe puțîn murdare sau purtate foarte puțîn;
  • Utilizăm parțial capacitatea de încărcare a cuvei; 

Selectând un astfel de program, rufele tale vor fi spălate în aproximativ 30 de minute (acest interval de timp estimativ depinde de modelul și producătorul mașinii de spălat). 

Aceste funcții de spălare rapidă asigura, astfel: timpi reduși de spălare, un consum mai mic de energie (sesizabil chiar de la primele facturi) și mai mulți bani economisiți (în cazul în care un astfel de program este accesat pentru spălarea unei cantități mici de rufe puțîn murdare).

Există modele care vin la pachet cu așa-numitele programe Express pentru spălare rapidă, cu ajutorul cărora poți spală o cantitate de aproximativ 2 kg de rufe, într-un timp optim de aproximativ 15 minute.  

 2. Funcțiile de spălare ECO 

Mașinile de spălat ECO îți pun la dispoziție acest tip de funcții speciale, pentru că tu să te bucuri de un consum mai mic de apă și curent electric. Acest beneficiu (sesizabil încă din primele facturi la utilități, venite după începerea utilizării unui program de spălare ECO) înseamnă, totodată, și o grijă mult mai mare pentru protejarea mediului înconjurător. 

În cazul utilizării funcției ECO, durata de spălare se micșorează în etapă finală a ciclului, mai ales în cazul în care mașînă de spălat nu este umplută la capacitate maximă. Acest program se poate dovedi a fi extrem de eficient, mai ales în cazul rufelor care nu au nevoie de temperaturi ridicate de spălare. 

3. Funcțiile de spălare intensivă

Când există în coș haine cu un grad ridicat de murdărie, programele pentru spălare intensivă ale mașinii de spălat reprezintă cea mai bună alternativă pentru curățarea lor. Un astfel de program se întinde pe o perioada mai lungă de timp, permițând spălări ce pot înregistra temperaturi chiar și de 90°C, pentru spălări optime. 

Temperaturi de spălare recomandate 

30° – programe de spălare cu apă rece – această temperatura este recomadata pentru protejarea hainelor sensibile – care nu ar rezistă la temperaturi mai mari de 30° – precum și a rufelor realizate din materiale colorate (lână sau mătasea); 

40° – programe de spălare cu apă călduță – această temperatura este recomadata pentru protejarea hainelor sensibile – care nu ar rezistă la temperaturi mai mari de 40° – precum și a rufelor în culori intense (realizate din bumbac și alte culori sintetice); 

60° – programe de spălare cu apă caldă – această temperatura este recomandată pentru protejarea hainelor sensibile – care nu ar rezistă la temperaturi mai mari de 60° – precum și a rufelor în culori pale, sau care au mai fost spălate în prealabil. 

90-95° – programe de spălare cu apă fierbinte – această temperatura este recomandată pentru rufe și textile rezistente la fierbere, așa cum sunt țesăturile albe, din bumbac sau în. 

Îți recomandăm să citești cu atenție instrucțiunile tehnice ale produsului respectiv, pentru a înțelege mult mai bine modul în care te poate ajută mașînă ta de spălat, într-un proces mult mai simplu și eficient de spălare a rufelor.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *