Cum alegem produsele?

Cum alegi o hota de bucatarie

Atunci cand construiesti sau renovezi o bucatarie, unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice pe care trebuie sa le cumperi este hota de bucatarie. E probabil la fel de importanta ca un frigider sau un aragaz, mai ales daca gatesti mult si nu dispui de un spatiu prea mare.

Cand gatesti, tot aburul si toate particulele de mancare vor ramane in aer, fara niciun fel de sistem de filtrare care sa le elimine. Pe langa mirosuri neplacute si ingreunarea procesului de curatare, acest lucru poate duce la probleme mai mari precum mucegaiul sau deteriorarea peretilor. Ca sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie, ti-am pregatit un articol despre cum sa alegi hota perfecta pentru bucataria ta.

In functie de tip

Ca toate electrocasnicele, hotele de bucatarie vin si ele in mai multe forme si dimensiuni pentru a se potrivi oricarei nevoi. Astfel, poti alege o hota care se monteaza sub dulap. Este o varianta mai ieftina si mai economica si este perfecta pentru spatiile mici pentru ca o poti instala sub unul dintre dulapurile din bucatarie. Iar in cazul in care dispui de un spatiu mai mare, poti opta pentru o hota care se monteaza direct in perete sau in tavan. Este o varianta mai scumpa si ocupa mai mult spatiu, insa atunci cand bucataria este mare, ai nevoie de o hota pe masura pentru a face fata.

In functie de pret

Inainte sa alegi o hota de bucatarie, adauga in pretul de achizitie si suma necesara montarii. Desigur, o hota mai mare te va costa mai mult decat una mica si compacta, insa inainte de toate trebuie sa tii cont de spatiu. Cele care se monteaza sub dulap sunt de obicei mai ieftine, in timp ce hotele care se monteaza in tavan vor fi ceva mai scumpe pentru ca sunt proiectate sa arate mai stylish in ciuda dimensiunii si vin cu mai multe functii si accesorii.

In functie de putere

In general, cu cat o hota este mai puternica, cu atat ii va fi mai usor sa isi faca treaba si sa iti curete bucataria de abur, mirosuri si particule. In cazul in care petreci destul de mult timp in bucatarie, gatind intens, ai nevoie de o hota de inalta putere care sa tina pasul cu tine. Pentru astfel de sarcini, alege o hota cu o capacitate de absorbtie intre 500-600 m3/h. Daca insa nu gatesti foarte des, poti opta si pentru o hota mai mica si mai compacta, cu o capacitate de absorbtie intre 300-400 m3/h.

In functie de zgomot

Majoritatea hotelor de bucatarie sunt zgomotoase, mai ales pe cele mai inalte setari. Din pacate, nu poti scapa total de zgomotul hotei, insa modelele mai noi sunt proiectate sa fie cat mai silentioase.

In functie de tipul de ventilatie

Exista doua tipuri mari de hote de bucatarie: cele cu sistem de evacuare si cele fara. Primele sunt putin mai scumpe, insa dispun de un cos pe care vor elimina fumul si aburul din bucatarie, inlocuind-ul cu aer proaspat de afara. Cele fara sistem de evacuare sunt mai ieftine si mai compacte, insa doar recircula aerul in incapere cu ajutorul unor filtre, fara a-l scoate afara.

In functie de vitezele ventilatorului

Multe hote vin si cu cateva functii care te lasa sa alegi viteza ventilatorului in functie de nevoie. Ai nevoie de o hota cu 4-5 viteze in cazul in care esti mereu in bucatarie, gatind de zor. In caz contrar, una cu 3-4 viteze va fi perfecta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *