Curățare și îngrijire

Cum iti intretii frigiderul

Frigiderul este cel mai important aparat dintre toate electrocasnicele pentru bucatarie, de aceea e bine sa stii cum sa il intretii, daca vrei sa te bucuri de el cat mai mult timp. Pana la urma, nu e deloc ieftin, iar tu nu vrei sa cheltuiesti cateva mii de lei in fiecare an pe un frigider nou. Nu-ti face griji, sunt lucruri simple pe care le poti face rapid, dar care vor prelungi foarte mult durata de viata a frigiderului tau.

Verifica periodic garnitura de cauciuc

O garnitura slabita permite aerului sa iasa, consumand inutil resursele frigiderului si fortandu-l sa lucreze mai mult decat ar trebui. In primul rand, curata garnitura de resturi de mancare de doua ori pe an, folosind o periuta de dinti si o solutie din praf de copt si apa. Dupa ce termini de curatat, fa si testul bancnotei: fixeaz-o intre garnitura si frigider, iar daca aluneca sau poate fi scoasa cu usurinta, e cazul sa apelezi la ajutor specializat.

Curata bobinele

Ai grija ca bobina de condensare sa fie mereu curata pentru ca atunci cand este plina de praf nu va functiona asa cum trebuie si frigiderul nu isi va mai face treaba pana la capat. Trebuie sa faci asta de doua ori pe an si e si foarte simplu. Nu trebuie decat sa indepartezi frigiderul de perete si sa scoti grilajul (daca e cazul), pentru ca mai apoi sa aspiri praful de pe bobine.

Mentine o temperatura constanta

Ai grija ca temperatura din frigider sa nu depaseasca niciodata 4-5 grade celsius. Cat despre congelator, mentine-l mereu sub 0 grade celsius. Temperaturile ridicate nu numai ca vor grabi procesul de perisare al alimentelor, dar vor afecta frigiderul si ii vor scurta durata de viata.

Umple-l

Frigiderele au nevoie de masa termica pentru a mentine temperaturi scazute. Alimentele si bauturile reci din frigider absorb caldura in momentul in care il deschizi. In cazul in care nu gatesti atat de des, umple frigiderul cu cateva sticle de apa, dar nu il lasa niciodata gol.

Schimba filtrul de apa

Frigiderul tau vine cu functie de ice-maker si dispenser de apa? Daca da, atunci probabil vine si cu un filtru de apa care trebuie inlocuit constant. Schimba-l o data la 6 luni sau ori de cate ori este necesar, conform manualului. Mai ai nevoie de inca un motiv? Afla ca apa trecuta printr-un filtru murdar contine de obicei mai multe reziduuri decat daca nu ar fi fost filtrata deloc.

Fii pregatit

Tine usile inchise in cazul in care se intrerupe curentul. Un frigider nedeschis iti va tine mancarea in siguranta timp de aproximativ 4 ore, iar alimentele din congelator vor ramane inghetate pana la 48 de ore.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *