Cum alegem produsele?

Cuptor electric sau pe gaz? Ce este mai bine sa folosim?

Chiar daca pentru unii gatitul este o corvoada si o fac doar de nevoie, in timp ce pentru altii este pura placere, cu totii trebuie sa ne ocupam de prepararea alimentelor, care trebuie sa fie cat mai gustoase cu putinta. Aici intervine intrebarea : ce fel de cuptor sa alegem – electric sau pe gaz? Amandoua sunt la fel de cunoscute, parerile sunt impartite, asa ca ne-am gandit sa iti prezentam o scurta trecere in revista a tuturor avantajelor si dezavantajelor pe care ambele tipuri de cuptoare le au. Sunt lucruri clare, pe care te poti baza, astfel incat sa iti faci o idee de ansamblu asupra a ceea ce sa iti achizitionezi.

Avantajele si dezavantajele cuptoarelor pe gaz

Cuptorul cu gaz inca este folosit, pe scara larga. Este o metoda traditionala de gatit si preferata de multi, in primul rand datorita pretului mai mic de pe piata. Astfel, primul avantaj tine de costul sau, mai scazut decat in cazul celui electric. Altii nu au efectiv de ales. Fie l-au mostenit si nu au mai putut cumpara altul, fie li se pare o metoda mai utila si mai simpla de gatit si nu au avut curiozitatea de a incerca altceva.

In cazul cuptorului pe gaz, ar trebui sa tinem cont de incalzirea lui, care este mult mai rapida decat in cazul celui electric, insa caldura nu este intotdeauna distribuita in mod egal, astfel incat exista, uneori, un risc de ardere a mancarii, mai pronuntat. Cu toate acestea, insa, daca doresti sa gatesti un preparat rumenit, cuptorul cu gaz este mult mai indicat, intrucat vei reusi sa obtii mai rapid acest efect. In cazul in care va incadrati in randul persoanelor care gatesc foarte des, cuptorul cu gaz este, in linii mari, mai recomandat.

Avantajele si dezavantajele cuptoarelor electrice

Cuptoarele electrice sunt niste inventii mai moderne, extrem de utilizate in Occident, dar din ce in ce mai folsite si la noi, in special cuptoarele electrice incorporabile. Acestea aproape ca au inlocuit clasicele cuptoare pe gaz, gratie avantajelor prin care s-au facut remarcate. Desi costurile sunt ceva mai mari decat in cazul celor pe gaz, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Spre deosebire de cel mentionat anterior, cuptorul electric va distribui caldura in mod egal si, ceea ce este cel mai important, vei putea sa alegi mai multe moduri de lucru – de pilda, mancarea se va coace rapid si in mod clar mai uniform. Trebuie sa te gandesti, totusi, daca ai o instalatie electrica suficient de puternica, deoarece acestea vor avea nevoie de o putere mai mare pentru a functiona la capacitate maxima. Ar trebui sa ai in vedere si ca, spre deosebire de cel pe gaz, cuptorul electric nu va mai functiona daca ramai fara curent si este posibil sa nu reporneasca automat atunci cand curentul revine, ceea ce poate reprezenta un mic inconvenient.

Ambele tipuri de cuptoare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Depinde doar de alegerea personala a fiecaruia – alimentele vor iesi oricum gustoase si sanatoase, atata timp cat sunt preparate cu grija. Fie ca alegi un stil mai traditional sau unul mai modern, ia in considerare toate aspectele prezentate, informeaza-te si ia cea mai buna decizie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *