Cum alegem produsele?

Frigider Static sau No Frost – care este diferența dintre cele două tipuri de combine frigorifice?

Utilitatea unui frigider este cunoscută de absolut toată lumea, de la mic la mare, deci nu ar avea absolut niciun sens să ne concentrăm pe importanța acestui produs electrocasnic, raportându-ne la sănătatea noastră. În schimb, funcțiile suplimentare pe care un frigider foarte bun le poate oferi, pot rămâne în continuare o mare necunoscută pentru foarte mulți dintre noi. 

Nu doar răcirea optimă pentru conservarea alimentelor trebuie să te intereseze, atunci când îți comanzi online un frigider. Tehnologia ultimilor decenii a transformat un sistem electrocasnic de răcire, aparent banal, într-unul dintre cele mai versatile produse pe care le poți avea în spațiul căminului tău. 

Așadar, ce ar trebuie să ai în vedere, atunci când îți cumperi un frigider în 2019? 

Capacitatea frigiderului 

Sursă foto: pixabay.com

Această unitate de măsură se cuantifică în litri (l). Dacă vrei să îți cumperi un frigider mic, mizează pe un produs cu o capacitate cuprinsă între 80 și 90 litri. Că regulă generală, toate electrocasnicele frigorifice cu o capacitate sub pragul de 100 de litri sunt considerate că fiind mici. 

Pentru o familie mare, sau chiar pentru un business de mici dimensiuni, acolo unde se impun aprovizionări constante cu alimente, se recomandă achiziționarea unui frigider cu o capacitate de 200 – 300 litri. 

Eficiența energetică a frigiderului 

Acest paramentru arată capacitatea de înghețare a frigiderului, raportată la consumul de energie electrică. Consumul anual de enregie electrică, necesar pentru funcționarea unui astfel de aparat, se măsoară în kilowați pe ora / an. 

Eficiența energetică este o măsură direct proporțională cu puterea frigiderului pe care vrei să îl cumperi. De aceea, îți va fi mult mai ușor să faci alegerea corectă pentru nevoile tale, dacă știi exact clasele energetice în care se împart astăzi frigiderele: 

  • Clasa A – în această categorie intră cele mai eficiente frigidere, adică cele care permit cel mai redus consum de energie electrică;
  • La polul opus, clasa D (ultima, de altfel) indică categoria de electrocasnice cu cel mai ridicat consum. 

Fiecare clasa energetică este împărțită în subclase, ierarhizate prin “+” – uri – de exemplu: A+ / A ++ etc. 

Cu cât clasa energetică este mai mare, cu atât randamentul frigiderului este mai bun. Recomandăm achiziționarea unui produs cu o eficientă energetică ridicată, chiar dacă prețul pentru acesta este mai ridicat, comparativ cu unul din clasele energetice inferioare. 

Funcționalitatea frigiderului 

Sursă foto: pexels.com

Mai mult că sigur că te-ai confruntat de foarte multe ori cu dezghețarea vechiului tău frigider. Ei bine, acum poți uită de această bătaie de cap. Cele mai noi modele dispun de funcția No Frost, ce împiedică acumularea de gheață atât pe alimente, cât și pe marginile frigiderului. 

Această funcție mai include și un micro-sistem de ventilare, ce usucă foarte bine interiorul frigiderului, împiedicând astfel formarea straturilor de mucegai. 

Rămânem în continuare la modalitatea de răcire a alimentelor din interiorul frigiderului, vorbind mai jos despre principalele categorii, găsite la cele mai noi modele de pe piață: 

  1. Răcire Statică și Ventilata Static 
  2. Răcire No Frost
  3. Răcire Frost Free
  4. Frigiderul No Frost sau Total No Frost 

Dacă îți vei cumpăra un frigider cu această funcție, vei uita total de grijă pentru dezghețarea frigiderului. Mai mult decât atât, funcția No Frost este capabilă să limiteze formarea mucegaiului și a mirosurilor neplăcute, cauzate de alterarea anumitor alimente. 

Funcționează pe baza unui sistem propulsat cu un singur motor și pe baza unui singur vaporizator (funcție de tratare a aerului din interior), ce împiedică înghețarea și absoarbe vaporii produși de alimente. 

Frigiderul Static și Ventilat Static

Sistemul static este cel mai popular sistem de răcire al alimentelor, caracterizat prin două motoare cu circuite specifice, unul pentru spațiului frigiderului, unul pentru cel al congelatorului. Răcirea este produsă de un gaz care circulă în spațiile interioare, generând astfel temperatura optimă, setată prin termostat. 

Frigiderul ventilat static este oarecum asemănător celui static, însă cu precizarea cu dispune de un ventilator adițional în spațiul interior, pentru o dispersie mult mai bună a aerului răcit. 

Spre deosebire de electrocasnicele cu funcție No Frost, cele cu sistem de răcire static, sau sistem de răcire ventilat static, necesită dezghetari periodice ale compartimentelor interioare. 

Frigiderul Frost Free 

Este un sistem de răcire hibrid, cu funcții împrumutate atât de la sistemele statice, cât și de la cele No Frost. Este un sistem de răcire de ultima generație, ce funcționează astfel: 

  • Camera frigorifică răcește pe principiul de răcire static sau cel ventilat static – astfel , spațiul din interior se bucură de o răcire ce nu usucă alimentele; 
  •  Spațiul congelatorului are funcție No Frost, ceea ce înseamnă că aceste compartiment nu va trebui dezghețat periodic. 

Dacă vrei să îți cumperi un frigider cu funcție No Frost sau Frost Free, tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul nostru, să citeșți cu atenție caracteristicile tehnice ale electrocasnicelor frigorifice pe care ti le punem la dispoziție și să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale! Dacă ai nevoie de ajutor, îți oferim oricând asistență tehnică la numărul de telefon 021 205 39 90.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *