Cum alegem produsele?

Mașinile de spălat direct drive: Principalele avantaje față de cele convenționale  

Mașinile de spălat au evoluat considerabil în ultimii 10 ani, multe dintre modelele noi folosind tehnologii inovatoare pentru a personaliza experiența utilizatorului.

Una dintre inovațiile mașinilor de spălat este tehnologia direct drive care presupune folosirea unui câmp electromagnetic pentru legătura dintre motor și tambur.

Dar ce înseamnă motor direct drive și care sunt caracteristicile pentru care l-ai alege în detrimentul unuia tradițional care și-a dovedit eficiența de-a lungul multor ani? Există câteva diferențe destul de importante între cele două.

Deși la prima vedere diferențele dintre electrocasnicele din aceasta clasă nu par mari, există, totuși, câteva avantaje în favoarea mașinilor de spălat direct drive, în fața modelelor mai vechi, iar mai jos poți afla care sunt cele mai importante dintre acestea.

1. Mașina de spălat direct drive – principalele caracteristici

Schimbarea electrocasnicelor mici și mari este una dintre cele mai importante decizii, mai ales când iei în considerare că plănuiești să le folosești o perioadă cât mai îndelungată, iar mașina de spălat este una dintre cele mai importante atunci când vine vorba despre confortul tău.

Din acest punct de vedere nu există diferențe foarte mari între mașinile de spălat direct drive și cele convenționale, însă prima oferă multe avantaje din punct de vedere al uzurii motorului, astfel încât atunci când primează folosirea bunului pe termen lung, investiția merită mult mai mult.

Pentru a înțelege mai bine, trebuie să știi că motorul inverter, care este prezent pe din ce în ce mai multe mașini de spălat, se bazează pe un câmp electromagnetic care asigură transmisia între piese. Tehnologia direct drive, însă, este mai avansată deoarece combină clasicul cu modernul ceea ce se poate traduce prin următoarele:

  • motorul inverter direct drive este unul cu peri, așadar, clasic,
  • lucrul mecanic dintre motor și tambur se realizează prin câmpul electromagnetic menționat mai sus,
  • motorul inverter direct drive nu mai are curea de transmisie, asigurând o uzură mult mai mică a întregului ansamblu de piese.

La momentul actual, dacă te-ai hotărât pentru o astfel de mașină de spălat, poți opta pentru cea cu motor LG direct drive. Pe lângă aceasta, aceste electrocasnice folosesc și tehnologia inteligenței artificiale.

2. Beneficiile motorului inverter direct drive

Pe lângă faptul că direct drive este una dintre tehnologiile momentului, aceasta pare să aibă un viitor destul de bun, inteligența artificială spunându-și cuvântul în îmbunătățirea sa.

Există numeroase beneficii ale mașinilor de spălat direct drive în comparație cu cele care încă folosesc tehnologii neconvenționale, printre ele numărându-se și:

  • garanția mult mai mare ale acestor mașini de spălat,
  • această garanție este dată de fiabilitatea crescută a motorului inverter direct drive,
  • îmbinarea clasicului cu modernul în cazul motorului LG direct drive asigură succesul acestei generații de mașini de spălat,
  • stricarea mai puțin frecventă a motorului este un motiv serios pentru a lua în considerare aceasta tehnologie.

Tehnologia direct drive devine astfel una dintre cele care merită luate în seamă în alegerea dintre diferitele modele prezente pe piață în acest moment.

3. De ce să alegi o mașină de spălat rufe direct drive

Schimbarea unei mașini de spălat poate fi dificilă din punct de vedere al alegerii, mai ales atunci când există zeci de modele, fiecare cu tehnologii și funcții complexe.

Mașina de spălat rufe direct drive însă vine cu câteva calități de necontestat, cea mai importantă fiind fiabilitatea. Garanția acesteia este de multe ori de mai mulți ani în comparație cu cea a uneia convenționale care, în mod normal, nu depășește 5 ani.

Un alt punct în favoarea mașinilor de spălat inverter direct drive este că există mai multe modele pe piață. Acestea țin cont atât de nevoile consumatorilor, oferind capacități de încărcare mai mari, cât și de funcții suplimentare, precum integrarea uscătorului de rufe.

Mașinile de spălat au evoluat destul de mult, iar motorul inverter direct drive este una dintre cele mai noi soluții găsite pentru o uzură cât mai mică a pieselor componente în comparație cu cele convenționale care încă nu folosesc astfel de tehnologii.

Pe lângă faptul că asigură o funcționare de lungă durată asigurată printr-o garanție extinsă, acestea vin într-o varietate de modele, astfel încât să respecte nevoile tuturor consumatorilor.

Întrebări frecvente despre mașinile de spălat direct drive 

  1. La ce să fiu atent când aleg o mașină de spălat rufe direct drive?

Mașinile de spălat direct drive cu motor inverter sunt ca și cele convenționale, printre aspectele pe care le-ai putea avea în vedere fiind capacitatea acestora de încărcare, clasa de eficiență energetică și zgomotul la centrifugare.

  1. Ce garanție am la o mașină de spălat direct drive?

Având în vedere că motorul LG direct drive se găsește doar momentan pe această marcă de mașini de spălat, garanția acestora poate urca până la 10 ani.

  1. Sunt aceste mașini de spălat incorporabile?

Da, poți găsi găsi atât variante slim, cât și standard ale mașinilor de spălat direct drive.

  1. Care este prețul unei mașini de spălat direct drive față de cel al uneia convenționale?

Diferențele de preț nu sunt foarte mari, uneori fiind vorba de câteva sute de lei, alteori neexistând deloc, în funcție de caracteristicile mașinii. Dacă dorești să faci o comparație, la Ideall poți găsi informații detaliate astfel încât să faci o alegere inspirată, dar mai ales informată.

 

 Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *