Cum alegem produsele?

Plita vitroceramică vs inducție: Află care se potrivește cel mai bine nevoilor tale

Dacă dorești să aduci o schimbare bucătăriei tale și să îți faci cadou o plită nouă, atunci cu siguranță te-ai lovit de imposibilitatea de a alege un tip potrivit pentru tine, necunoscând prea multe informații despre fiecare. În comerț nu numai că vei găsi diverse branduri, care mai de care mai bun, dar și modele precum plită vitroceramică, pe gaz sau cu inducție. Cele mai populare și mai utilizate sunt cele cu inducție și cele vitroceramice. Dacă îți dorești să vezi care este diferența între ele și cum se comportă mai exact fiecare, atunci citește în continuare acest articol.

1. Ce este plita vitroceramică

Plita vitroceramică este diferită de cea cu inducție mai mult atunci când vine vorba despre materialele din care este concepută, decât la modul în care aceasta funcționează. Ea este confecționată din sticlă ceramică și are un aspect elegant, potrivindu-se perfect în orice bucătărie modernă. Aspectul raționalizat și elegant al sticlei ceramice, împreună cu ușurința în utilizare, fac din plitele ceramice o alegere populară.

 

2. Ce este plita cu inducție

Dacă ar fi să compari plita vitroceramică cu plita cu inducție, atunci ai realiza ca acestea sunt total diferite. În plus, cea cu inducție funcționează complet diferit față de ceea ce ai mai folosit până în prezent. Ea este concepută să încălzească direct vasul în care tu gătești, nu suprafața. Acest lucru le face din ce în ce mai căutate pe piață, fiind o alegere excelentă din simplul motiv că energia nu este risipită sub formă de căldură. Plita rămâne rece pe parcursul preparării mâncărurilor, poate fi doar ușor călduță din cauza căldurii generate de vasul de gătit.

3. Plită vitroceramică vs inducție – Asemănări și deosebiri

Înainte de tot și de toate, trebuie comparate asemănările între plita cu inducție și cea vitroceramică. Concret, ambele se pot „mândri” cu o înfățișare simplificată, de sticlă. Cu ajutorul acestei suprafețe netede, devin foarte ușor de curățat și te scapă de suporturile pentru tigăi pe care trebuie să le cureți în repetate rânduri în mod normal. Aceasta este o treabă pe care foarte multe persoane o evită, așa că te va încânta cu siguranță.

Dacă ai copii, un lucru important pe care trebuie să îl știi este că atât plita cu inducție, cât și cealaltă oferă măsuri de siguranță, precum indicatoare care arată atunci când o anumită zonă a acestora este încă fierbinte și nu ar trebui atinsă. În plus, dispun și de încuietori care împiedică funcționarea unei plite până în momentul în care se apasă butoane într-o ordine corectă. Atât plitele vitroceramice, cât și cele cu inducție vin cu necesitatea unei surse de alimentare care trebuie configurată specific și corect, cu cablurile și întrerupătoarele indicate, așa că se recomandă mereu ca această treabă să rămână în grija unui electrician profesionist.

Atunci când vine vorba despre diferențe, există câteva care ar putea să te influențeze dacă vrei să faci o alegere între cele două. Cu o plită cu inducție, tigăile tale se vor încălzi printr-un câmp magnetic. Acest lucru înseamnă că dispozitivul nu folosește elemente de încălzire, dar va încălzi tigaia imediat, luându-i aproximativ 20 de secunde. Pentru inducție, ai nevoie de tigăi cu fund magnetic special.

O plită vitroceramică are nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi. Acest lucru se datorează faptului că aparatul crește temperatura mai întâi la elementele de încălzire, apoi la tigaia sau recipientul în care gătești. Când sunt calde, elementele vor deveni roșii. Înainte de a începe să gătești, trebuie să aștepți 1 sau 2 minute. Datorită elementelor de încălzire, toate tigăile și oalele sunt potrivite pentru acest tip de plită. Alege o tigaie cu fundul neted și gros pentru cele mai bune rezultate.Pe ideall.ro vei găsi o mulțime de variante care cu siguranță îți vor face cu ochiul.

Asemănările și deosebirile în ceea ce privește subiectul inducție vs vitroceramică sunt cele care te vor ajuta să alegi cea mai bună variantă pentru tine. Gândește-te bine ce ți-ai dori pentru bucătăria ta și pentru stilul tău de gătit. Orientează-te în funcție și de alte păreri dacă este nevoie. De asemenea, poți consulta și un specialist. Dacă, totuși, te-ai hotărât, atunci poți să te apuci să cauți modelul perfect pentru tine. 

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *