Daca te gandesti la o decorare sau o redecorare a spatiului din bucatarie, in acest articol vei regasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti amenajezi bucataria mica. Bucataria mica este foarte pretentioasa si necesita destula atentie. De aceea, in randurile urmatoare vei gasi cateva sfaturi despre amenajari bucatarie pe care ti le propunem cu mare drag.
Fie ca vorbim de culoare, mobila de bucatarie, electrocasnice de bucatarie, cromatica decorului, blatul din bucatarie, accesorii de bucatarie, toate acestea trebuie sa aiba legatura intre ele, sa nu existe diferente mari. De ce? Acum bucataria nu mai este locul dedicat gatitului, ci si al relaxarii. Si pentru ca totul sa iasa bine, sa fie functional si estetic, vei avea nevoie de un efort in ceea ce priveste documentarea amenajarii bucatariei mici.
Asa ca, lasa-ne pe noi sa ne ocupam de asta si citeste mai departe despre cum iti poti amenaja bucatarie mica de apartament.
Viziunea designerilor de interior cu privire la amenjarea bucatariilor 2018
In materie de design al bucatariilor, pentru anul acesta la moda este rafinamentul culorilor organice.
Materialele mate ocupa un loc fruntas in fata materialelor lucioase. Aceasta cromatica are rolul de a elimina atmosfera rece, este o regula ca o bucatarie sa nu aiba tente cromatice reci. Materialele mate confera note calde si o atmosfera placuta, confortabila si cu o eleganta la cote maxime.
Culorile pamantii sunt un must-have al acestui an. Culorile mate confera sensibilitate si profunzime. In materie de culori, poți alege de la albastru sters pana la galben mustar sau rosu ars. Sunt foarte multe propuneri ale specialistilor si trebuie sa dai frau liber imaginatiei.
Stilul retro este un stil care detine accente moderne si linii minimaliste. Designerii au propus pentru acest an mobila in stil Shaker. Mobila in stil Shaker se caracterizeaza prin linii fine si un design foarte bine pus la punct.
Aici regasesti un videoclip cu 50 de modele de amenajare a bucatariei mici de apartament:
Cum iti amenajezi bucataria mica de apartament
Partea de cromatica
Inainte de a incepe amenajarea sau reamenjarea bucatariei de mici dimensiuni, trebuie sa te gandesti la cromatica spatiului din bucatarie. Trebuie sa te orientezi foarte bine la finisajele alese, mobilierul si electrocasnicele pe care trebuie sa le achizitionezi.
In ceea ce priveste culoarea, te poti orienta catre culori mai inchise sau stridente, in cazul in care iti place sau poti opta si pentru culori mai deschise, luminoase.
Pe langa culoarea de baza a decorului, trebuie sa te orientezi catre o culoare care va da contur si te va ajuta sa delimitezi si sa accentuezi anumite zone din bucatarie pe care le preferi.
Suprafetele lucioase
Suprafetele lucioase sunt cele mai des intalnite si in trend in materie de amenajare a bucatariei mici. Ce insemna mai exact suprafata lucioasa? Suprafata lucioasa reprezinta utilizarea in cantitati mai mari a sticlei si oglinzilor. Toate aceste elemente au capacitatea de a creste luminozitatea bucatariei. Asadar, te poti orienta catre mozaicul din sticla, panourile din sticla, placile ceramice lucioase sau cu aspect de oglinda.
In ceea ce priveste mobila, corpurile de sus trebuie sa aiba o culoare mai deschisa sau sa fie fabricate din sticla alba, sablata cu un aspect modern.
Design-ul si forma mobilei de bucatarie
Avand in vedere ca vorbim despre o bucatarie mica, cel mai bine este sa te orientezi catre o mobila la comanda, este mult mai simplu. In plus, iti schitezi modelele asa cum vrei tu, nu ai ceva impus de producator. Insa, trebuie sa te asiguri ca vei utiliza la maxim fiecare centimetru din bucatarie. Ca de exemplu, daca ai de amenajat o bucatarie mica si ingusta, va trebui sa te orientezi ca toate corpurile superioare sa fie pe orizontala.
Ce electrocasnice nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie
Este foarte important ca intr-o bucatarie mica sa ai pe cat posibil cateva electrocasnice mici sau mari . Acestea te vor ajuta si iti vor usura munca fara doar si poate.
Asadar, ti-am pregatit lista de cumparaturi in ceea ce priveste electrocasnicele de bucatarie.
- Aragaz
- Plita
- Hota
- Cuptor incorporabil
- Masina de spalat vase
- Pachete pentru bucatarie
- Robot de bucatarie
- Espressor
- Cuptor cu microunde
Acum ca ai toate informatiile, organizeaza-te si incepe in a-ti construi propria ta bucatarie!
Surse fotografii:
pixabay.com
unsplash.com