Cum alegem produsele?

Ce este un frigider side-by-side? Avantaje și dezavantaje ale acestui produs

Frigiderele side by side reprezintă mix-ul perfect de utilitate și design, caracteristici care descriu cu o acuratețe de 100% aceste aparate frigorifice de ultimă generație. Frigiderele side by side se pot integra cu simplitate în orice decor de bucătărie, oferind celor care achiziționează un astfel de produs: mai mult spațiu, mai multă libertate în utilizare, mai multe funcții SMART. 

Vrei să cumperi de pe ideall.ro un astfel de produs frigorific de înaltă calitate? Pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare a unui frigider side-by-side, îți recomandăm să citești cu atenție ghidul pe care noi ți l-am pregătit în rândurile de mai jos. Pentru orice altă informație necesară achiziționării unui astfel de frigider, îți stăm oricând la dispoziție. 

Care sunt avantajele utilizării unui frigider side-by-side? 

Sursa foto: AICI

Frigiderele cu 2 uși, așa cum mai sunt cunoscute aceste modele de frigidere, oferă spații mai mari pentru depozitarea alimentelor, un design modern și tehnologii inovatoare, menite să asigure o experiență de utilizare mult mai bună. 

Mai mult decat atât, un model de frigider+congelator side-by-side este mult mai simplu de transportat, oferind soluții pentru 2 probleme reale din bucătărie (depozitarea alimentelor / congelarea alimentelor) în structura aceluiași aparat frigorific. 

Ce mai trebuie precizat, în cazul frigiderelor side-by-side, este că vin la pachet cu foarte multe spații pentru depozitare, atât în zona de frigider, cât și în zona de congelator

Nu în ultimul rând, frigiderele de tip side-by-side au 2 sisteme de răcire independente. Acest aspect este unul deosebit de important, deoarece se traduce prin faptul că mirosurile dintr-un spațiu al frigiderului nu pot ajunge în cealaltă zonă dedicată depozitării alimentelor.

Care sunt dezavantajele utilizării unui frigider side-by-side?

Comparativ cu zona de depozitare corespunzătoare frigiderului, cea destinată congelării alimentelor are rafturile mult mai înguste. Asta înseamnă că îți va fi dificil să depozitezi în interiorul acestei zone vase voluminoase destinate depozitării alimentelor, cutii de pizza etc 

Cum alegi cel mai bun frigider side-by-side?

Sursa foto: AICI

Cum spuneam și în introducerea acestui articol, cea mai bună decizie de cumpărare a unui frigider side-by-side pleacă de la o serie de criterii clare, criterii pe care le vom analiza împreună chiar acum. Să începem: 

Cel mai bun frigider side-by-side: Dimensiunile potrivite

Majoritatea frigiderelor side-by-side variază între 550 litri și 800 de litri. Ca măsură orientativă, pentru familiile compuse din 4 membri adulți, un aparat frigorific side-by-side de peste 550 de litri reprezintă alegerea ideală. 

Mai mult decât atât, îți recomandăm să cumperi un model cu rafturi reglabile, pentru a putea ajusta (în caz de nevoie) înălțimea dintre acestea. Modificarea distanței dintre rafturi poate determina astfel o suprafață pentru depozitare mult mai mare. 

Cel mai bun frigider side-by-side: Eficiența sa energetică 

La acest capitol, frigiderele side-by-side nu se pot lăuda cu o eficiență energetică excelentă (mai ales în cazul celor mai voluminoase modele). În cazul în care ești nevoit să alegi între 2 modele de frigider side-by-side, de capacități diferite, recomandarea noastră este să îl alegi pe cel mai spațios dintre acestea. Spațiul suplimentar al frigiderului se poate dovedi extrem de util, mai ales în cazul unui eveniment în familie, ce presupune și un număr mare de musafiri. 

Cel mai bun frigider side-by-side: Spațiul disponibil din bucătărie 

Dacă vrei să îți achiziționezi de pe site-ul nostru un astfel de model, ține cont de aspectul pe care l-am menționat și puțin mai sus: frigiderele side-by-side sunt electrocasnice foarte mari, iar spațiul necesar din bucătărie trebuie să fie unul pe măsură. Înainte de a cumpăra online un astfel de produs pentru bucătăria de acasă, este mai mult decât necesar să măsori foarte atent dimensiunile spațiului disponibil. 

Este foarte important ca aceste măsurători să țină cont de următoarele aspecte: 

  • Lejeritatea cu care se vor putea deschide ușile frigiderului side-by-side; 
  • Simplitatea cu care acest produs voluminos va încăpea pe ușa bucătăriei; 
  • Niciun spațiu important din această zonă a casei nu va fi obstrucționat. 

În cazul în care vor ocupa un spațiu mult prea mare din bucătărie, iar aerul cald degajat de acestea (este de notorietate faptul că frigiderele și congelatoarele emană o cantitate considerabilă de căldură) nu are suficient loc pentru a fi degajat, aceste electrocasnice se pot supraîncălzi. 

Se recomandă să se lase liberi: 

  • Câte 2 centimetri de fiecare parte laterală a frigiderului; 
  • Câte 3 centimetri în partea superioară și în spatele frigiderului.  

Cel mai bun frigider side-by-side: Materialele 

Sursa foto: AICI

Cel mai bun material pentru ușile frigiderului side-by-side sunt realizate din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate, un material ce îmbină utilul cu plăcutul. Rezistența îndelungată a oțelului inoxidabil, dublată de aspectul hi-tech pe care îl asigură, eclipsează fără probleme marele său dezavantaj: este predispus la formarea amprentelor digitale, precum și la acumularea de impurități. 

Studiază cu multă atenție caracteristicile tehnice ale produsului pe care vrei să îl achiziționezi. Și spunem asta deoarece în ultima perioadă, mai multe branduri importante din domeniu au scos pe piață frigidere realizate din oțel inoxidabil “rezistent la amprente”. 

Mai mult decât atât, există și kit-uri speciale pentru curățarea acestui material deosebit de pretențios, astfel încât frigiderele realizate din acest material să își păstreze strălucirea inițială, pentru cât mai mult timp posibil. Ține cont de un lucru important, mai ales dacă îți place să cumperi câte un magnet de frigider din absolut fiecare loc pe care îl vizitezi: finisajele avansate din otel inoxidabil pot fi non-magnetice, așadar, poți întâmpina dificultăți în lipirea unui magnet pe o astfel de suprafață. 

Oțelul inoxidabil nu este singurul material / nuanță a frigiderelor side-by-side. Pentru cei care au mobilată bucătăria într-un stil rustic, sau care pur și simplu preferă o altă nuanță, trebuie să știe că frigiderele side-by-side mai pot fi albe, negre etc

Cel mai bun frigider side-by-side: Controlul temperaturii 

Atât temperatura cât și umiditatea pot fi controlate digital, cu ajutorul panourilor de comandă prevăzute cu LCD-uri generoase. Mai mult decât atât, gama Premium de frigidere side-by-side include și modele ce permit o setare variabilă a temperaturii, pe zone și spații diferite pentru depozitare. 

Atât cărnurile cât și băuturile (funcție “Drink Chill”), pot fi introduse în compartimente speciale ale frigiderelor side-by-side, prevăzute cu sisteme de răcire accelerată a conținutului.  Același lucru se poate întâmpla și în cazul congelatoarelor din cadrul structurilor frigorifice side-by-side: pot avea integrate zone speciale pentru înghețarea accelerată a alimentelor. 

La fel de important este și controlul umidității din interiorul unui frigider side-by-side, deoarece nivelul de umiditate, înregistrat în interior, determină prospețimea fructelor și a legumelor. Unele modele de frigidere side-by-side sunt prevăzute cu zone speciale pentru depozitarea zarzavaturilor (au nevoie de un nivel ridicat de umiditate), fructelor și legumelor, a căror nivel de umiditate poate fi setat după bunul plac. 

La polul opus, există și alimente ce au nevoie de o umiditate scăzută: dovleacul, ceapa, usturoiul. De aceea, funcția de setare SMART a umidității pe un anumit spațiu de depozitare este cat se poate de importantă. 

Cel mai bun frigider side-by-side: Iluminatul interior 

Sursa foto: AICI

De foarte multe ori ni se poate întâmpla să nu localizăm rapid un anumit aliment din frigider (mai ales în cazul în care spațiul pentru depozitare este cât se poate de voluminos), din cauza unui iluminat interior mult prea slab. 

Din fericire, modele side-by-side sunt prevăzute cu sisteme de iluminat chiar și pe panoul din spate al frigiderului. Bineînțeles, discutăm despre becuri cu LED, extrem de eficiente comparativ cu un sistem clasic de iluminat (becuri incandescente). Mai mult decât atât, sistemele de iluminat cu LED generează mult mai puțină căldură, așadar, prospețimea alimentelor din frigider nu poate avea de suferit. 

Cele mai noi modele de frigidere side-by-side asigură un iluminat excelent chiar și în interiorul congelatorului, pentru un plus de confort în utilizarea acestuia. 

Cel mai bun frigider side-by-side: Dozatoare apă / gheață

Prezența unui dozator de apă / gheață pe ușa frigiderului side-by-side reprezintă o “bilă albă” pentru cei care preferă consumul unor lichide la o temperatură cât mai scăzută. Însă trebuie ținut cont de faptul că această funcție poate determina un preț de achiziție și mai ridicat. 

Cel mai bun frigider side-by-side: Neutralizarea mirosurilor

Dacă vrei să diminuezi pe cât de mult posibil riscul apariției mirosurilor neplăcute în frigider, îți recomandăm alegerea unui aparat cu filtru de carbon, conceput să absoarbă mirosuri neplăcute în timp record. 

Cum depozitezi eficient alimentele într-un frigider side-by-side?

Sursa foto: AICI

Pentru a profita din plin de spațiul din interiorul unui frigider side-by-side, iată câteva sfaturi de organizare a alimentelor: 

Alimentele importante nu se așează pe rafturile frigiderului side-by-side

Cele mai ridicate temperaturi din spațiul interior al unui frigider side-by-side se localizează în zonele pentru depozitare de pe ușa. Nu pun aici alimente, pentru că se pot înmuia sau își pot modifica textura inițială. Există și alimente ce pot fi depozitate aici, în speță, cele care nu suferă modificări ale formei sau texturii, în cazul variațiilor termice minore.

Alimentele de mici dimensiuni se depozitează în recipiente etanșe 

Este o recomandare de urmat, atât în cazul alimentelor depozitate în congelator, cât și pentru cele pe care le așezi în spațiul interior al frigiderului side-by-side. Utilizarea caserolelor facilitează o localizare mult mai eficientă a preparatelor mici, într-un spațiu atât de voluminos precum cel al unui frigider side-by-side. 

Alimentele asemănătoare se așează în același spațiu pentru depozitare

Dacă alegi să ordonezi alimentele pe categorii (carne la carne, fructele alături de legume etc), îți va fi mult mai simplu să le identifici ulterior. 

Iată care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le știi, înainte de a-ți cumpăra un frigider side-by-side. Noi îți stăm oricând la dispoziție cu o gamă de aparate frigorifice de acest tip, precum și cu cele mai bune recomandări de produs, pentru ca tu să faci cea mai bună decizie de cumpărare pentru casa ta!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *