Cum alegem produsele?

Cel mai bun robot de bucatarie: top 5 produse recomandate

Din nicio bucatarie moderna nu pot lipsi aparatele electrocasnice. Progresele tehnologice le-au transformat in obiecte accesibile pentru oricine, iar rapiditatea si usurinta cu care taie, toaca, rasnesc, amesteca si storc diverse alimente le fac deosebit de utile atat pentru bucatarii profesionisti, cat si pentru persoanele care gatesc foarte rar.

Daca ai o bucatarie spatioasa si vrei sa fii sigur ca vei putea prepara orice reteta in cel mai scurt timp, o poti dota cu o varietate de tocatoare electrice, roboti de bucatarie, blendere si storcatoare. Dar ce faci cand, dintr-un motiv sau altul, trebuie sa te limitezi la un singur aparat multifunctional?

In cazul acesta, solutia optima o reprezinta un robot de bucatarie, care poate indeplini atat sarcini simple, cum ar fi sa toace ceapa, cat si misiuni mai complicate, precum framantatul aluatului pentru prajituri, intocmai ca un ajutor de bucatar.

Ce poti face cu un robot de bucatarie

Un robot de bucatarie profesional proceseaza alimentele intr-o varietate de moduri. Exista roboti de bucatarie multifunctionali care toaca, maruntesc, storc, rasnesc si amesteca. De obicei, acestia sunt prevazuti si cu discuri interschimbabile care te ajuta sa toci verdeturi, sa tai cartofii julienne sau sa razi branza. Cu un robot de bucatarie puternic poti prepara foarte usor cocktailuri, piureuri sau supe.

Poti folosi robotul de bucatarie cand:

  • Feliezi si toci fructe si legume
  • Rasnesti cafea
  • Bati albusuri
  • Transformi painea uscata in pesmet
  • Prepari aluat de pizza, paine, prajituri sau tort
  • Razi branza sau cascaval
  • Prepari supe, piureuri, smoothie-uri

Top 5 roboti de bucatarie

Totusi, unii roboti de bucatarie isi indeplinesc sarcinile mai bine si mai repede decat altii. Am comparat zeci de produse, in functie de usurinta cu care pot fi utilizate si curatate, de varietatea functiilor disponibile, de calitatea rezultatelor oferite si, bineinteles, de pret, in cautarea celor mai buni roboti de bucatarie. Iata care sunt acestia:

1.    Robot de bucatarie Bosch MUM54251

Robotul de bucatarie Bosch MUM54251 este un aparat profesional puternic, cu un design armonios care va conferi un aer modern bucatariei tale. Motorul de 900W face ca amestecarea aluaturilor grele sa para o joaca de copii, iar un angrenaj inovator permite mixarea in trei dimensiuni a oricaror ingrediente, in orice moment.

Aparatul dispune de toate accesoriile necesare pentru procesarea alimentelor, acestea putand fi schimbate foarte usor datorita bratului multifunctional care se activeaza printr-o simpla atingere de buton.

Pe langa accesoriile esentiale (spirale pentru framantare, teluri pentru batere si amestecare, element pentru taiat cuburi, discuri de razuire, masina de tocat carne si storcator de citrice), robotul de bucatarie Bosch MUM54251 poate fi achizitionat impreuna cu un DVD cu retete si o geanta practica pentru depozitare si transport.

2.    Robot de bucatarie Bosch StartLine MUM54A00

Daca iti doresti un robot de bucatarie silentios, ieftin si performant, poti opta pentru modelul Bosch MUM54A00. Cu un motor la fel de puternic ca cel din varianta profesionala a produsului, acest aparat ocupa putin loc pe blatul de lucru, fara sa faca rabat de la calitatea procesarii alimentelor.

Este usor de utilizat, datorita bratului multifunctional care permite inlocuirea facila a accesoriilor, sigur datorita mecanismului de protectie de pe bol si eficient datorita diversitatii functiilor. Acest robot de bucatarie amesteca, bate si framanta chiar si aluaturi grele. In plus, designul cu suprafete plane faciliteaza curatarea acestuia in masina de spalat vase.

3.    Robot de bucatarie Philips Avance Collection HR7778/00

Solutia universala pentru nevoile tale in bucatarie este oferita de acest model de robot de bucatarie Philips. Cu un motor de 1300 W si 34 de functii, aparatul curata, rade, feliaza, marunteste, mixeaza, stoarce si framanta.

Este dotat cu o tehnologie superioara de tocare, Power Chop, care ofera rezultate excelente datorita imbinarii dintre forma lamei de taiere, unghiul de taiere si castronul interior. Aceasta permite tocarea rapida si usoara atat a ingredientelor moi, cat si a celor tari.

Aparatul este ideal pentru persoanele care gatesc cantitati relativ mari de mancare. Bolul cu o capacitate de 3.4 litri permite pregatirea a 7 portii de supa, iar in vasul pentru blender, de 2.2 litri, se pot prepara chiar si 5 portii de smoothie odata.

4.    Robot de bucatarie Philips Daily Collection HR7620/70

Un aparat electrocasnic ideal pentru bucatariile mici, robotul Philips Daily Collection HR7620/70 are un design vertical special, care ocupa o suprafata cu 35% mai mica decat in cazul robotilor de bucatarie orizontali.

Motorul de 500 W este suficient de puternic pentru amestecarea compozitiilor usoare, dar si pentru framantarea intensa a aluatului. Pe langa discurile metalice pentru radere, feliere, granulare si emulsifiere, aparatul este dotat cu o functie impuls pentru tocarea usturoiului.

Este un robot de bucatarie ieftin si practic care iti va usura munca, ajutandu-te sa pregatesti fara efort meniuri dintre cele mai complexe.

5.    Robot de bucatarie Tefal Masterchef Gourmet QB504G38

Daca iubesti deserturile, cu siguranta vei iubi si acest robot de bucatarie Tefal, conceput special pentru a simplifica procesul de preparare a celor mai pretentioase retete de fursecuri, briose sau chiar mousse de ciocolata.

Telul cu design special si rotatia planetara dubla asigura amestecarea rapida a ingredientelor in creme cu texturi omogene si pufoase, iar aluaturile grele sunt usor de framantat datorita setului complet de ustensile de patiserie. Motorul puternic, de 900 W, si conurile detasabile din otel inoxidabil te ajuta sa razi, feliezi si maruntesti impecabil ingredientele tari.

Poti pregati chiar si 3 aluaturi mari de pizza in bolul cu capacitate de 4.6 litri, iar in blenderul de 1.5 litri poti pregati cocktailuri, piureuri sau supe.

 

Speram ca lista celor mai buni roboti de bucatarie iti va usura cautarea aparatului electrocasnic adecvat bucatariei tale. Orienteaza-te catre produsul ale carui functii vin in intampinarea nevoilor tale si tine cont de toate caracteristicile acestuia (putere, accesorii, marime, capacitate, pret) pentru a putea identifica robotul de bucatarie ideal.

Surse fotografii: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *