Cum alegem produsele?

Cele mai bune oale de gătit

Cele mai bune oale de gătit

Vrei să pregătești o mâncare delicioasă pentru întreaga familie și nu știi care sunt cele mai bune oale de gătit din lume? Te-ar interesa un produs de calitate superioară, care să fie întreținut foarte ușor pentru o perioadă lungă de timp? În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune oale de gătit, cum să alegi pe cel care ți se potrivește, vei afla care sunt mărcile recomandate și unele răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect. În plus, vei descoperi cum să folosești o oală convențională sau una sub presiune, precum și alte informații utile.

1. Cele mai bune oale de gătit – Clasificare TOP 3

Oala de gătit este un obiect indispensabil în bucătărie, care ajută la prepararea diferitelor bucate gustoase. Pe piață există diferite tipuri de vase de gătit, fie electrice, fie convenționale sau sub presiune, care sunt ideale pentru a completa arsenalul oricărui bucătar. 

Produs Oală Nava Terrestrial 10-044-007 Cratiță cu capac Tefal G2554672 Oala sub presiune Smile MGS-07
Caracteristici Oala este fabricată din aluminiu, are înveliș ceramic antiaderent

Poate fi folosită cu toate tipurile de aparate de gătit

Este fabricată din aluminiu, cu înveliș exterior din titanium și finisaj interior antiaderent;

Este compatibilă cu orice sursa de căldură, inclusiv cu plitele cu inducție

Oala sub presiune este fabricată din oțel inoxidabil

Are capacitate de 7 litri

Setul include timer, capac de sticlă, inserție de gătit cu abur

PRO Gătitul poate fi realizat la temperaturi scăzute, economisind energie

Se curăță ușor pentru că are suprafața netedă

Rezistă schimbărilor bruște de temperatură

Are finisaj superior și rezistență ridicată

Se poate curăța la mașina de spălat vase

Se gătește sub presiune fără stres, deoarece aburul se eliberează controlat

Este compatibilă cu cuptorul până la temperatura de 175 grade Celsius.

Este fabricată din materiale de înaltă calitate

Reduce semnificativ timpul de gătit

Are sistem triplu de siguranță

Este fabricată din materiale rezistente în timp și de calitate superioară

Are sistem de închidere sigură

Contra Când este gol, dacă se supraîncălzește, vasul s-ar putea deteriora iremediabil Manerul este fix Este mai costisitoare
Vezi AICI preț Vezi AICI preț Vezi AICI preț

 

1.1. Cele mai bune oale de gătit convenționale

Oalele de gătit convenționale sunt foarte populare în orice bucătărie, fiind alese, de regulă, în funcție de capacitatea de fierbere, de materialul din care sunt fabricate sau de design. Au avantajul de a avea prețuri mai mici.

Oala Smile MGK-08

Vezi AICI preț

Oala de gătit are capacitate de 11 litri și este fabricată din oțel inoxidabil. 

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este adaptată pentru toate tipurile de aragaz, inclusiv pentru cele cu inducție
  • se spală ușor la mașină
  • este fabricată din materiale de calitate superioară
  • poate fi utilizată în condiții depline de siguranță
  • este un accesoriu elegant, potrivit pentru o casă modernă
  • mâncarea se prepară mai încet comparativ cu cea gătită la oala sub presiune

Oala Smile MGK-16

Vezi AICI preț

Oala este de tip convențional și are capacitatea de 4 litri. Este fabricată din aluminiu turnat, are mânere din lemn și înălțime de 11 cm.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • are un design deosebit
  • învelișul este de înaltă calitate
  • este compatibilă cu toate sursele de căldură
  • capacul poate fi utilizat excelent pentru scurgerea apei, fără să mai fie nevoie să fie utilizate alte vase suplimentare
  • raportul calitate – preț este excelent
  • nu este potrivită pentru a găti pentru multe persoane

Oală cu capac Tefal Intuition A7024685

Vezi AICI preț

Oala este de tip convențional, cu capac din teflon și e fabricată din oțel inoxidabil. Are dimensiunea 24 cm și margine pentru turnarea lichidelor.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • poate fi introdusă și în cuptor
  • este rezistentă
  • are aspect modern
  • garantează obținerea de rezultate superioare
  • nu asigură fierberea rapidă a alimentelor

1.2. Cele mai bune oale de gătit sub presiune

Oala sub presiune este apreciată de foarte multe gospodine, fiind avantajoasă pentru că are un timp scurt de fierbere, oferă timp scurt de prepararea alimentelor și garantează faptul că preparatele păstrează nutrienții ingredientelor. 

Oala sub presiune Smile MGS-09

Vezi AICI preț

Produsul are o capacitate de 7 litri, sistem triplu de siguranță și este fabricat din oțel inoxidabil. Setul este format din timer, capac de sticlă, inserție de gătit cu abur.  

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este profesională, ideală pentru gătit sănătos și rapid într-o familie mai numeroasă
  • are două moduri de funcționare, unul pentru legume și altul pentru carne
  • timpul de fierbere este mai scurt
  • este fabricat din materiale de calitate superioară
  • costurile sunt mai ridicate

Oala sub presiune 22 cm, 4 L – Zokura

Vezi AICI preț

Oala sub presiune are capacitate de 4 litri, este fabricată din inox și are diametrul de 22 cm. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este compatibilă cu toate tipurile de plită
  • are garanție foarte mare (de 10 ani)
  • vine cu timpi de preparare cu până la 70% mai mici
  • mânerele din plastic rămân reci
  • capacul este dotat cu valvă de siguranță
  • este o metodă modernă de gătit, fără risc sau stres
  • este ușor de utilizat și de întreținut
  • are capacitatea redusă pentru o familie numeroasă

Oala sub presiune Smile MGS-08

Vezi AICI preț

Oala sub presiune are capacitate de 6 litri. Este fabricată din oțel inoxidabil, are sistem triplu de siguranță și garanție 24 de luni. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • este fabricată din materiale de calitate
  • este suficientă pentru o familie cu 2-4 membri
  • pregătește hrana rapid și bine
  • este mai scumpă 

<h2>2. Cum alegi cele mai bune oale de gătit</h2>

Fiecare are nevoie de oale de gătit, fie că trăiește de unul singur, fie în sânul unei familii mai  mici sau mai numeroase. Prepararea hranei zilnice devine obligatorie pentru cei care nu își permit să plătească zilnic masa la restaurant sau pentru cei care vor să-și gătească mâncare sănătoasă acasă. Astfel, achiziționarea unor oale de gătit foarte bune trebuie să se facă în funcție de anumite criterii esențiale:

  • Tipul de oală. În comerț există diferite tipuri de vase de gătit, care pot îndeplini variate roluri. Astfel, pot fi identificate produsele convenționale, clasice, pe care toată lumea le cunoaște și le-a văzut în casa bunicii sau a mamei, oalele sub presiune, moderne, cu un timp rapid de preparare a alimentelor, oala cu aburi, lejer de folosit și de manevrat sau produsele electrice, care permit gospodinelor să prepare mese sănătoase, fără ulei;

 

  • Materialele din care este fabricată. Contează foarte mult acest aspect, deoarece fiecare material vine cu avantajele și dezavantajele proprii. Oalele din aluminiu sunt foarte ușoare și se manevrează simplu, încălzindu-se repede, oalele din oțel au capacitatea de a se încălzi treptat, iar cele din teflon sunt apreciate pentru că alimentele nu se lipesc;

 

  • Dimensiunile. În funcție de numărul membrilor familiei se poate alege o oală de mărime mai mare sau mai mică. De asemenea, contează foarte mult și felurile de mâncare care se vor prepara în ea (ciorbă, tocane, se fierbe laptele etc.). Alegerea se va face în funcție de înălțimea și diametrul acestora;

 

  • Mânerele. Dacă se dorește o oală care să se mânuiască ușor și rapid, atunci este nevoie de existența unor mânere adecvate. Astfel, se poate opta pentru cele turnate, sub formă de toartă, scurte sau lungi, prinse cu diferite șuruburi;

 

  • Designul. Pentru multe persoane, un rol important îl are și acest aspect, pentru că vor, în general, să completeze minunat amenajarea interioară a bucătăriei lor. Fie că vor să achiziționeze produse moderne, în culori de gri, negru, alb, fie oale cu decoruri rustice, cu imprimeuri florale sau tradiționale, cert este că aceste accesorii pot să aducă un aer elegant sau să înveselească bucătăria.

 

3. Mărci recomandate de Ideall

Magazinul Ideall.ro vine în întâmpinarea tuturor clienților cu produse de calitate, performante, care înglobează tehnologii moderne, fabricate de producători renumiți. 

3.1. Marca Nava

Brandul Nava a fost fondat în 1972, în Grecia. În prezent, produsele sunt vândute în peste 30 țări, fiind disponibile peste 1500 de accesorii pentru prepararea și servirea mesei. Compania pune la dispoziția tuturor piese cu design modern și funcționalitate maximă. Materialele de cea mai bună calitate, precum și designul original, fac din aceste produse prima opțiune a profesioniștilor din domeniu. 

3.2. Marca Smile

Brandul Smile este apreciat de multe gospodine, dar și de bucătari profesioniști, pentru produsele de calitate superioară, pentru inovațiile în domeniu, dar și pentru prețurile accesibile. Oalele sub presiune ale mărcii Smile sunt fabricate din materiale de top, pregătesc alimentele rapid și bine.

3.3. Marca Tefal

Tefal este un brand franțuzesc, apărut în 1956. Numele său vine de la primul produs, și anume vasul antiaderent, produs din aluminiu și acoperit cu un strat de teflon. Din 1968 această marcă devine una globală, introducând în cei 60 de ani de istorie numeroase inovații, precum indicatorul thermo-spot.  

4. Cum se folosește cea mai bună oală de gătit și alte informații utile

Oala de gătit convențională se folosește simplu, în funcție de instrucțiunile producătorului legate de materialul din care este confecționată, în așa fel încât să nu sufere nici o stricăciune. Oala sub presiune, însă, este puțin mai complexă și trebuie tratată ca atare, mai ales că se va investi mai mult în achiziția ei. 

Înainte de a fi utilizată, trebuie verificată foarte bine, ca nu cumva să fie spartă sau fisurată. De asemenea, contează foarte mult să fie curată, spălată de orice urmă de impuritate. Pentru a o porni trebuie adăugată o anumită cantitate de apă în interior (cam ⅔ din capacitatea sa), lăsând loc și aburului să se formeze. Capacul se potrivește bine și se blochează, doar apoi fiind aprins aragazul sau plita. Când începe să fiarbă apa, se micșorează flacăra aragazului. Bucătarul își va da seama de acest lucru, pentru că va auzi un fluierat prelungit. 

Specialiștii recomandă ca nimeni să nu scoată capacul oalei sub presiune cât timp este pe flacăra aragazului, pentru că ar putea duce la accidentări grave ale celor prezenți. Vasul trebuie îndepărtat de pe aragaz și lăsat să se răcească, apoi se va deschide capacul. 

În concluzie, dacă vrei să gătești sănătos și să ai parte de o experiență deosebită în bucătărie, trebuie să achiziționezi oalele de gătit potrivite pentru rețetele pe care dorești să le pui în practică. Folosește recomandările specialiștilor, ține cont de părerile altor clienți și consultă diferite informații utile pentru a obține rezultate deosebite. 

Surse foto:

shutterstock.com

ideall.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre oalele de gătit

Cum alegi cele mai bune oale de gătit?

Cele mai bune vase de gătit sunt alese în funcție de anumite aspecte, cum ar fi: tip, materialele din care sunt fabricate, dimensiunile, mânerele, capacul, părerile altor clienți, producătorul, prețul. 

Câte tipuri de oale de gătit există pe piață?

Pe piață există diferite tipuri de oale de gătit: oala electrică, cu programe dedicate, oala sub presiune, oala cu aburi, oala convențională.

Cum se folosește o oală de gătit sub presiune?

Înainte de a fi folosită se cercetează bine pentru a observa posibilele deteriorări, apoi se șterge de eventualele impurități și se umple cu apă ⅔ pentru a face loc aburilor. Înainte de a porni aragazul este bine să fie blocat capacul. Când încep să fiarbă ingredientele, oala va scoate un șuierat, ceea ce înseamnă că focul trebuie redus din intensitate. Se va deschide doar după ce este îndepărtată de pe foc și lăsată să se răcească

Cum se întreține o oală de gătit?

În funcție de materialele din care este fabricată se va avea în vedere și întreținerea sa. În general, aceasta presupune curățarea imediată de resturile alimentare, spălarea cu buretele imbibat în detergent de vase și apă caldă. Unele produse pot fi introduse în mașina de spălat vase. Când nu sunt folosite, pot fi așezate într-un loc uscat, departe de umezeală și praf. 

Care sunt cele mai bune oale de gătit?

Cele mai bune oale de gătit sunt cele care întrunesc următoarele caracteristici: nu au reacție chimică vis-a-vis de ingredientele mâncării preparate, sunt rezistente, durabile, se curăță ușor și sunt bune conductoare termice. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *