Cum alegem produsele? Idei de amenajare casă interior - exterior 

Ghid practic – cum sa cumperi electrocasnicele pentru bucatarie

Fie ca te muti in casa noua sau ti-ai construit de la zero caminul visurilor tale, ai nevoie de cateva lucruri care iti vor asigura confortul necesar unui trai decent. Iar ca sa te asiguri ca le cumperi pe cele mai bune, ai nevoie de cateva ore de cautari. Nu te teme, echipa ideall.ro e aici sa te ajute. Stim ca timpul tau e pretios, asa ca ti-am pregatit un mic ghid despre cum sa alegi si sa cumperi electrocasnicele de bucatarie.

Aragazul

Chiar daca nu petreci ore in sir gatind, un aragaz ramane unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice pe care sa le ai in bucatarie. In primul rand, trebuie sa fii realist atunci cand decizi sa faci aceasta achizitie. Iubesti sa gatesti si petreci destul de mult timp in bucatarie sau esti genul care arunca o pizza in cuptor si se multumeste cu atat? Un raspuns clar la aceasta intrebare te va ajuta sa eviti sa cheltuiesti bani pe upgrade-uri pe care nu le vei folosi niciodata.

Daca nu planuiesti sa folosesti cuptorul, investeste intr-o simpla plita electrica. Nu numai ca vei economisi bani, dar spatiul ocupat va fi mult mai mic. Iar daca te hotarasti in viitor ca ai nevoie si de un ajutor pentru copt, un cuptor electric e usor de incorporat si de intretinut. Daca in schimb planuiesti sa te folosesti la maxim de tot ce iti ofera un aragaz clasic, alege unul cu gaz. Acest tip de aragaz este apreciat mai ales in randul bucatarilor datorita modului uniform in care raspandeste caldura.

Masina de spalat vase

Daca e prima data in cativa ani cand cumperi o masina de spalat vase, vei fi placut surprins. Aceste dispozitive nu mai sunt de mult cutiile albe si simple pe care le vedeai in casa parintilor tai. Astazi, o masina de spalat vase vine la pachet cu mai multe functii, care iti vor usura viata. Insa cum o alegi pe cea potrivita? Nimic mai simplu.

In functie de cate persoane locuiesc in casa, primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este puterea de curatare si volumul. In al doilea rand, nivelul de zgomot conteaza si el, insa majoritatea masinilor de spalat vase moderne nu depasesc 50 de decibeli. In ultimul rand, va trebui sa fii atent si la ciclurile de spalare. Noi iti recomandam o masina cu 3 cicluri: normal, expres si auto.

Hota

O hota este absolut necesara intr-o bucatarie. Oricat ai deschide geamul, aburul si particulele de mancare tot vor ramane in aer si, in timp, iti vor deteriora peretii. Intr-un articol anterior am discutat mai pe larg despre toti pasii, pe care trebuie sa ii faci cand alegi o hota de bucatarie.

Pe scurt, trebuie sa iei in considerare spatiul disponibil in bucatarie si timpul pe care il petreci acolo. Daca ai destul loc si daca o mare parte din zi te gaseste gatind, alege o hota de tavan. In schimb, una care se monteaza sub dulap va fi alegerea perfecta pentru spatiile mici.

Sursa foto: pexels.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *