Idei de amenajare casă interior - exterior 

Philips Ambilight – Televizorul care îți oferă cele mai reale experiențe

Televizorul este un device foarte important într-o locuință. Datorită lui, tu și familia ta puteți petrece mai mult timp împreună, urmărind un serial, film sau documentar favorit. Experiența pe care ți-o oferă un televizor Ambilight poate reda exact modul de prezentare al conținutului dintr-o sală de cinema. Datorită acestei funcții și a beneficiilor vizuale pe care ți le oferă, nu îți vei mai dori să te întorci la un cel clasic Full HD. 

Tehnologia Ambilight de pe televizoarele moderne, cum ar fi cele marca Philips, te ajută să simți că iei parte la acțiune, fie că te uiți la o emisiune de divertisment sau la show-ul preferat, fie că te joci pe consolă cu prietenii tăi.

Studiile arată că o persoană petrece aproximativ 40 de ore pe săptămână în fața televizorului, adică 2.000 de ore, de care ar trebui să profiți la maxim, într-o manieră captivantă, pătrunzătoare și, mai ales, inteligentă. În plus, un aspect extrem de important este calitatea imaginilor pe care televizorul tău le transmite, cât de pătrunzătoare sau luminoase sunt culorile și, mai ales, dacă sunt influențate de lumina zilei. Dacă televizorul tău nu are funcții reglabile și luminozitate stabilă, poate deveni un factor nociv pentru sănătatea ta și a familiei tale. 

1. Ce înseamnă televizorul și tehnologia Ambilight 

Televizorul Ambilight are un sistem de operare Android TV ultrasubțire cu o diagonală de mare, display LED 4K Ultra HD, procesor Quad Core și o memorie exprimată în GB extensibili ce poate diferi de la model la model, care te va ajuta să ai o experiență inedită a privitului la televizor. Este vorba despre un singur dispozitiv care înglobează toate necesitățile de care ai nevoie. Aduce în același loc programele televiziunilor clasice, are acces la internet și o mulțime de aplicații de streaming online, unde poți viziona seriale, documentare, filmele tale preferate sau, pur și simplu, să navighezi online fără probleme. Mai mult, poți să instalezi un software pe propriul TV, dacă îți dorești să îl folosești ca pe un computer personal. Poți ține meeting-uri sau lucra la proiectele tale la fel ca pe un calculator obișnuit. Pe lângă asta, se potrivește oricărui design interior pe care îl are sufrageria sau dormitorul tău. 

Funcția Ambilight își are denumirea din engleză și este o prescurtare a expresiei „ambient light”, adică lumină ambientală. Este gândită pentru a ilumina zona peretelui din spatele televizorului cu o lumină ambientală, care urmărește ceea ce se întâmplă pe ecran. 

De exemplu, dacă în partea de jos a ecranului este o imagine cu o câmpie verde, iar în partea de sus un cer albastru, în zona de sus se va proiecta o lumină albastră, iar în laterale, un verde puternic. Această practică este special făcută pentru a mări câmpul vizual al privitorului și pentru a crea senzații mai puternice în timpul unei vizionări.

2. Tipuri de televizoare Philips Ambilight 

Un smart TV obișnuit îți limitează câmpul vizual și te obligă să îți concentrezi atenția doar asupra imaginii de pe ecran. Funcția de iluminare incorporată Ambilight îți va oferi senzația că diagonala televizorului este infinită. Poți asculta muzica ta preferată, poți vedea același  conținut de pe tabletă sau laptop fără să fi nevoit să întinzi cabluri prin casă, poți face apeluri video dacă ai o cameră web la îndemână și să fii prezent pe toate rețelele tale de socializare online. 

Părerile utilizatorilor sunt împărțite în ceea ce privește funcție Ambilight. Pentru unele persoane, poate deveni stânjenitoare și le poate acapara atenția atunci când vor să urmărească un film artistic. De aceea, lumina de ambianță nu este permanentă, ea putând fi oprită oricând ai nevoie. Majoritatea o folosesc când vor să se relaxeze sau să asculte muzică. Fiecare televizor din această gamă are 4 mufe HDMI, 3 conexiuni USB pentru conectare dispozitivelor de stocare și înregistrare, mufă, SCART, component, slotul CI+, mufa pentru antenă și conexiune pentru antena satelit.

 2.1 Televizor OLED 4K UHD 

Televizoarele de tip OLED au apărut pe piață în 2013, tehnologia folosită fiind revoluționară datorită imaginii extrem de clare pe care o oferă. Cu ajutorul unui televizor OLED Philips, de exemplu, vei obține un unghi de vizionare foarte larg și o imagine HDR unică, naturală, iar fiecare scenă ți se va părea extrem de reală. Culorile sunt foarte vii, nuanțele de negru mai dramatice, iar detalii ca umbrele și zonele luminoase sunt reproduse cu precizie. 

Diferența majoră pe care o face acest televizor constă în tipul de LED pe care îl are. Spre deosebire de ecranele LED, acestea pot controla lumina pixelilor în mod individual. Panourile OLED te ajută la economisirea energiei, având un consum mai mic decât cele obișnuite, o luminozitate mai bună, un ecran extrem de subțire și o mișcare a imaginii incredibil de lină. Procesorul cu AI (artificial intelligence – inteligență artificială) oferă o imagine aproape reală, de cinematograf, care îți va oferi impresia că poți păși dincolo de ecran. 

Funcţii Ambilight – valabile tuturor modelelor Philips Ambilight:

  • Ambilight + Hue integrat
  • Muzică Ambilight
  • Mod Joc
  • Adaptare la culoarea peretelui
  • Mod Lounge
  • AmbiWakeup
  • AmbiSleep

2.2 Televizor Android 4K UHD Performance Series

Cu televizorul de tip 4K Performance Series te poți conecta la boxe, dacă acestea sunt compatibile cu device-ul, din orice încăpere a casei. În cazul în care ele au funcții wireless, poți auzi replicile din filme în timp ce ești departe de TV sau poți să ții pasul cu comentariile sportive în timp ce îți iei o băutură răcoritoare din frigider. Ca și restul televizoarelor, are diferite dimensiuni, așa că poate fi integrat în orice locuință. Imaginea este extrem de clară și precisă, paleta de culori este largă, ele putând fi ajustate după bunul tău plac. 

 2.3 Televizor Android TV 4K UHD cu comandă vocală

Acest tip poate fi controlat folosindu-ți vocea. Indiferent că vrei să cauți un film, un joc sau o aplicație, îi poți spune televizorului ce ai nevoie. Mai mult, poți controla toate dispozitivele inteligente din casa ta care sunt compatibile cu Asistentul Google. 

Pornește televizorul, schimba canalul sau comuta la consola de jocuri doar cu ajutorul vocii tale. Nivelurile de contrast, luminozitate și culoare sunt reglate de la un cadru la altul, așa că nu vei duce lipsă de culori extrem de reale, strălucire și detalii minuțioase ieșite în evidență. Difuzorul are un material din amestec de lână, transparent din punct de vedere acustic, care permite circulația liberă a sunetului prin cameră.

3. Beneficiile televizoarelor Ambilight

Philips Ambilight are toate dotările de care tu ai nevoie. Fie că te pregătești pentru vizionarea unui film alături de familie sau urmărești un eveniment sportiv alături de prieteni, experiența pe care ți-o oferă acest televizor nu poate fi comparată, depășind bariera celor convenționale.  Lumina ambientală se potrivește oricărei încăperi și oricărui stil pe care îl are locuința ta, făcând experiența privirii imaginii de pe ecran să fie redată cât mai real posibil. În plus, design-ul minimalist îl dace perfect pentru orice încăpere. 

Philips Ambilight va umple camera de lumină și va transforma orice vizionare într-una unică.  

Alte beneficii pe care ți le poate oferi:

  • performanţă sofisticată 
  • design minimalist
  • senzație de realism
  • unghi de vizionare mai larg 
  • o imagine HDR unică
  • procesor puternic
  • Dolby Vision şi Dolby Atmos
  • vizionare şi sunet cinematografice
  • Android TV
  • comandă vocală
  • Play-Fi. Sistem audio pentru mai multe camere
  • acces la magazinul Google Play

4. Ghid scurt – cum îți alegi televizorul 

Majoritate oamenilor din ziua de astăzi își doresc gadget-uri calitative. Pentru că un televizor este un obiect în care se investește destul de mult, trebuie să faci alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Dacă îți dorești un TV pentru dormitorul tău sau al copiilor, poți alege o variantă mai mică, Full HD, care să permită vizionarea programelor preferate și să aibă acces la internet. 

Dacă îți dorești un televizor pentru living, este indicat să te orientezi către o diagonală cât mai mare, care să îți poată oferi o vizionare plăcută și relaxantă. Mai mult, dacă ești un împătimit al jocurilor online și al consolelor video, ai nevoie de un ecran cu cel puțin 120Hz (unitate de măsură pentru frecvența unei mișcări pe secundă), astfel încât imaginea să fie clară. Totodată, este important ca device-ul pe care îl vei alege să aibă funcția de Smart TV. Aceasta îți permite conectarea la internet și navigarea pe rețelele de socializare sau cele de streaming online și nu numai.

Pentru cei care își doresc o experiență diferită, a imaginii cât mai aproape de realitate și a unor efecte impresionante, pe lângă alte funcții moderne, modelele Ambilight sunt perfecte și pentru cinefili, dar și pentru cei ce vor să joace jocuri video sau să navigheze pe internet direct pe ecranul tv.

Așadar, televizoarele Ambilight, cum sunt cele de la Philips, pot deveni cel mai bun prieten al tău. Este esențial să ai o astfel de experiență în propria ta casă, mai ales dacă petreci majoritatea timpului în fața acestui device. Cu siguranță vei aprecia calitatea ecranului, detaliile minuțioase, culorile puternice, sunetul clar și precis și, nu în ultimul rând, lumina ambientală. Este alegerea perfectă pentru orice locuință, fiind un model multifuncțional și performant. 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre Philips Ambilight

Ce înseamnă funcția Ambilight a televizoarelor?

Funcția Ambilight reprezintă opțiunea prin care se proiectează o lumină în spatele televizorului, pe perete, pentru a da senzația unei imagini cât mai reale. Lumina se schimbă în timp real, în funcție de ce anume se vede pe ecran.

Poate fi oprită funcția de Ambilight?

Apăsați butonul „AMBILIGHT ON/OFF” de pe telecomandă sau butonul „MENU”, pentru a putea găsi opțiunea în setările legate de imagine.

Pot amplasa televizorul Ambilight în colțul camerei?

Evită colțurile, deoarece nu va exista o suprafață corespunzătoare în spatele televizorului ce permite formarea efectului funcției Ambilight.

Funcția Ambilight funcționează și la televizoarele suspendate?

Atât timp cât se crează suficient spațiu pentru redarea luminilor pe perete, aceasta funcționează indiferent de modul de așezare a televizorului (suspendat sau nu pe perete).

OLED este mai bun decât 4k?

În ceea ce privește televizoarele LED 4K standard față de televizoarele OLED 4K, ambele oferă experiențe de vizionare excelente și îmbunătățiri de peste 1080p, însă tehnologia OLED este considerată mai bună datorită intensității cu care sunt redate culorile.

Surse foto: Philips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *